Meld je aan voor de Nationale Bijscholingsdag

Training Gemeentelijke Schuldhulpverlening 2.0

 499,00
1 lesdag
Schuldhulpverlening
Training

In de training gemeentelijke schuldhulpverlening ontdek je wat je binnen jouw eigen organisatie kunt verbeteren op het gebied van schuldhulpverlening. Dat doe je met discussies, intervisie en het bijspijkeren van je kennis over de nieuwste ontwikkelingen binnen de schuldhulpverlening.

In deze training zoeken we samen naar werkbare oplossingen binnen de Wet gemeentelijke schuldhulpverlening (Wgs). We gebruiken recente innovaties, reflectie en discussie om de magere effectiviteit van 30% van de schuldhulpverlening op te krikken. Gaandeweg komen we er misschien zelfs wel achter dat de rol van de schuldhulpverlener toe is aan een andere invulling.

Leerdoelen

Na deze training:

  • Ken je de meest actuele ontwikkelingen binnen de Wgs
  • Ken je de beperkingen die diverse wetgeving opleveren voor het uitvoeren van het werk als schuldhulpverlener
  • Heb je inzicht in de werking van het stelsel schuldhulpverlening dat wordt ingericht door de Raad van Rechtspraak (Wsnp), gemeenten (Msnp) en Beschermingsbewind
  • Ken je actuele innovatieve pilots bij diverse gemeenten
  • Weet je hoe je slimme methodieken in jouw eigen organisatie toepast

Deze training is voor alle professionals in het Sociaal Domein met enige basiskennis van de Wgs en de beleidsverordening van de gemeente. Wil je inspiratie over hoe schuldhulpverlening beter ingericht kan worden binnen jouw organisatie? Dan is deze training voor jou bedoeld!

Instapvoorwaarden en opleidingsniveau

Deze training is op hbo-niveau. Om mee te doen moet je in algemene lijnen weten wat de Wgs inhoudt en hoe de beleidsverordening binnen jouw gemeenten eruit ziet.

Incompany

Wil je deze training volgen met meerdere collega’s? Incompany is ook mogelijk. Neem contact met ons op voor meer informatie.

We praten je bij over de ins en outs van de Wgs en de laatste stand van zaken in relatie tot schuldeisende partijen, rechtspraak en beschermingsbewindvoerders. We nemen innovatieve pilots door en bekijken beleidsverordeningen. Via discussie en intervisie ontdek je hoe je nieuwe ideeën in jouw organisatie kunt toepassen.

Studiebelasting

De studiebelasting voor deze training is één dag. De training start om 09:00 uur en duurt tot 16:00 uur.

Investering

De kosten voor de ééndaagse training zijn € 499,- (vrijgesteld van btw). Deze kosten zijn inclusief koffie/thee en lunch. Studiematerialen en toegang tot een persoonlijke online leeromgeving zijn inbegrepen.

Certificering

Na afronding van de training, ontvang je een deelnamebewijs van Kenniscentrum Sociaal Domein.

STAP-budget

Vanwege recente wijzigingen in de regels van STAP, is het niet langer mogelijk om het STAP-budget te gebruiken voor het scholingsaanbod van Kenniscentrum Sociaal Domein. De overheid heeft besloten dat alleen nog OCW-erkende onderwijsinstellingen, zoals MBO- en HBO-opleidingen, in aanmerking komen na de STAP-ronde van 3 juli. Hierdoor vallen ongeveer 95% van de opleidingen en opleiders niet langer onder het STAP-budget, inclusief alle (branche-erkende) opleidingen van Kenniscentrum Sociaal Domein.

 

Wil je toch de volgende stap zetten in jouw carrière? Geen zorgen, je kunt nog altijd starten met een vakinhoudelijke opleiding van Kenniscentrum Sociaal Domein!

Hulp nodig?

Vragen over het aanbod? Onze mensen helpen je graag verder. Neem contact op via

Incompany

Heb je interesse in een incompanytraining? Lees dan meer over de mogelijkheden.

Wellicht vind je dit ook interessant

E-learning Effectief communiceren

Voer je wel eens een gesprek waarbij je merkt dat hetgeen wat je over wilt brengen niet begrepen wordt zoals jij het bedoelt? Of heb je misschien moeite met luisteren, omdat je snel afgeleid bent of snel een mening hebt over hetgeen de ander je vertelt? In de e-learning effectief communiceren krijg je praktische handvatten om met dit soort situaties om te gaan, waardoor je leert om effectiever te communiceren.

E-learning Wetten Sociaal Domein

Meer leren over de wetten en sociale zekerheid binnen het Sociaal Domein? Volg dan de e-learning Wetten Sociaal Domein.

Opleiding KCC Medewerker Sociaal Domein

Ben jij een uitstekend visitekaartje voor het Sociaal Domein? Volg dan de opleiding KCC medewerker Sociaal Domein. We leren je de benodigde kennis van wet- en regelgeving maar zorgen ook dat je over goede communicatietechnieken beschikt.