Nieuws: Eerste Workshops Nationale Bijscholingsdag Participatie Bekend

20 december 2022

Op 16 maart organiseren we – samen met onze partner EIFFEL – voor het eerst de Nationale Bijscholingsdag Participatie. Dit nieuwe evenement is speciaal ontwikkeld voor jou als professional die werkt met de Participatiewet. De eerste editie van de Nationale Bijscholingsdag over de Participatiewet vindt plaats in Arnhem.

De Nationale Bijscholingsdag Participatie is hét evenement jou als professional om actuele kennis en kunde op te doen én te netwerken met collega’s en werkgevers uit het werkveld.

 

De eerste workshops

Tijdens de Nationale Bijscholingsdag Participatie kun je deelnemen aan meerdere workshoprondes. Je kiest zelf aan welke workshops je deelneemt, zodat je het meeste haalt uit jouw bezoek aan de Nationale Bijscholingsdag. De eerste workshops zijn nu bekend!

 

Workshop: Toepassen Arbeidsverplichtingen

Aan een bijstandsuitkering zijn de arbeids- en de re-integratieverplichting verbonden. Deze verplichtingen kun je op verschillende manieren vormgeven. Daarbij varieert de mate waarin je rekening kan en wil houden met de mogelijkheden en wensen van de betrokkene. Hoe zorg je er voor dat iemand uit de bijstand komt, en ook zo lang mogelijk uit de uitkering blijft? Is alle arbeid passend voor elke persoon? Dat en meer leer je tijdens deze workshop.

Bekijk meer informatie over de workshop

Workshop: Intercultureel werken

Als professional binnen het Sociaal Domein kom je regelmatig in aanraking met mensen uit verschillende culturen. Om de samenwerking te optimaliseren en mensen te kunnen motiveren en stimuleren is inzicht en kennis over deze culturen wat ons betreft een absolute must! Om je taak als professional goed vorm te kunnen geven, effectief en gedegen oordeelsvorming te kunnen doen en om meer diepgang aan je professionaliteit te geven bieden wij de workshop intercultureel werken aan.

Bekijk meer informatie over de workshop.

Benieuwd naar alle aangekondigde workshops? Bekijk dan het actuele workshopoverzicht. We maken regelmatige nieuwe workshops bekend, dus houd onze website goed in de gaten.

   

                   

Workshop: De gevolgen van een erfenis, schadevergoeding en de transitievergoeding voor de bijstand

Beëindig je een uitkering bij een erfenis, schadevergoeding en/of transitievergoeding? Reken je betalingen toe aan het inkomen of aan het vermogen? Stel je het vermogen opnieuw vast? Vorder je de verstrekte uitkering terug? Het antwoord op al deze vragen en meer ontdek je tijdens de workshop ‘De gevolgen van een erfenis, schadevergoeding en de transitievergoeding voor de bijstand’.

Bekijk meer informatie over de workshop.

Ook deelnemen aan deze interessante workshops?

Meld je dan vandaag nog aan voor de Nationale Bijscholingsdag om gebruik te maken van de early bird korting!