Meld je aan voor de Nationale Bijscholingsdag

Training Het Herkennen en Werken met Ziektebeelden en Beperkingen in de Dagelijkse Praktijk

Open inschrijving
 499,00
1 lesdag
Divers
Training

Wil jij meer weten hoe jij ziektebeelden kan herkennen? Of wil jij je kennis bijspijkeren over dit onderwerp? Tijdens deze training leer je meer over het herkennen en werken met verschillende ziektebeelden. 

In de dagelijkse praktijk spreekt je als Wmo consulent veel cliënten over hun zorgvraag. Van de cliënt zelf tot een ouder met een hulpvraag over een jeugdige. Onder hen bevinden zich ongetwijfeld gesprekspartners met ziektebeelden. Tijdens deze training staat het herkennen, maar vooral de gespreksvoering met deze doelgroep centraal. Hoe kun je als consulent een gesprek sturen en beïnvloeden?

Leerdoelen

Na het volgen van de training:

 • Kun je de verschillende ziektebeelden herkennen;
 • Heb je kennis en inzicht verkregen op het gebied van psychopathologie bij cliënten;
 • Ben je in staat om in de praktijk ziektebeelden te herkennen en een passende benaderingswijze te kiezen.

Deze training is bedoeld voor zowel beginnend Wmo consulenten als ambtenaren die al werkzaam zijn als Wmo consulent en hun kennis willen opfrissen.

Opleidingsniveau

Deze training wordt op hbo-niveau gegeven.

Incompany

Wil je deze opleiding volgen met meerdere collega’s? Incompany is ook mogelijk. Neem contact met ons op voor meer informatie.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Herkennen van ziektebeelden in de praktijk;
 • Er wordt kort ingegaan op de te behandelen ziektebeelden (Autisme en ADHD, Niet Aangeboren Hersenletsel) en hechtingsproblematiek;
 • Er wordt aan de hand van de casuïstiek geoefend (optioneel met trainingsacteur);
 • Bij de gezamenlijke nabespreking wordt ingezoomd op welke attitude/benadering er wordt gebruikt met welk effect;
 • Aansluitend kan er experimenteel geoefend worden waarbij men uit kan proberen wat wel werkt en hoe dit voelt;
 • Signalen opmerken en verwerken;
 • Meta communicatie;
 • Het geleerde in de praktijk (oefenen).

Studiebelasting

De studiebelasting voor deze training is één lesdag. De training start om 09:00 uur en duurt tot 16:00 uur.

Investering

De kosten voor de ééndaagse training zijn € 499,- (vrijgesteld van btw). Deze kosten zijn inclusief koffie/thee en lunch. Studiematerialen en toegang tot een persoonlijke online leeromgeving zijn inbegrepen.

Certificering

Wanneer je deze training hebt gevolgd, ontvang je een deelnamebewijs van Kenniscentrum Sociaal Domein.

STAP-budget

Vanwege recente wijzigingen in de regels van STAP, is het niet langer mogelijk om het STAP-budget te gebruiken voor het scholingsaanbod van Kenniscentrum Sociaal Domein. De overheid heeft besloten dat alleen nog OCW-erkende onderwijsinstellingen, zoals MBO- en HBO-opleidingen, in aanmerking komen na de STAP-ronde van 3 juli. Hierdoor vallen ongeveer 95% van de opleidingen en opleiders niet langer onder het STAP-budget, inclusief alle (branche-erkende) opleidingen van Kenniscentrum Sociaal Domein.

 

Wil je toch de volgende stap zetten in jouw carrière? Geen zorgen, je kunt nog altijd starten met een vakinhoudelijke opleiding van Kenniscentrum Sociaal Domein!

 499,00

Hulp nodig?

Vragen over het aanbod? Onze mensen helpen je graag verder. Neem contact op via

Incompany

Heb je interesse in een incompanytraining? Lees dan meer over de mogelijkheden.

Wellicht vind je dit ook interessant

Training Indicatiestelling Huishoudelijke Ondersteuning

Wil jij meer weten over hoe je een indicatie kan stellen voor huishoudelijke ondersteuning van kwetsbare mensen? De vakmodule indicatiestelling huishoudelijke ondersteuning richt zich op hulp in de huishouding in het kader van de Wmo. Je leert hoe je kan indiceren en je maakt kennis met regelgeving, normen en verschillende soorten ondersteuning.

Training Omgaan met de Kritische Klant

Weerstand en onbegrepen gedrag komen in het Sociaal Domein vaak voor. Het gesprek kan soms helemaal vastlopen omdat er veel weerstand is en wellicht kun je op dat moment niet gelijk iets bevestigen of ontkrachten. Wat kun je doen om het gesprek een andere wending te geven? Leer het tijdens de training omgaan met de kritische cliënt.

Training Klachtenfunctionaris (2 dagen)

Wil jij een bijdrage leveren aan de kwaliteit van de dienstverlening binnen het Sociaal Domein? Ben je communicatief sterk, kun je goed luisteren en denk jij in oplossingen? Dan is de tweedaagse training Klachtenfunctionaris Sociaal Domein zeer geschikt voor je!