Kenniscentrum Sociaal Domein is hét opleidings- en detacheringscentrum van het Sociaal Domein.

Training Gemeentelijke Schuldhulpverlening 2.0

 499,00
1 lesdag
Schuldhulpverlening
Training

In de training gemeentelijke schuldhulpverlening ontdek je wat je binnen jouw eigen organisatie kunt verbeteren op het gebied van schuldhulpverlening. Dat doe je met discussies, intervisie en het bijspijkeren van je kennis over de nieuwste ontwikkelingen binnen de schuldhulpverlening.

In deze training zoeken we samen naar werkbare oplossingen binnen de Wet gemeentelijke schuldhulpverlening (Wgs). We gebruiken recente innovaties, reflectie en discussie om de magere effectiviteit van 30% van de schuldhulpverlening op te krikken. Gaandeweg komen we er misschien zelfs wel achter dat de rol van de schuldhulpverlener toe is aan een andere invulling.

Leerdoelen

Na deze training:

  • Ken je de meest actuele ontwikkelingen binnen de Wgs
  • Ken je de beperkingen die diverse wetgeving opleveren voor het uitvoeren van het werk als schuldhulpverlener
  • Heb je inzicht in de werking van het stelsel schuldhulpverlening dat wordt ingericht door de Raad van Rechtspraak (Wsnp), gemeenten (Msnp) en Beschermingsbewind
  • Ken je actuele innovatieve pilots bij diverse gemeenten
  • Weet je hoe je slimme methodieken in jouw eigen organisatie toepast

Deze training is voor alle professionals in het Sociaal Domein met enige basiskennis van de Wgs en de beleidsverordening van de gemeente. Wil je inspiratie over hoe schuldhulpverlening beter ingericht kan worden binnen jouw organisatie? Dan is deze training voor jou bedoeld!

Instapvoorwaarden en opleidingsniveau

Deze training is op hbo-niveau. Om mee te doen moet je in algemene lijnen weten wat de Wgs inhoudt en hoe de beleidsverordening binnen jouw gemeenten eruit ziet.

Incompany

Wil je deze training volgen met meerdere collega’s? Incompany is ook mogelijk. Neem contact met ons op voor meer informatie.

We praten je bij over de ins en outs van de Wgs en de laatste stand van zaken in relatie tot schuldeisende partijen, rechtspraak en beschermingsbewindvoerders. We nemen innovatieve pilots door en bekijken beleidsverordeningen. Via discussie en intervisie ontdek je hoe je nieuwe ideeën in jouw organisatie kunt toepassen.

Studiebelasting

De studiebelasting voor deze training is één dag. De training start om 09:00 uur en duurt tot 16:00 uur.

Investering en subsidiemogelijkheden

De kosten voor de ééndaagse training zijn € 499,- (vrijgesteld van btw). Deze kosten zijn inclusief koffie/thee en lunch. Studiematerialen en toegang tot een persoonlijke online leeromgeving zijn inbegrepen.

Vanaf 1 januari 2022 zijn scholingskosten niet meer fiscaal aftrekbaar. Daarvoor in de plaats is het STAP-budget in het leven geroepen. Het STAP-budget is een subsidieregeling voor scholing en ontwikkeling voor werkenden en werkzoekenden. Iedereen die een training, cursus of opleiding wil volgen kan maximaal € 1.000,- aanvragen. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.

Certificering

Na afronding van de training, ontvang je een deelnamebewijs van Kenniscentrum Sociaal Domein.

Neem jij de volgende STAP in jouw carrière?

Vanaf 1 maart 2022 is het voor iedereen mogelijk om het STAP-budget aan te vragen. Met deze subsidie van €1.000,- kun je een opleiding, training, cursus of studie naar keuze volgen om zo je positie op de arbeidsmarkt te versterken.

Wil je het STAP-budget gebruiken om je verder te ontwikkelen binnen het Sociaal Domein? Dan ben je bij Kenniscentrum Sociaal Domein aan het goede adres. Wij zijn een erkend STAP-opleider. Dit betekent dat je het STAP-budget kunt gebruiken voor al onze opleidingen en trainingen.

Meer informatie over STAP? We leggen je het graag uit: informatie STAP!

 499,00

Hulp nodig?

Vragen over het aanbod? Onze mensen helpen je graag verder. Neem contact op via

Incompany

Heb je interesse in een incompanytraining? Lees dan meer over de mogelijkheden.

Wellicht vind je dit ook interessant

E-learning Omgaan met Agressie

dens de e-learning ‘Omgaan met agressie’ wordt er ingegaan op wat agressie precies is en welke fasen er zijn. Hierdoor kun je ontdekken wat de achterliggende gedachte is van iemands reactie. Weet jij hoe je hebt beste kan handelen? Ontdekt het in deze e-learning.

Training Effectief Communiceren in de Schuldhulpverlening

Hoe communiceer je effectief en zorg je dat jouw boodschap goed overkomt bij je cliënt? In de training 'effectief communiceren in de schuldhulpverlening' werk je aan het hele communicatieproces. Van de basisgesprekstechnieken tot aan gedragsverandering, aan het eind van de dag heb jij communicatietechnieken op zak die werken!

Opleiding KCC Medewerker Sociaal Domein

Ben jij een uitstekend visitekaartje voor het Sociaal Domein? Volg dan de opleiding KCC medewerker Sociaal Domein. We leren je de benodigde kennis van wet- en regelgeving maar zorgen ook dat je over goede communicatietechnieken beschikt.