Studie advies

Opleidingsinstituut Kenniscentrum Sociaal Domein schoolt jaarlijks landelijk 200 cursisten om voor functies binnen het Sociaal Domein. Dit geldt voor functies als Wmo consulent, Vertrouwenspersoon, Schuldhulpverlener, Frontoffice medewerker Sociaal Domein, Backoffice medewerker Sociaal Domein en medewerkers Participatiewet. Al deze opleidingen zijn gericht op omscholing, wat betekent dat je vanaf de basis wordt opgeleid tot een vakbekwaam medewerker in het Sociaal Domein.

Omscholen is vaak best spannend. Naast dat het een investering van tijd en geld vraagt, brengt het ook onzekerheid met zich mee. Toch is het een stap waar velen van dromen. Meer weten over onze opleidingen? Onze opleidingsadviseurs verzorgen meerdere keren per jaar de digitale open webinars. Tijdens het webinar kun je al je vragen stellen en voorzien onze adviseurs jou van studie advies.

Open webinar Wmo

Sinds januari 2021 wordt het vak Wmo consulent gekenmerkt door het UWV als kansrijk beroep. Een kansrijk beroep houdt in dat er in dat vakgebied een zeer goede kans op werk is. De reden dat er een toenemende vraag is naar Wmo consulenten heeft veel te maken met de toenemende mate van vergrijzing en ontgroening.

De uitvoering van de Wmo is de verantwoordelijkheid van de gemeenten. Wij bieden diverse opleidingen om je om te laten scholen richting de Wmo. Tijdens het open webinar Wmo behandelen we de volgende functies:

  • Backoffice Medewerker;
  • Frontoffice Medewerker;
  • Wmo consulent.

Open webinar Vertrouwenspersoon

Het is tegenwoordig wettelijk verplicht om psychosociale arbeidsbelasting te voorkomen en medewerkers te beschermen. Een vertrouwenspersoon kan hierbij een cruciale rol spelen. De Basisopleiding Vertrouwenspersoon biedt de nodige kennis en tools om deze functie effectief uit te voeren.

Tijdens het open webinar Vertrouwenspersoon word je meegenomen in:

  • De actualiteiten rondom vertrouwenspersoon;
  • De functie van vertrouwenspersoon;
  • De Geaccrediteerde Basisopleiding tot vertrouwenspersoon.

Open webinar Participatiewet

Participatie gaat over meer dan inkomensondersteuning alleen. Onze professionals gaan in op zowel de werk- als de inkomstenkant van de Participatiewet. Ook onze verbredende en verdiepende trainingen zijn hierop gebaseerd. We bieden opleidingen, trainingen, detachering en advies voor het optimaal uitvoeren van de Participatiewet binnen de gemeente. Voor experts op het gebied van de Participatiewet met brede kennis van het Sociaal Domein.

Tijdens het open webinar Participatiewet behandelen we de volgende functies:

  • Inkomensconsulent;
  • Werkcoach.

 

Open webinar Schuldhulpverlening

Schuldhulpverlening wordt steeds belangrijker. Er is steeds meer aandacht en begrip voor mensen met schulden. Vanuit de Wgs hebben gemeenten een proactieve rol en er moet nauw worden samengewerkt met partijen uit de keten zoals kredietbanken, schuldhulpverleners en budgetcoaches.

De vraag naar Budgetcoaches en Schuldhulpverleners neemt toe. Zo heeft één op de vijf huishoudens moeite om alle rekeningen op tijd te betalen. In het open webinar Schuldhulpverlening vertellen wij graag over alle mogelijkheden tot omscholing voor de volgende functies:

  • Schuldhulpverlener & Budgetcoach.

Gratis online leerlijn: Kennismaken met het Sociaal Domein

Kan je niet bij één van de webinars aanwezig zijn? Geen zorgen! Je kunt je gratis aanmelden bij ons online leerplatform. Hier krijg je toegang tot de ‘Impressie Leerlijn’, waar alle inhoud van het webinar ook te vinden is. Daarnaast krijg je een stukje achtergrond informatie over de verschillende vakgebieden: Wmo, Schuldhulpverlening en Participatie.