Meld je aan voor de Nationale Bijscholingsdag

E-learning Het Juridisch Kader Jeugdzorg

Online
 69,00
3 uur
Jeugd
E-learning

Wat moet je allemaal weten van de Jeugdwet om als Jeugdconsulent aan de slag te gaan? Hoe kan je de wet juist toepassen in de praktijk en uitleggen aan de cliënt? In de e-learning ‘Het juridisch kader Jeugdzorg’ leer je alles wat je moet weten over het juridisch kader en de toepassing ervan.

Als jeugdconsulent ben je een uitvoerder van de Jeugdwet. Je taak als jeugdconsulent is om zorg te dragen dat kinderen en jeugdigen zo goed en veilig mogelijk kunnen opgroeien. Dit kan je niet alleen, daarom zal je veel samenwerken met andere disciplines.

Het is goed om je te beseffen dat de Jeugdwet landelijk is, maar dat ook veel zaken regionaal of gemeentelijk zijn ingedeeld. Denk bijvoorbeeld aan de Veiligheidsregio’s, provinciale inkoop van zorgorganisaties of de verschillende verordeningen en beleid van gemeenten. Zo kan het zijn dat een jeugdconsulent bij de ene gemeente net op een andere manier werkt dan een jeugdconsulent bij een andere gemeente. De Jeugdwet zal echter altijd uitgangspunt zijn. De Jeugdwet is in 2015 van start gegaan en sindsdien zijn er verschillende aanpassingen geweest. Het is goed om up-to-date te blijven, zodat je de jeugdwet ook in de praktijk goed kan blijven toepassen. In de e-learning ‘Het juridisch kader Jeugdzorg’ behandelen we onder andere wanneer de Jeugdwet wordt ingezet, het doel van de Jeugdwet, de verlengde jeugdhulp, het woonplaatsbeginsel en de vormen van financiering.

Leerdoelen:

  • Je weet wat het doel en kaders van de Jeugdwet zijn;
  • Je kent de verschillende vormen van zorg en begeleiding;
  • Je kent de voorwaarden en veranderingen van de verlengde Jeugdwet;
  • Je weet hoe de Jeugdwet gefinancierd is.

Deze e-learning is bedoeld voor zowel (beginnend) jeugdconsulenten als mensen die meer willen weten over het juridisch kader van de Jeugdzorg.

Opleidingsniveau

De e-learning is op hbo-niveau.

De e-learning duurt gemiddeld 3 uur. De kosten voor de e-learning zijn € 69,- (vrijgesteld van btw).

Unieke online leeromgeving

Voor de e-learning ‘Juridisch kader Jeugdzorg’ krijg je toegang tot onze online leeromgeving. Je krijgt tot één jaar na het afronden van de e-learning toegang tot de online leeromgeving. Omdat het Sociaal Domein aan verandering onderhevig is, actualiseren wij de lesstof regelmatig. De online leeromgeving is beschikbaar op elke computer, laptop of tablet.

Toetsing en certificering

De e-learning sluit je af met een zelftest. Als je de e-learning volledig hebt doorlopen en de toetsing met succes afrondt, ontvang je een deelnamebewijs van Kenniscentrum Sociaal Domein.

 69,00

Hulp nodig?

Vragen over het aanbod? Onze mensen helpen je graag verder. Neem contact op via

Incompany

Heb je interesse in een incompanytraining? Lees dan meer over de mogelijkheden.

Wellicht vind je dit ook interessant

E-learning Effectief communiceren

Voer je wel eens een gesprek waarbij je merkt dat hetgeen wat je over wilt brengen niet begrepen wordt zoals jij het bedoelt? Of heb je misschien moeite met luisteren, omdat je snel afgeleid bent of snel een mening hebt over hetgeen de ander je vertelt? In de e-learning effectief communiceren krijg je praktische handvatten om met dit soort situaties om te gaan, waardoor je leert om effectiever te communiceren.

E-learning Vormen van Jeugdhulp

Wil jij meer weten van de verschillende vormen van jeugdhulp? Of wil jij je kennis opfrissen? Volg dan de e-learning ‘Vormen van jeugdhulp’.

Training Aandachtsfunctionaris Huiselijk Geweld en Kindermishandeling

In deze training leer je de verschillende taken waarvoor je als aandachtsfunctionaris verantwoordelijk bent. In drie dagen neemt Anja Dijkhuis je aan de hand van interactieve werkvormen mee in de theoretische kaders van de meldcode en de implementatie binnen jouw organisatie, evenals de aanpak rondom het signaleren en handelen bij tekenen van onveiligheid, de dilemma’s waar je mee te maken kunt krijgen, de huidige wet- en regelgeving en de integrale samenwerking.