Verdiepingstraining

Training Verlengde Jeugdwet voor Wmo consulenten

Wil jij meer weten over Verlengde Jeugdhulp? Wanneer komt deze wet aan bod en wanneer is de Wmo aan zet? Welke vormen van verlengde Jeugdzorg zijn er? In deze training van 1 dag leer je meer over de vormen en toepassing van de Jeugdwet. Je kent na afloop de instrumenten en methodieken die gebruikt kunnen […]

Training de essentie van het vrij te laten bedrag (VTLB): een verdiepingsslag

Wil je weten wat de VtlB-calculator allemaal achter de schermen doet in de VtlB-berekening? Wil je schuldeisers precies kunnen vertellen hoe je aan de afloscapaciteit bent gekomen? Dan is de training de essentie van het vrij te laten bedrag precies wat je zoekt. Na afloop weet je exact hoe de berekening van het VtlB tot […]

Training Preventie en Vroegsignalering in Gemeentelijke Schuldhulpverlening

Hoe zorg je ervoor dat mensen met financieel risicovol gedrag tijdig op de radar van de gemeente komen? En hoe kun je deze mensen preventief helpen? Tijdens deze training ga je aan de slag met preventie en vroegsignalering in gemeentelijke schuldhulpverlening.

Training Ethische Dilemma’s in de Schuldhulpverlening

Tijdens de eendaagse training ethische dilemma’s in de schuldhulpverlening krijg je inzicht in hoe jij besluiten neemt over dilemma’s en ethische vraagstukken. Je wordt je bewust van manier van besluitvorming, waardoor je jouw keuzes beter kunt verantwoorden. We doen dit aan de hand van verschillende veelvoorkomende ethische kwesties.

Training Verhaalsrecht en Beslagwetgeving in de Schuldhulpverlening

Met de eendaagse training verhaalsrecht en beslagwetgeving in de schuldhulpverlening leer je de ins en outs kennen van de incassotrajecten van incassobureaus, gerechtsdeurwaarders, factoringbedrijven en van de overheid en de impact die ze hebben op de schuldenaar. In deze training staan de samenwerkingsmogelijkheden tussen invorderaars en de schuldenaar/schuldhulpverlener centraal.

Training Basisbeginselen Wft voor de Schuldhulpverlening

De eendaagse training basisbeginselen Wft leert je de Wet op het financieel toezicht (Wft) en aanverwante regelgeving kennen, toegespitst op de schuldhulpverlening. Je leert tot waar de bevoegdheid van schuldhulpverleners gaat en welke eisen er voor hen gelden vanuit het Besluit Gedragstoezicht Financiële Ondernemingen (Bgfo).

Training Oordeelloos Communiceren met Behulp van het Geldspel

Met de training oordeelloos communiceren met behulp van het geldspel leer je effectief communiceren met cliënten over financiën. Je leert welke impact schulden hebben op de psychische gezondheid van schuldenaren en hoe je met behulp van het geldspel praktische tips kunt geven om schulden te voorkomen en/of op te lossen.

Online consult Wmo Docent

Wil jij graag een extra moment om de lesstof door te nemen of vaardigheden te oefenen met een vakinhoudelijke docent? Heb je interesse in de Wmo en wil je weten hoe een dag als Wmo consulent eruit ziet? Of ben je al werkzaam als Wmo consulent en heb je vragen over een specifiek onderwerp van […]

Training Complexe Scheidingen

De ééndaagse training complexe scheidingen is voor iedereen die beroepsmatig in aanraking komt met ouders en kinderen in een complexe scheiding en hun kennis en vaardigheden willen uitbreiden in het omgaan met deze kinderen en ouders.

Training Grip op Schuldhulpverlening

Deze training is voor alle professionals binnen het Sociaal Domein die meer grip willen krijgen op schuldhulpverlening binnen de gemeente.