Kenniscentrum Sociaal Domein is hét opleidings- en detacheringscentrum van het Sociaal Domein.

Training Motiverende Gesprekvoering

Utrecht
 499,00
1 lesdag
Divers
Training

Hoe zorg je ervoor dat ze zelf aan de slag gaan met het opvolgen van je adviezen, het inzetten van de Eigen Kracht en het Sociale Netwerk? Motiverende gespreksvoering is een veelgebruikte methode om cliënten te stimuleren hulp te zoeken en hun gedrag te veranderen. Leer er meer over in onze training motiverende gesprekvoering.

Het gesprek met de burger is een belangrijk moment waarin een hele hoop zaken besproken worden. Maar hoe zorg je er voor dat je naast het ophalen van de relevante informatie ook een écht gesprek voert? Een gesprek waarin de echt belangrijke zaken aan het licht komen én waarin de burger zich gehoord voelt? Dit kan met behulp van motiverende gesprekstechnieken.

Na afloop van deze training kan je (keukentafel)gesprekken naar een hoger niveau tillen. Je leert hoe onderlinge rolverdelingen een gesprek kunnen sturen en hoe je hier actief invloed op kunt uitoefenen. Met behulp van een aantal toegankelijke technieken ben je in staat de hulpvrager (nog meer) het gevoel te geven gehoord te worden. Door verdiepende vragen krijg je een nog beter beeld van de situatie en hulpvraag. Hierdoor wordt snel inzichtelijk waar de mogelijkheden dan wel belemmeringen van de hulpvrager liggen.

Resultaat

Na deze training:

  • Ken je de basistechnieken van motiverende gespreksvoering;
  • Weet je de verschillende gesprekstechnieken effectief in te zetten;
  • Weet je welke invloed je hebt op de resultaten van het gesprek;
  • Ben je in staat jouw gesprekken op hoger niveau te voeren.

De training Motiverende Gespreksvoering is bedoeld voor medewerkers uit het Sociaal Domein die een verdiepingsslag willen maken in hun gesprekken met hulpvragers.

Instapvoorwaarden

Een vooropleiding is niet van toepassing.

Incompany

Wil je deze opleiding volgen met meerdere collega’s? Incompany is ook mogelijk. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Het programma bestaat uit een ééndaagse training waarbij de volgende onderwerpen aan bod komen:

  • Motiverende gesprekstechnieken;
  • ORBS: Open vragen, Reflecteren, Bevestigen, Samenvatten;
  • Verandertaal herkennen en uitlokken;
  • Vraagtechnieken;
  • Praktische informatie;

Studiebelasting

De studiebelasting voor deze training is één lesdag. De training start om 09:00 uur en duurt tot 16:00 uur.

Investering

De kosten voor de ééndaagse training zijn € 499,- (vrijgesteld van btw). Deze kosten zijn inclusief koffie/thee en lunch. Studiematerialen en toegang tot een persoonlijke online leeromgeving zijn inbegrepen.

Certificering

Wanneer je deze training hebt gevolgd, ontvang je een deelnamebewijs van Kenniscentrum Sociaal Domein.

STAP-budget

Vanwege recente wijzigingen in de regels van STAP, is het niet langer mogelijk om het STAP-budget te gebruiken voor het scholingsaanbod van Kenniscentrum Sociaal Domein. De overheid heeft besloten dat alleen nog OCW-erkende onderwijsinstellingen, zoals MBO- en HBO-opleidingen, in aanmerking komen na de STAP-ronde van 3 juli. Hierdoor vallen ongeveer 95% van de opleidingen en opleiders niet langer onder het STAP-budget, inclusief alle (branche-erkende) opleidingen van Kenniscentrum Sociaal Domein.

 

Wil je toch de volgende stap zetten in jouw carrière? Geen zorgen, je kunt nog altijd starten met een vakinhoudelijke opleiding van Kenniscentrum Sociaal Domein!

 499,00

Hulp nodig?

Vragen over het aanbod? Onze mensen helpen je graag verder. Neem contact op via

Incompany

Heb je interesse in een incompanytraining? Lees dan meer over de mogelijkheden.

Wellicht vind je dit ook interessant

Opleiding Schuldhulpverlening en Budgetcoaching

Kun jij empathisch in gesprek gaan met oog voor de wet- en regelgeving binnen de schuldhulpverlening? Vind je het leuk om mensen te helpen om de financiële controle terug te krijgen? Volg dan de opleiding Schuldhulpverlening en budgetcoaching.

Training Plan van Aanpak, Maatregelen & Boetes

Hoe zorg je ervoor dat ze zelf aan de slag gaan met het opvolgen van je adviezen, het inzetten van de Eigen Kracht en het Sociale Netwerk? Motiverende gespreksvoering is een veelgebruikte methode om cliënten te stimuleren hulp te zoeken en hun gedrag te veranderen.

Online Opleiding Backoffice Medewerker Wmo/Jeugd

Ben je op zoek naar een baan waarin je administratief werk verricht en tegelijkertijd sociaal betrokken bent? Volg dan de online opleiding Backoffice Medewerker Wmo/Jeugd.