Het vak van Jeugdconsulent vraagt veel kennis over de wet- en regelgeving, ziektebeelden, probleemanalyse en maatwerkvoorzieningen of maatwerkoplossingen. Hoe pas je de verschillende gesprekstechnieken toe in het dagelijkse contact met jouw cliënten? Dat gaan je oefenen tijdens de e-learning ‘Het keukentafelgesprek Jeugdconsulent’.
Tijdens deze e-learning ga je in gesprek; het gesprek is een van de pijlers van het vak van Jeugdconsulent! Natuurlijk komt het keukentafelgesprek aan de orde, maar vooral van belang zijn jouw eigen vaardigheden om een gesprek op een goede manier te voeren en om te gaan met cliënten met hun beperkingen, vragen en onzekerheden.
Het keukentafelgesprek is een gesprek naar aanleiding van een melding. Tijdens het keukentafelgesprek kijk je samen met de cliënt wat de persoonlijke situatie is, waar ondersteuning bij nodig is en wat oplossingen zouden kunnen zijn. Hiervoor maak je gebruik van verschillende gesprekstechnieken, het afwegingskader en het ondersteuningsplan. Daarnaast ga je aan de slag met verschillende casussen uit de praktijk om je kennis te toetsen.
Leerdoelen:
Deze e-learning is bedoeld voor zowel (beginnend) jeugdconsulenten als mensen die meer willen weten over het keukentafelgesprek.
Opleidingsniveau
De e-learning is op hbo-niveau.
De e-learning duurt gemiddeld 3 uur. De kosten voor de e-learning zijn € 69,- (vrijgesteld van btw).
Unieke online leeromgeving
Voor de e-learning ‘Keukentafelgesprek Jeugdconsulent’ krijg je toegang tot onze online leeromgeving. Je krijgt tot één jaar na het afronden van de e-learning toegang tot de online leeromgeving. Omdat het Sociaal Domein aan verandering onderhevig is, actualiseren wij de lesstof regelmatig. De online leeromgeving is beschikbaar op elke computer, laptop of tablet.
Toetsing en certificering
De e-learning sluit je af met een zelftest. Als je de e-learning volledig hebt doorlopen en de toetsing met succes afrondt, ontvang je een deelnamebewijs van Kenniscentrum Sociaal Domein.
Accreditatie
Deze e-learning is geaccrediteerd bij Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ) met 3.0 herregistratiepunten in de categorie formeel leren. Na succesvolle afronding van de e-learning krijg je een deelnamebewijs die je bij SKJ kan indienen voor de herregistratiepunten.
€ 69,00