E-learning Vormen van Jeugdhulp

Online
 69,00
3 SKJ-punten

Wil jij meer weten van de verschillende vormen van jeugdhulp? Of wil jij je kennis opfrissen? Volg dan de e-learning ‘Vormen van jeugdhulp’.

Er zijn verschillende vormen van jeugdhulp waar gemeenten verantwoordelijk voor zijn. Bijvoorbeeld zorg en hulp bij opvoedingsproblemen, geestelijke gezondheidszorg, lichamelijke of verstandelijke beperking, individuele en groepsbegeleiding. De Jeugdwet heeft als doel dat gezinnen zoveel mogelijk zelf en met steun van hun netwerk problemen in de opvoed- en opgroeisituatie voorkomen en aanpakken en dat ouders en jeugdigen daarbij regie voeren over de hulp die zij nodig hebben. Toch kan het zo zijn dat de Jeugdconsulent tot het besluit moet komen om over te gaan tot andere vormen van jeugdhulp zoals gesloten jeugdzorg of pleegzorg. Tijdens de e-learning ‘Vormen van jeugdhulp’ leer je alles over de verschillende vormen van jeugdhulp.

Leerdoelen:

  • Je weet wat ambulante hulp is;
  • Je weet wat pleegzorg is en je kent de basisbeginselen van de omgangsregeling;
  • Je weet wat onder toezichtstelling en voogdij inhoudt;
  • Je weet wat JeugdzorgPlus is;
  • Je weet wanneer iemand naar een jeugdinstelling of jeugd-GGZ wordt verplaatst;
  • Je kent de verschillende soorten doelgroepen.

Deze e-learning is bedoeld voor zowel (beginnend) jeugdconsulenten als mensen die meer willen weten over de verschillende vormen van jeugdhulp.

Opleidingsniveau
De e-learning is op hbo-niveau.

De e-learning duurt gemiddeld 3 uur. De kosten voor de e-learning zijn € 69,- (vrijgesteld van btw).

Unieke online leeromgeving
Voor de e-learning ‘Vormen van jeugdhulp’ krijg je toegang tot onze online leeromgeving. Je krijgt bij het moment van aanschaf van de e-learning één jaar toegang tot de leeromgeving. Omdat het Sociaal Domein aan verandering onderhevig is, actualiseren wij de lesstof regelmatig. De online leeromgeving is beschikbaar op elke computer, laptop of tablet.

Toetsing en certificering
De e-learning sluit je af met een zelftest. Als je de e-learning volledig hebt doorlopen en de toetsing met succes afrondt, ontvang je een deelnamebewijs van Kenniscentrum Sociaal Domein.

Accreditatie
Deze e-learning is geaccrediteerd bij Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ) met 3.0 herregistratiepunten in de categorie formeel leren. Na succesvolle afronding van de e-learning krijg je een deelnamebewijs die je bij SKJ kan indienen voor de herregistratiepunten.

 69,00

Hulp nodig?

Vragen over het aanbod? Onze mensen helpen je graag verder. Neem contact op via

Incompany

Heb je interesse in een incompanytraining? Lees dan meer over de mogelijkheden.

Wellicht vind je dit ook interessant

Opleiding Jeugdconsulent

Wil jij aan de slag in de jeugdzorg en jeugdigen helpen naar een mooie toekomst? De opleiding Jeugdconsulent biedt alle handvatten, kennis en kunde om het vak goed en grondig uit te kunnen voeren.

Training Aandachtsfunctionaris Huiselijk Geweld en Kindermishandeling

In deze training leer je de verschillende taken waarvoor je als aandachtsfunctionaris verantwoordelijk bent. In drie dagen neemt Anja Dijkhuis je aan de hand van interactieve werkvormen mee in de theoretische kaders van de meldcode en de implementatie binnen jouw organisatie, evenals de aanpak rondom het signaleren en handelen bij tekenen van onveiligheid, de dilemma’s waar je mee te maken kunt krijgen, de huidige wet- en regelgeving en de integrale samenwerking.

Opleiding Backoffice Medewerker Wmo / Jeugd

Wil jij administratief en toch sociaal betrokken werk doen? Als Backoffice medewerker Wmo / jeugd ben je een belangrijke schakel binnen de keten van het Sociaal Domein. In de opleiding krijg je theoretische kennis van de Wmo en de Jeugdwet en leer je effectief samenwerken.