Omscholen naar het Sociaal Domein

De arbeidsmarkt in Nederland verandert in een rap tempo. Bedrijven hebben personeelstekorten, terwijl mensen werkloos thuis zitten. Jongeren trekken naar de Randstad, terwijl er volop uitdagende banen zijn in de regio. Beroepen verdwijnen, nieuwe banen ontstaan en de inhoud van functies verandert. Dit vraagt om andere vaardigheden van medewerkers. Ben jij voorbereid om te starten met omscholen naar het Sociaal Domein?

Carrièreswitch? Omscholing kan je verder helpen!

Wellicht denkt je al jaren na over een omscholing naar het Sociaal Domein, maar heb je nooit de kans gehad om daadwerkelijk deze stap te zetten. De overheid vindt dat mensen zich moeten blijven ontwikkelen om goed inzetbaar te blijven op de arbeidsmarkt. Daarom ondersteunt de overheid leren en ontwikkelen onder andere met een aantal subsidiemogelijkheden. Maar welke subsidiemogelijkheden biedt de overheid? Wij hebben er een aantal voor je op een rij gezet:

Vanuit het UWV zijn verschillende mogelijkheden voor financiering van een opleiding. Er is een mogelijkheid via het UWV een opleiding te volgen. Vraag je coach of arbeidsdeskundige naar de mogelijkheden.

Upgrade Jezelf is een initiatief van 20 samenwerkende gemeenten onder de naam Regio Zwolle, ontstaan vanuit de Human Capital Agenda. Deze agenda richt zich op het investeren in mensen. Binnen dit initiatief zijn er negen sectortafels, waar afspraken zijn gemaakt tussen werkgevers, onderwijs en het UWV.

Wil je je carrière een wending geven en aan de slag gaan in een andere sector? Of ben je op zoek naar werk, maar mis je nog de juiste opleiding? Groei Vooruit helpt  je graag verder door te kijken naar welke sector bij jou past en welke opleiding je nodig hebt om je om te scholen. Ook kijken zij of er financiële ondersteuning mogelijk is. Alle ondersteuning is gratis.

IKBINDR brengt je in contact met de mensen én de middelen die voor jou nodig zijn om de volgende stap te zetten in je ontwikkeling. Het zetje om de stap naar scholing te zetten. Deze scholingscheque van maximaal € 2500,00 is er voor werkenden, ZZP’ers en werkzoekenden uit Twente met maximaal een MBO 4 diploma. Hiermee kun je je om-, her- of bijscholen in een vakrichting maximaal tot en met MBO niveau 4.

OpIJver is er om je op weg te helpen naar een baan met toekomstperspectief in de Achterhoek. Met een loopbaangesprek en een scholingsvoucher wordt het je makkelijker gemaakt om je kans te pakken.

Omscholen met onze opleidingen

Basisopleiding Wmo Consulent 2.0

Spreekt de combinatie van werken met mensen en administratieve taken je aan? Als Wmo consulent voer je keukentafelgesprekken met cliënten met een hulpvraag. De uitkomst van het gesprek verwerk je in een rapportage. Bij de basisopleiding Wmo consulent worden consulenten opgeleid met het doel dat de cliënten zo lang mogelijk kunnen deelnemen aan de maatschappij.

Opleiding Schuldhulpverlening en Budgetcoaching

Kun jij empathisch in gesprek gaan met oog voor de wet- en regelgeving binnen de schuldhulpverlening? Vind je het leuk om mensen te helpen om de financiële controle terug te krijgen? Volg dan de opleiding Schuldhulpverlening en budgetcoaching.

Bekijk al onze opleidingen

Wil jij aan de slag in het Sociaal Domein? Er zijn nog veel meer opleidingen beschikbaar. Bekijk hier ons complete aanbod.

 
Neem contact op

Wil je advies over omscholing tot het Sociaal Domein?

Wil jij je laten omscholen maar weet je niet zeker of een functie als Wmo Consulent, KCC- of Backoffice medewerker, Jeugdconsulent of Schuldhulpverlener echt bij je past? Misschien twijfel je of je over de juiste competenties beschikt voor deze droombaan? Of wil je goed beslagen ten ijs komen voordat je aan een omscholing begint? Onze opleidingscoördinatoren en adviseurs helpen je graag met een persoonlijk advies.