Meld je aan voor de Nationale Bijscholingsdag

E-learning Het Keukentafelgesprek Jeugdconsulent

Online
 69,00
3 uur
Jeugd
E-learning

Het vak van Jeugdconsulent vraagt veel kennis over de wet- en regelgeving, ziektebeelden, probleemanalyse en maatwerkvoorzieningen of maatwerkoplossingen. Hoe pas je de verschillende gesprekstechnieken toe in het dagelijkse contact met jouw cliënten? Dat gaan je oefenen tijdens de e-learning ‘Het keukentafelgesprek Jeugdconsulent’.

Tijdens deze e-learning ga je in gesprek; het gesprek is een van de pijlers van het vak van Jeugdconsulent! Natuurlijk komt het keukentafelgesprek aan de orde, maar vooral van belang zijn jouw eigen vaardigheden om een gesprek op een goede manier te voeren en om te gaan met cliënten met hun beperkingen, vragen en onzekerheden.

Het keukentafelgesprek is een gesprek naar aanleiding van een melding. Tijdens het keukentafelgesprek kijk je samen met de cliënt wat de persoonlijke situatie is, waar ondersteuning bij nodig is en wat oplossingen zouden kunnen zijn. Hiervoor maak je gebruik van verschillende gesprekstechnieken, het afwegingskader en het ondersteuningsplan. Daarnaast ga je aan de slag met verschillende casussen uit de praktijk om je kennis te toetsen.

Leerdoelen:

  • Je kunt een effectief keukentafelgesprek voeren, zodat alle relevante informatie wordt opgehaald;
  • Je kent verschillende vraagtechnieken en kan deze toepassen in de praktijk;
  • Je bent je bewust van je eigen manier van omgaan met tegenstellingen en conflicten en kan dit hanteren in professionele setting;
  • Je weet hoe een slechtnieuwsgesprek gevoerd kan worden.

Deze e-learning is bedoeld voor zowel (beginnend) jeugdconsulenten als mensen die meer willen weten over het keukentafelgesprek.

Opleidingsniveau

De e-learning is op hbo-niveau.

De e-learning duurt gemiddeld 3 uur. De kosten voor de e-learning zijn € 69,- (vrijgesteld van btw).

Unieke online leeromgeving

Voor de e-learning ‘Keukentafelgesprek Jeugdconsulent’ krijg je toegang tot onze online leeromgeving. Je krijgt tot één jaar na het afronden van de e-learning toegang tot de online leeromgeving. Omdat het Sociaal Domein aan verandering onderhevig is, actualiseren wij de lesstof regelmatig. De online leeromgeving is beschikbaar op elke computer, laptop of tablet.

Toetsing en certificering

De e-learning sluit je af met een zelftest. Als je de e-learning volledig hebt doorlopen en de toetsing met succes afrondt, ontvang je een deelnamebewijs van Kenniscentrum Sociaal Domein.

 69,00

Hulp nodig?

Vragen over het aanbod? Onze mensen helpen je graag verder. Neem contact op via

Incompany

Heb je interesse in een incompanytraining? Lees dan meer over de mogelijkheden.

Wellicht vind je dit ook interessant

Opleiding Jeugdconsulent

Wil jij aan de slag in de jeugdzorg en jeugdigen helpen naar een mooie toekomst? De opleiding Jeugdconsulent biedt alle handvatten, kennis en kunde om het vak goed en grondig uit te kunnen voeren.

Training Timemanagement

De training timemanagement geeft handvatten om beter om te gaan met werkdruk en efficiënter te werken.

Online Opleiding Backoffice Medewerker Wmo/Jeugd

Ben je op zoek naar een baan waarin je administratief werk verricht en tegelijkertijd sociaal betrokken bent? Volg dan de online opleiding Backoffice Medewerker Wmo/Jeugd.