Meld je aan voor de Nationale Bijscholingsdag

Intervisietraining voor vertrouwenspersonen

Open inschrijving
 299,00
0,5 lesdag
Professionele ontwikkeling
Training

Als vertrouwenspersoon is het essentieel om je kwaliteit op pijl te houden. Intervisie is een professionele vorm van deskundigheidsbevordering tussen medewerkers onderling. Voor jou als vertrouwenspersoon is deze intervisie een geschikt instrument om je deskundigheid te bevorderen en de kwaliteit van je werk te verbeteren.

Een intervisiegroep biedt jou een veilige omgeving waarin je kunt leren en ontwikkelen. Tijdens intervisie bespreek je met elkaar op regelmatige en gestructureerde wijze jouw eigen werkvragen. Deze vragen kunnen gaan over een juiste toepassing van de wet, een bijzondere vraag van een cliënt of over jouw beroepshouding als vertrouwenspersoon. Maar ook jouw eigen welzijn kan onderwerp van gesprek zijn. Hoe zorg je ervoor dat je jouw werk goed doet, dat je op de hoogte blijft van de ontwikkelingen en ook nog het evenwicht bewaart tussen werk en privé? Dit zijn maar enkele voorbeelden.

Na het volgen van de intervisietraining:

  • Kun je reflecteren op jouw eigen professionele handelen;
  • Ken je verschillende manieren om jouw oplossend vermogen te vergroten en om de werk gerelateerde knelpunten te analyseren;
  • Kun je je aanpassen aan nieuwe situaties in jouw werk met behoud van jouw eigen manier/stijl van werken.

Het reflecteren op je eigen handelen en daarvan leren staat centraal bij intervisie. Belangrijk is het analyseren van werk gerelateerde knelpunten en het activeren en vergroten van jouw oplossend vermogen. Intervisie helpt je ook om je te leren aanpassen aan nieuwe situaties in jouw werk met behoud van jouw eigen manier/stijl van werken.

Intervisie is bedoeld voor ervaren vertrouwenspersonen die actief aan de slag willen met hun professionele ontwikkeling en daarvoor zelf verantwoordelijkheid nemen en van elkaar willen leren. Daarnaast is het bedoeld voor vertrouwenspersonen die willen voldoen aan de LVV eisen van behoud van certificering (BNS). 

Instapvoorwaarden en opleidingsniveau

Deelnemers van deze bijeenkomst zijn ervaren vertrouwenspersonen. Intervisie is dan ook een bijeenkomst op hbo-niveau.

Doel van intervisie

Het doel van intervisie is deskundigheidsbevordering tussen medewerkers die werkzaam zijn in hetzelfde vakgebied.

Incompany

Wil je samen met jouw collega’s een intervisiegroep vormen? Incompany is ook mogelijk. Neem contact met ons op voor meer informatie.

De intervisiegroep bestaat uit minimaal 5 en maximaal 8 deelnemers. De intervisiebijeenkomst zal plaatsvinden van 09.00-12.30. 

Voor intervisie is het belangrijk dat er gewerkt wordt in een veilige sfeer, waarin je op je eigen manier kunt leren en daarin door andere vertrouwenspersonen wordt ondersteund. We werken op basis van gelijkwaardigheid en staan open voor het bespreken van emoties die mee kunnen spelen als je jezelf als instrument inzet om te leren.

De intervisiebijeenkomst dien je voor te bereiden door na te denken over de vragen die jou bezighouden. Het gaat daarbij altijd om wat jouw rol is, waar je tevreden over bent (good practice), wat je uit deze situatie wilt leren en wat je daarbij nodig hebt. De manier van voorbereiden wordt gecommuniceerd via de mail.

De rol van de intervisiebegeleider is om een open leerklimaat te creëren waarin je je kwetsbaar durft op te stellen en elkaar kritisch en opbouwend ondersteunt. We bieden intervisiemethoden aan die passen bij de leervraag die je inbrengt. Het doel van de intervisiebegeleider is zorgen dat de leeromgeving stimulerend en veilig is en dat iedereen met een positief gevoel aan de intervisiebijeenkomst deelneemt.

Studiebelasting

In totaal duurt de intervisie 3,5 uur. Voor iedere bijeenkomst staat één uur voorbereidingstijd. Dit betekent dat de totale studiebelasting per bijeenkomst 4,5 uur bedraagt. 

Investering

De kosten voor de intervisietraining bedragen €299,00,- per persoon.

Accreditatieregeling

Kenniscentrum Sociaal Domein is bezig met het accrediteren van deze intervisie voor Bij en Nascholing (BNS). Dit betekent in de toekomst dat jij als deelnemer PE punten voor deze training kan aanvragen voor het behouden van je LVV certificering.

Wat is een open inschrijving?

Bij een open inschrijving heb je de mogelijkheid om een optie te nemen voor deelname aan de opleiding of training waarin je geïnteresseerd bent, zonder dat hier kosten aan verbonden zijn.
Zodra er voldoende belangstelling is voor de desbetreffende opleiding of training, wordt deze ingepland.
Vervolgens is het aan jou om te beslissen of je daadwerkelijk wilt deelnemen op de geplande datum en locatie.

 299,00

Hulp nodig?

Vragen over het aanbod? Onze mensen helpen je graag verder. Neem contact op via

Incompany

Heb je interesse in een incompanytraining? Lees dan meer over de mogelijkheden.

Wellicht vind je dit ook interessant

E-learning Nederlands schrijven

Foutloos kunnen schrijven is voor iedereen van belang. In deze e-learning zetten we de meest gemaakte fouten op een rijtje. Geen dt-fouten meer, alles over hoofdlettergebruik, wanneer gebruik je ij of juist ei, en nog veel meer over struikelblokken in de Nederlandse taal.

Opleiding Management Sociaal Domein

Wil jij je verder ontwikkelen als leidinggevende of teamverantwoordelijke binnen het Sociaal Domein? Of ambieer je een leidinggevende rol en wil je hiervoor de juiste competenties ontwikkelen? Volg dan de Opleiding Management gericht op het Sociaal Domein. Door deze opleiding te volgen ontwikkel jij je tot een effectieve middle manager in het Sociaal Domein.

Training Agressie- en Emotiebeheersing

De training agressie- en emotiebeheersing geeft handvatten om om te gaan met afwijkend gedrag en agressie. Tijdens de training ga je aan de slag met agressie beheersing, het stellen van grenzen en het signaleren van spanning.