Wat moet je allemaal weten van de Jeugdwet om als Jeugdconsulent aan de slag te gaan? Hoe kan je de wet juist toepassen in de praktijk en uitleggen aan de cliënt? In de e-learning ‘Het juridisch kader Jeugdzorg’ leer je alles wat je moet weten over het juridisch kader en de toepassing ervan.
Als jeugdconsulent ben je een uitvoerder van de Jeugdwet. Je taak als jeugdconsulent is om zorg te dragen dat kinderen en jeugdigen zo goed en veilig mogelijk kunnen opgroeien. Dit kan je niet alleen, daarom zal je veel samenwerken met andere disciplines.
Het is goed om je te beseffen dat de Jeugdwet landelijk is, maar dat ook veel zaken regionaal of gemeentelijk zijn ingedeeld. Denk bijvoorbeeld aan de Veiligheidsregio’s, provinciale inkoop van zorgorganisaties of de verschillende verordeningen en beleid van gemeenten. Zo kan het zijn dat een jeugdconsulent bij de ene gemeente net op een andere manier werkt dan een jeugdconsulent bij een andere gemeente. De Jeugdwet zal echter altijd uitgangspunt zijn. De Jeugdwet is in 2015 van start gegaan en sindsdien zijn er verschillende aanpassingen geweest. Het is goed om up-to-date te blijven, zodat je de jeugdwet ook in de praktijk goed kan blijven toepassen. In de e-learning ‘Het juridisch kader Jeugdzorg’ behandelen we onder andere wanneer de Jeugdwet wordt ingezet, het doel van de Jeugdwet, de verlengde jeugdhulp, het woonplaatsbeginsel en de vormen van financiering.
Leerdoelen:
Deze e-learning is bedoeld voor zowel (beginnend) jeugdconsulenten als mensen die meer willen weten over het juridisch kader van de Jeugdzorg.
Opleidingsniveau
De e-learning is op hbo-niveau.
De e-learning duurt gemiddeld 3 uur. De kosten voor de e-learning zijn € 69,- (vrijgesteld van btw).
Unieke online leeromgeving
Voor de e-learning ‘Juridisch kader Jeugdzorg’ krijg je toegang tot onze online leeromgeving. Je krijgt tot één jaar na het afronden van de e-learning toegang tot de online leeromgeving. Omdat het Sociaal Domein aan verandering onderhevig is, actualiseren wij de lesstof regelmatig. De online leeromgeving is beschikbaar op elke computer, laptop of tablet.
Toetsing en certificering
De e-learning sluit je af met een zelftest. Als je de e-learning volledig hebt doorlopen en de toetsing met succes afrondt, ontvang je een deelnamebewijs van Kenniscentrum Sociaal Domein.
Accreditatie
Deze e-learning is geaccrediteerd bij Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ) met 4.0 herregistratiepunten in de categorie formeel leren. Na succesvolle afronding van de e-learning krijg je een deelnamebewijs die je bij SKJ kan indienen voor de herregistratiepunten.
€ 69,00