Meld je aan voor de Nationale Bijscholingsdag

Open webinar Participatiewet

Meerdere locaties
Meerdere data
 0,00
1 uur
Participatie
Open webinar

Omscholen is vaak best spannend. Naast dat het een investering van tijd en geld vraagt, brengt het ook onzekerheid met zich mee. Toch is het een stap waar velen van dromen. Meer weten over onze opleidingen? Onze opleidingsadviseurs verzorgen meerdere keren per jaar de digitale open webinars over de Participatiewet, met onder andere aandacht voor consulent Werk & Inkomen. Tijdens het webinar kun je al je vragen stellen en voorzien onze adviseurs jou van studie advies.

Opleidingsinstituut Kenniscentrum Sociaal Domein schoolt jaarlijks landelijk 200 cursisten om voor functies binnen het Sociaal Domein. Dit geldt voor functies als Wmo consulent, Vertrouwenspersoon, schuldhulpverlener, Frontoffice medewerker Sociaal Domein, Backoffice medewerker Sociaal Domein en medewerkers Participatiewet. Al deze opleidingen zijn gericht op omscholing, wat betekent dat je vanaf de basis wordt opgeleid tot een vakbekwaam medewerker in het Sociaal Domein.

Meer weten over de Participatiewet?

De uitvoering van de Participatiewet is de verantwoordelijkheid van de gemeenten. Wij bieden diverse opleidingen om je om te laten scholen richting de Participatiewet. Tijdens het open webinar Participatiewet behandelen we de volgende functies:

  • Inkomensconsulent;
  • Werkcoach.

Het open webinar Participatiewet is voor iedereen die meer wil weten over het omscholen naar de Participatiewet.

Misschien denk je al langer na over een omscholing binnen het Sociaal Domein? Of wil je jouw carrière op peil houden door een bredere inzetbaarheid te tonen? Wil je werken aan jouw persoonlijke ontwikkeling of wil je meer verdieping krijgen in jouw huidige werkzaamheden? Wat het ook is… Vaak is het een spannende stap en om goed voorbereid te beginnen aan de opleiding, daarom nodigen wij je van harte uit voor het open webinar.

Het webinar is gratis en wordt digitaal aangeboden via Zoom.

 0,00

Hulp nodig?

Vragen over het aanbod? Onze mensen helpen je graag verder. Neem contact op via

Training Terugvordering & Invordering

Sinds 2013 wordt hard opgetreden bij fraude. Uitkeringen worden volledig teruggevorderd en een boete wordt opgelegd als de inlichtingenplicht is geschonden. Maar wat moet er precies gemeld worden en wat is fraude? Hoe uitgebreid moet het onderzoek zijn om te besluiten tot terugvordering? Is de Participatiewet te streng? Waar is de menselijke maat? De Participatiewet is momenteel “uit balans” vindt het kabinet. Gemeenten moeten meer ruimte krijgen om van de regels af te wijken in uitzonderlijke gevallen. In deze training leer je meer over de Terugvordering & Invordering.

Training Timemanagement

De training timemanagement geeft handvatten om beter om te gaan met werkdruk en efficiënter te werken.

E-learning Wetten Sociaal Domein

Meer leren over de wetten en sociale zekerheid binnen het Sociaal Domein? Volg dan de e-learning Wetten Sociaal Domein.