Kenniscentrum Sociaal Domein is hét opleidings- en detacheringscentrum van het Sociaal Domein.

Training Gemeentelijke Schuldhulpverlening 2.0

Amersfoort
17 april 2023
 499,00
1 lesdag
Schuldhulpverlening
Training

In de training gemeentelijke schuldhulpverlening ontdek je wat je binnen jouw eigen organisatie kunt verbeteren op het gebied van schuldhulpverlening. Dat doe je met discussies, intervisie en het bijspijkeren van je kennis over de nieuwste ontwikkelingen binnen de schuldhulpverlening.

In deze training zoeken we samen naar werkbare oplossingen binnen de Wet gemeentelijke schuldhulpverlening (Wgs). We gebruiken recente innovaties, reflectie en discussie om de magere effectiviteit van 30% van de schuldhulpverlening op te krikken. Gaandeweg komen we er misschien zelfs wel achter dat de rol van de schuldhulpverlener toe is aan een andere invulling.

Leerdoelen

Na deze training:

  • Ken je de meest actuele ontwikkelingen binnen de Wgs
  • Ken je de beperkingen die diverse wetgeving opleveren voor het uitvoeren van het werk als schuldhulpverlener
  • Heb je inzicht in de werking van het stelsel schuldhulpverlening dat wordt ingericht door de Raad van Rechtspraak (Wsnp), gemeenten (Msnp) en Beschermingsbewind
  • Ken je actuele innovatieve pilots bij diverse gemeenten
  • Weet je hoe je slimme methodieken in jouw eigen organisatie toepast

Deze training is voor alle professionals in het Sociaal Domein met enige basiskennis van de Wgs en de beleidsverordening van de gemeente. Wil je inspiratie over hoe schuldhulpverlening beter ingericht kan worden binnen jouw organisatie? Dan is deze training voor jou bedoeld!

Instapvoorwaarden en opleidingsniveau

Deze training is op hbo-niveau. Om mee te doen moet je in algemene lijnen weten wat de Wgs inhoudt en hoe de beleidsverordening binnen jouw gemeenten eruit ziet.

Incompany

Wil je deze training volgen met meerdere collega’s? Incompany is ook mogelijk. Neem contact met ons op voor meer informatie.

We praten je bij over de ins en outs van de Wgs en de laatste stand van zaken in relatie tot schuldeisende partijen, rechtspraak en beschermingsbewindvoerders. We nemen innovatieve pilots door en bekijken beleidsverordeningen. Via discussie en intervisie ontdek je hoe je nieuwe ideeën in jouw organisatie kunt toepassen.

Studiebelasting

De studiebelasting voor deze training is één dag. De training start om 09:00 uur en duurt tot 16:00 uur.

Investering en subsidiemogelijkheden

De kosten voor de ééndaagse training zijn € 499,- (vrijgesteld van btw). Deze kosten zijn inclusief koffie/thee en lunch. Studiematerialen en toegang tot een persoonlijke online leeromgeving zijn inbegrepen.

Vanaf 1 januari 2022 zijn scholingskosten niet meer fiscaal aftrekbaar. Daarvoor in de plaats is het STAP-budget in het leven geroepen. Het STAP-budget is een subsidieregeling voor scholing en ontwikkeling voor werkenden en werkzoekenden. Iedereen die een training, cursus of opleiding wil volgen kan maximaal € 1.000,- aanvragen. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.

Certificering

Na afronding van de training, ontvang je een deelnamebewijs van Kenniscentrum Sociaal Domein.

Kenniscentrum Sociaal Domein hanteert de richtlijnen van het RIVM. We verzoeken je om thuis te blijven als je coronagerelateerde klachten hebt.

Digitale lessen

We bieden de mogelijkheid om lessen digitaal bij te wonen als dat nodig is. Tijdens de lessen heb je live contact met de docent. Heb je vragen over de invulling van onze digitale lessen? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs via 085 401 83 62.  

 499,00

Hulp nodig?

Vragen over het aanbod? Onze mensen helpen je graag verder. Stuur een whatsappje naar Alice via het nummer of neem contact op via

Incompany

Heb je interesse in een incompanytraining? Lees dan meer over de mogelijkheden.

Wellicht vind je dit ook interessant

Training de essentie van het vrij te laten bedrag (VTLB): een verdiepingsslag

Wil je weten wat de VtlB-calculator allemaal achter de schermen doet in de VtlB-berekening? Wil je schuldeisers precies kunnen vertellen hoe je aan de afloscapaciteit bent gekomen? Dan is de training de essentie van het vrij te laten bedrag precies wat je zoekt.

Training Omgaan met de Kritische Klant

Weerstand en onbegrepen gedrag komen in het Sociaal Domein vaak voor. Het gesprek kan soms helemaal vastlopen omdat er veel weerstand is en wellicht kun je op dat moment niet gelijk iets bevestigen of ontkrachten. Wat kun je doen om het gesprek een andere wending te geven? Leer het tijdens de training omgaan met de kritische cliënt.

Training Timemanagement

De training timemanagement geeft handvatten om beter om te gaan met werkdruk en efficiënter te werken.