Meld je aan voor de Nationale Bijscholingsdag

De basis van hechting

 399,00
1 lesdag
Jeugd
Training

In deze training leer je over de fundamentele processen die ten grondslag liggen aan het hechtingsproces van jongeren. Je verwerft inzicht in de verschillende fasen van hechting en leert deze te herkennen. Door het begrijpen van het hechtingsproces ben je als jeugd- en gezinsprofessional na de training in staat om deze kennis toe te passen in de praktijk en passend advies te geven voor de verschillende fasen.

Leerdoelen

  • Werken vanuit kennis van hechtingsprocessen
  • Gedrag vertalen naar hechtingsfasen
  • Begrip krijgen van hoe hechtingsfasen inzicht kunnen bieden in gedrag, waardoor je passende interventies kunt toepassen
  • Vertalen van hechtingsfasen naar gedrag en ondersteuning in diverse fases

De training is voor Jeugdprofessionals of professionals binnen het Sociaal Domein die hun specifieke kennis en vaardigheden willen uitbreiden over de basis van hechting.

Instapvoorwaarden en opleidingsniveau

Deze training wordt op wo-niveau gegeven.

Incompany

Wil je deze training volgen met meerdere collega’s? Incompany is ook mogelijk. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Programma

09:00-09:30 – Inloop

09:30-10:00 – Een inspirerende opening door Lilian Bakels

10:00-13:00 – Training

13:00 – 13:55 – Lunchpauze op het netwerkplein

14:00 – 17:00 – Training

17:00 – Afsluitende netwerkborrel

Trainer

Maud Straathof is orthopedagoog-generalist en trainer, onderzoeker en coach binnen de expertisedienst van een stichting voor speciaal onderwijs in Tilburg. Haar ervaring als leerkracht bracht haar ertoe om door te studeren tot orthopedagoog generalist, gemotiveerd door de behoefte om kinderen in de klas die extra hulp nodig hadden beter te kunnen ondersteunen. “Door de professionaliteit duurzaam te vergroten, help ik alle kinderen die met deze professional te maken hebben.” Voor Maud is het belangrijk om mensen te empoweren zodat ze zichzelf kunnen helpen, waarbij oprechtheid en verbinding centraal staan. Ze benadert haar aanpak vanuit een systemische perspectief.

Adres

Oude Engelenseweg 1, 5222 AA ‘s-Hertogenbosch.

Studiebelasting

De studiebelasting voor deze training is een hele lesdag. De training start om 09:00 uur en duurt tot 17:00 uur.

Investering

De kosten voor de ééndaagse training zijn € 399,- (vrijgesteld van btw). Deze kosten zijn inclusief koffie/thee, lunch en studiematerialen.

Accreditering

Deze training is geaccrediteerd bij het Accreditatiebureau Kinder- en Jeugdpsycholoog NVO/NIP Orthopedagoog-Generalist in de categorie K&J/OG herregistratie voor 6 punten.

Na het volgen van deze training ontvang je een bewijs van deelname. Na het indienen hiervan behaal je bij het SKJ 6 punten in de categorie formeel leren.

Hulp nodig?

Vragen over het aanbod? Onze mensen helpen je graag verder. Neem contact op via

Incompany

Heb je interesse in een incompanytraining? Lees dan meer over de mogelijkheden.

Wellicht vind je dit ook interessant

E-learning Het Juridisch Kader Jeugdzorg

Wat moet je allemaal weten van de Jeugdwet om als Jeugdconsulent aan de slag te gaan? Hoe kan je de wet juist toepassen in de praktijk en uitleggen aan de cliënt? In de e-learning ‘Het juridisch kader Jeugdzorg’ leer je alles wat je moet weten over het juridisch kader en de toepassing ervan.

Training Motiverende Gesprekvoering

Hoe zorg je ervoor dat ze zelf aan de slag gaan met het opvolgen van je adviezen, het inzetten van de Eigen Kracht en het Sociale Netwerk? Motiverende gespreksvoering is een veelgebruikte methode om cliënten te stimuleren hulp te zoeken en hun gedrag te veranderen.

Opleiding Backoffice Medewerker Wmo / Jeugd

Wil jij administratief en toch sociaal betrokken werk doen? Als Backoffice medewerker Wmo / jeugd ben je een belangrijke schakel binnen de keten van het Sociaal Domein. In de opleiding krijg je theoretische kennis van de Wmo en de Jeugdwet en leer je effectief samenwerken.