Als professional binnen het Sociaal Domein is voortdurende groei en bijblijven van cruciaal belang. Daarom organiseren wij samen met EIFFEL hét evenement voor beleidsmedewerkers, bijstandsconsulenten, inkomensconsulenten, klantmanagers en andere Participatie-professionals om actuele kennis en kunde op te doen én te netwerken met collega’s en werkgevers uit het werkveld: De Nationale Bijscholingsdag. Boordevol met trainingen, informatieve stands en ontmoetingen.
Je hebt de kans om andere vakgenoten te ontmoeten en waardevolle connecties te leggen, terwijl je geniet van een hapje en een drankje. Je kunt je kennis verbreden en in gesprek gaan op onze kennismarkt met inspirerende stands. Op de Nationale Bijscholingsdag word je volledig op de hoogte gebracht van de laatste ontwikkelingen in jouw vakgebied. Bovendien kun je je verdiepen in onderwerpen die jou specifiek interesseren. De keuze van welke training(en) je wilt volgen, ligt volledig bij jou, waardoor je in slechts één dag waardevolle kennis opdoet die direct toepasbaar is binnen jouw werkzaamheden.
De focus van de Nationale Bijscholingsdag Participatiewet ligt volledig op jouw professionele groei. Tijdens de dag heb je de mogelijkheid om drie workshops te volgen naar eigen keuze. De workshops worden gegeven door ervaren docenten die de theorie en praktische vaardigheden op een inspirerende manier overbrengen.
9:00 – 9:30 uur. Inloop en kennismaken met collega’s op het Netwerkplein
9:30 – 10:15 uur. Dagopening door inspirerende spreker
10:15 – 10:30 uur. Pitchen standhouders
10:45 – 12:15 uur. Workshop ronde 1
12:15 – 13:15 uur. Pauze, een goed verzorgde lunch en diverse activiteiten op het Netwerkplein
13:15 – 14:45 uur. Workshop ronde 2
15:15 – 16:45 uur. Workshop ronde 3
16:45 uur. Borrelen op het Netwerkplein
Het evenement vindt plaats in Arnhem bij onze partner EIFFEL
Adres: Meander 1061, 6825 MJ, Arnhem
Mobility Mentoring ondersteunt mensen om hun financiële en sociale problemen aan te pakken, met als doel een economisch zelfredzaam leven. De hulp- en dienstverlening richt zich op meerdere sociale problemen, die in samenhang met elkaar worden aangepakt. Doel is meer gebruik maken van wat de hersenwetenschap ons leert en onze dienstverlening daarop aanpassen. Zorgen dat je met je proces en je communicatie en begeleiding aansluit bij de mogelijkheden en onmogelijkheden van je klant.
Meerwaarde is het verkrijgen van inzicht dat het aan de voorkant, bij het eerste contact met cliënten, goed onderzoeken van de mentale gesteldheid van cliënt, zal leiden tot een betere relatie met cliënt waarbij het oplossen van het probleem bij de cliënt zal veranderen van doel naar middel, een middel om doelen te bereiken die de hulpverlener met bewuste gesprekstechniek weet te bevragen.
De bewustwording van wat er met cliënt gebeurt in geval van toxische stress is essentieel in het laten slagen van een traject met cliënt.
Kennisniveau workshop: Basistraining ten aanzien van het onderwerp.
Beschrijving van de workshop volgt.
Beschrijving van de workshop volgt.