Kenniscentrum Sociaal Domein is hét opleidings- en detacheringscentrum van het Sociaal Domein.

 E-learning Het Juridisch Kader Jeugdzorg

Online
 69,00
3 uur
Jeugd
E-learning

Wat moet je allemaal weten van de Jeugdwet om als Jeugdconsulent aan de slag te gaan? Hoe kan je de wet juist toepassen in de praktijk en uitleggen aan de cliënt? In de e-learning ‘Het juridisch kader Jeugdzorg’ leer je alles wat je moet weten over het juridisch kader en de toepassing ervan.

Als jeugdconsulent ben je een uitvoerder van de Jeugdwet. Je taak als jeugdconsulent is om zorg te dragen dat kinderen en jeugdigen zo goed en veilig mogelijk kunnen opgroeien. Dit kan je niet alleen, daarom zal je veel samenwerken met andere disciplines.

Het is goed om je te beseffen dat de Jeugdwet landelijk is, maar dat ook veel zaken regionaal of gemeentelijk zijn ingedeeld. Denk bijvoorbeeld aan de Veiligheidsregio’s, provinciale inkoop van zorgorganisaties of de verschillende verordeningen en beleid van gemeenten. Zo kan het zijn dat een jeugdconsulent bij de ene gemeente net op een andere manier werkt dan een jeugdconsulent bij een andere gemeente. De Jeugdwet zal echter altijd uitgangspunt zijn. De Jeugdwet is in 2015 van start gegaan en sindsdien zijn er verschillende aanpassingen geweest. Het is goed om up-to-date te blijven, zodat je de jeugdwet ook in de praktijk goed kan blijven toepassen. In de e-learning ‘Het juridisch kader Jeugdzorg’ behandelen we onder andere wanneer de Jeugdwet wordt ingezet, het doel van de Jeugdwet, de verlengde jeugdhulp, het woonplaatsbeginsel en de vormen van financiering.

Leerdoelen:

  • Je weet wat het doel en kaders van de Jeugdwet zijn;
  • Je kent de verschillende vormen van zorg en begeleiding;
  • Je kent de voorwaarden en veranderingen van de verlengde Jeugdwet;
  • Je weet hoe de Jeugdwet gefinancierd is.

Deze e-learning is bedoeld voor zowel (beginnend) jeugdconsulenten als mensen die meer willen weten over het juridisch kader van de Jeugdzorg.

Opleidingsniveau

De e-learning is op hbo-niveau.

De e-learning duurt gemiddeld 3 uur. De kosten voor de e-learning zijn € 69,- (vrijgesteld van btw).

Unieke online leeromgeving

Voor de e-learning ‘Juridisch kader Jeugdzorg’ krijg je toegang tot onze online leeromgeving. Je krijgt tot één jaar na het afronden van de e-learning toegang tot de online leeromgeving. Omdat het Sociaal Domein aan verandering onderhevig is, actualiseren wij de lesstof regelmatig. De online leeromgeving is beschikbaar op elke computer, laptop of tablet.

Toetsing en certificering

De e-learning sluit je af met een zelftest. Als je de e-learning volledig hebt doorlopen en de toetsing met succes afrondt, ontvang je een deelnamebewijs van Kenniscentrum Sociaal Domein.

 69,00

Hulp nodig?

Vragen over het aanbod? Onze mensen helpen je graag verder. Neem contact op via

Incompany

Heb je interesse in een incompanytraining? Lees dan meer over de mogelijkheden.

Wellicht vind je dit ook interessant

Opleiding KCC Medewerker Sociaal Domein

Ben jij een uitstekend visitekaartje voor het Sociaal Domein? Volg dan de opleiding KCC medewerker Sociaal Domein. We leren je de benodigde kennis van wet- en regelgeving maar zorgen ook dat je over goede communicatietechnieken beschikt.

Training Motiverende Gesprekvoering

Hoe zorg je ervoor dat ze zelf aan de slag gaan met het opvolgen van je adviezen, het inzetten van de Eigen Kracht en het Sociale Netwerk? Motiverende gespreksvoering is een veelgebruikte methode om cliënten te stimuleren hulp te zoeken en hun gedrag te veranderen.

E-learning Persoonlijk Leiderschap

De e-learning ‘Persoonlijk leiderschap’ gaat in op burn-out, leefstijl, waarden en natuurlijk persoonlijk leiderschap in het algemeen. Tijdens deze e-learning kun je een aantal oefeningen uitvoeren, wat jou hopelijk meer inzichten geeft.