Kenniscentrum Sociaal Domein is hét opleidings- en detacheringscentrum van het Sociaal Domein.

Training Motiverende Gesprekvoering

 499,00
1 lesdag
Divers
Training

Hoe zorg je ervoor dat ze zelf aan de slag gaan met het opvolgen van je adviezen, het inzetten van de Eigen Kracht en het Sociale Netwerk? Motiverende gespreksvoering is een veelgebruikte methode om cliënten te stimuleren hulp te zoeken en hun gedrag te veranderen. Leer er meer over in onze training motiverende gesprekvoering.

Het gesprek met de burger is een belangrijk moment waarin een hele hoop zaken besproken worden. Maar hoe zorg je er voor dat je naast het ophalen van de relevante informatie ook een écht gesprek voert? Een gesprek waarin de echt belangrijke zaken aan het licht komen én waarin de burger zich gehoord voelt? Dit kan met behulp van motiverende gesprekstechnieken.

Na afloop van deze training kan je (keukentafel)gesprekken naar een hoger niveau tillen. Je leert hoe onderlinge rolverdelingen een gesprek kunnen sturen en hoe je hier actief invloed op kunt uitoefenen. Met behulp van een aantal toegankelijke technieken ben je in staat de hulpvrager (nog meer) het gevoel te geven gehoord te worden. Door verdiepende vragen krijg je een nog beter beeld van de situatie en hulpvraag. Hierdoor wordt snel inzichtelijk waar de mogelijkheden dan wel belemmeringen van de hulpvrager liggen.

Resultaat

Na deze training:

  • Ken je de basistechnieken van motiverende gespreksvoering;
  • Weet je de verschillende gesprekstechnieken effectief in te zetten;
  • Weet je welke invloed je hebt op de resultaten van het gesprek;
  • Ben je in staat jouw gesprekken op hoger niveau te voeren.

De training Motiverende Gespreksvoering is bedoeld voor medewerkers uit het Sociaal Domein die een verdiepingsslag willen maken in hun gesprekken met hulpvragers.

Instapvoorwaarden

Een vooropleiding is niet van toepassing.

Incompany

Wil je deze opleiding volgen met meerdere collega’s? Incompany is ook mogelijk. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Het programma bestaat uit een ééndaagse training waarbij de volgende onderwerpen aan bod komen:

  • Motiverende gesprekstechnieken;
  • ORBS: Open vragen, Reflecteren, Bevestigen, Samenvatten;
  • Verandertaal herkennen en uitlokken;
  • Vraagtechnieken;
  • Praktische informatie;

Studiebelasting

De studiebelasting voor deze training is één lesdag. De training start om 09:00 uur en duurt tot 16:00 uur.

Investering en subsidiemogelijkheden

De kosten voor de ééndaagse training zijn € 499,- (vrijgesteld van btw). Deze kosten zijn inclusief koffie/thee en lunch. Studiematerialen en toegang tot een persoonlijke online leeromgeving zijn inbegrepen.

Vanaf 1 januari 2022 zijn scholingskosten niet meer fiscaal aftrekbaar. Daarvoor in de plaats is het STAP-budget in het leven geroepen. Het STAP-budget is een subsidieregeling voor scholing en ontwikkeling voor werkenden en werkzoekenden. Iedereen die een training, cursus of opleiding wil volgen kan maximaal € 1.000,- aanvragen. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.

Certificering

Wanneer je deze training hebt gevolgd, ontvang je een deelnamebewijs van Kenniscentrum Sociaal Domein.

Kenniscentrum Sociaal Domein hanteert de richtlijnen van het RIVM. We verzoeken je om thuis te blijven als je coronagerelateerde klachten hebt.

Digitale lessen

We bieden de mogelijkheid om lessen digitaal bij te wonen als dat nodig is. Tijdens de lessen heb je live contact met de docent. Heb je vragen over de invulling van onze digitale lessen? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs via 085 401 83 62. 

 499,00

Hulp nodig?

Vragen over het aanbod? Onze mensen helpen je graag verder. Neem contact op via

Incompany

Heb je interesse in een incompanytraining? Lees dan meer over de mogelijkheden.

Wellicht vind je dit ook interessant

E-learning Wetten Sociaal Domein

Meer leren over de wetten en sociale zekerheid binnen het Sociaal Domein? Volg dan de e-learning Wetten Sociaal Domein.

E-learning Persoonlijk Leiderschap

De e-learning ‘Persoonlijk leiderschap’ gaat in op burn-out, leefstijl, waarden en natuurlijk persoonlijk leiderschap in het algemeen. Tijdens deze e-learning kun je een aantal oefeningen uitvoeren, wat jou hopelijk meer inzichten geeft.

E-learning Effectief communiceren

Voer je wel eens een gesprek waarbij je merkt dat hetgeen wat je over wilt brengen niet begrepen wordt zoals jij het bedoelt? Of heb je misschien moeite met luisteren, omdat je snel afgeleid bent of snel een mening hebt over hetgeen de ander je vertelt? In de e-learning effectief communiceren krijg je praktische handvatten om met dit soort situaties om te gaan, waardoor je leert om effectiever te communiceren.