Studie advies
Jouw startpunt in het Sociaal Domein: Gratis leerlijn met studieadvies over de verschillende functies
Wil je aan de slag in het Sociaal Domein, maar weet je niet precies welke functie bij jou past? Of ben je benieuwd naar de verschillende vakgebieden en opleidingsmogelijkheden? Met onze gratis leerlijn helpen we je op weg!
In deze leerlijn ontdek je alles over werken binnen de Wmo, Schuldhulpverlening en Participatiewet. Je leert welke functies er zijn, wat deze functies inhouden en welke vaardigheden en competenties je nodig hebt. Daarnaast krijg je advies over welke opleidingsroutes je kunt volgen om een succesvolle overstap te maken.
Webinar omscholen naar de Wmo
De uitvoering van de Wmo is de verantwoordelijkheid van de gemeenten. Wij bieden diverse opleidingen om je om te laten scholen richting de Wmo. Tijdens het Webinar omscholen naar de Wmo behandelen we de volgende functies:
- Backoffice Medewerker;
- Frontoffice Medewerker;
- Wmo consulent.
Webinar omscholen tot Vertrouwenspersoon
Het is tegenwoordig wettelijk verplicht om psychosociale arbeidsbelasting te voorkomen en medewerkers te beschermen. Een vertrouwenspersoon kan hierbij een cruciale rol spelen. De Basisopleiding Vertrouwenspersoon biedt de nodige kennis en tools om deze functie effectief uit te voeren.
Tijdens het open webinar Vertrouwenspersoon word je meegenomen in:
- De actualiteiten rondom vertrouwenspersoon;
- De functie van vertrouwenspersoon;
- De Geaccrediteerde Basisopleiding tot vertrouwenspersoon.
Webinar omscholen tot consulent Werk & Inkomen Participatiewet
Participatie gaat over meer dan inkomensondersteuning alleen. Onze professionals gaan in op zowel de werk- als de inkomstenkant van de Participatiewet. Ook onze verbredende en verdiepende trainingen zijn hierop gebaseerd. We bieden opleidingen, trainingen, detachering en advies voor het optimaal uitvoeren van de Participatiewet binnen de gemeente. Voor experts op het gebied van de Participatiewet met brede kennis van het Sociaal Domein.
Tijdens het open webinar Participatiewet behandelen we de volgende functies:
- Inkomensconsulent;
- Werkcoach.
Open webinar Schuldhulpverlening
Schuldhulpverlening wordt steeds belangrijker. Er is steeds meer aandacht en begrip voor mensen met schulden. Vanuit de Wgs hebben gemeenten een proactieve rol en er moet nauw worden samengewerkt met partijen uit de keten zoals kredietbanken, schuldhulpverleners en budgetcoaches.
De vraag naar Budgetcoaches en Schuldhulpverleners neemt toe. Zo heeft één op de vijf huishoudens moeite om alle rekeningen op tijd te betalen. In het open webinar Schuldhulpverlening vertellen wij graag over alle mogelijkheden tot omscholing voor de volgende functies:
- Schuldhulpverlener & Budgetcoach.
Subsidiemogelijkheden
Wellicht denk je al jaren na over een omscholing naar het Sociaal Domein, maar heb je nooit de kans gehad om daadwerkelijk deze stap te zetten. De overheid vindt dat mensen zich moeten blijven ontwikkelen om goed inzetbaar te blijven op de arbeidsmarkt. Daarom ondersteunt de overheid leren en ontwikkelen onder andere met een aantal subsidiemogelijkheden. Maar welke subsidiemogelijkheden biedt de overheid? Wij hebben er een aantal voor je op een rij gezet!
Opleidingsinstituut Kenniscentrum Sociaal Domein schoolt jaarlijks landelijk 200 cursisten om voor functies binnen het Sociaal Domein. Dit geldt voor functies als Wmo consulent, Vertrouwenspersoon, Schuldhulpverlener, Frontoffice medewerker Sociaal Domein, Backoffice medewerker Sociaal Domein en medewerkers Participatiewet. Al deze opleidingen zijn gericht op omscholing, wat betekent dat je vanaf de basis wordt opgeleid tot een vakbekwaam medewerker in het Sociaal Domein.
Omscholen is vaak best spannend. Naast dat het een investering van tijd en geld vraagt, brengt het ook onzekerheid met zich mee. Toch is het een stap waar velen van dromen. Meer weten over onze opleidingen? Onze opleidingsadviseurs verzorgen meerdere keren per jaar de digitale open webinars. Tijdens het webinar kun je al je vragen stellen en voorzien onze adviseurs jou van studie advies.