Meld je aan voor de Nationale Bijscholingsdag

Webinar Voed je kennis!

Online
 39,00
50 minuten
Divers
Webinar
2024

Het webinar ‘Voed je kennis!’ is erop gericht om eetstoornissen beter te leren begrijpen, waardoor er meer bewustzijn ontstaat bij de betrokkenen. Er wordt ingegaan op de verschillende vormen van hulpverlening binnen Nederland en waar de jongere en/of ouders terecht kunnen voor gespecialiseerde hulp en ondersteuning. Wil jij als consulent eetstoornissen beter begrijpen? Volg dan het webinar ‘Voed je kennis!’.

Als een eetstoornis (vermoedelijk) wordt gesignaleerd is het belangrijk om over de kennis en kunde te beschikken om de persoon met een eetstoornis te begrijpen en goed te kunnen begeleiden.

Deze webinar is erop gericht om eetstoornissen beter te leren begrijpen, waardoor er meer bewustzijn ontstaat bij de betrokkenen. Het doel is om theoretische kennis aan te leren. Als een eetstoornis beter wordt begrepen, dan zal de hulp en begeleiding hier ook efficiënter op aangepast kunnen worden. Daarnaast is er ook aandacht voor welke rol een jeugd- en gezinsprofessional kan spelen, welke methodieken in de begeleiding en gespreksvoering wel- en juist niet helpend zijn. Er wordt ingegaan op de verschillende vormen van hulpverlening binnen Nederland en waar de jongere en/of ouders terecht kunnen voor gespecialiseerde hulp en ondersteuning.

Voor wie

Het webinar ‘Voed je kennis!’ is bedoeld voor zowel jeugdconsulenten als andere consulenten of mensen die zich graag willen verdiepen in eetstoornissen.

Opleidingsniveau

Het webinar is op hbo-niveau.

Praktische informatie

Het webinar ‘Voed je kennis!’ duurt 50 minuten. De kosten voor het webinar zijn € 39,- (vrijgesteld van btw).

Unieke online leeromgeving
Voor het webinar ‘Voed je kennis!’ krijg je toegang tot onze online leeromgeving. Je krijgt tot één jaar na het afronden van het webinar toegang tot de online leeromgeving. Omdat het Sociaal Domein aan verandering onderhevig is, actualiseren wij de lesstof regelmatig. De online leeromgeving is beschikbaar op elke computer, laptop of tablet.

 39,00

Hulp nodig?

Vragen over het aanbod? Onze mensen helpen je graag verder. Neem contact op via

Incompany

Heb je interesse in een incompanytraining? Lees dan meer over de mogelijkheden.

Wellicht vind je dit ook interessant

Basisopleiding Inkomensconsulent

Wil jij aan de slag als inkomensconsulent? Tijdens de Basisopleiding Inkomensconsulent van Kenniscentrum Sociaal Domein leer je alles over de Participatiewet en bijhorende casuïstiek, waar een inkomensconsulent dagelijks mee te maken krijgt. Je benodigde theorie en vaardigheden komen tijdens de opleiding aan bod. Wil jij je ontwikkelen tot inkomensconsulent? Volg dan de Basisopleiding Inkomensconsulent!

Training Klachtenfunctionaris (2 dagen)

Wil jij een bijdrage leveren aan de kwaliteit van de dienstverlening binnen het Sociaal Domein? Ben je communicatief sterk, kun je goed luisteren en denk jij in oplossingen? Dan is de tweedaagse training Klachtenfunctionaris Sociaal Domein zeer geschikt voor je!

Training Plan van Aanpak, Maatregelen & Boetes

Hoe zorg je ervoor dat ze zelf aan de slag gaan met het opvolgen van je adviezen, het inzetten van de Eigen Kracht en het Sociale Netwerk? Motiverende gespreksvoering is een veelgebruikte methode om cliënten te stimuleren hulp te zoeken en hun gedrag te veranderen.