Meld je aan voor de Nationale Bijscholingsdag

Nationale Bijscholingsdag Participatiewet

Arnhem
12 maart 2024
 315,00

Als professional binnen het Sociaal Domein is voortdurende groei en bijblijven van cruciaal belang. Daarom organiseren wij samen met EIFFEL hét evenement voor beleidsmedewerkers, bijstandsconsulenten, inkomensconsulenten, klantmanagers en andere Participatie-professionals om actuele kennis en kunde op te doen én te netwerken met collega’s en werkgevers uit het werkveld: De Nationale Bijscholingsdag. Boordevol met trainingen, informatieve stands en ontmoetingen.

Je hebt de kans om andere vakgenoten te ontmoeten en waardevolle connecties te leggen, terwijl je geniet van een hapje en een drankje. Je kunt je kennis verbreden en in gesprek gaan op onze kennismarkt met inspirerende stands. Op de Nationale Bijscholingsdag word je volledig op de hoogte gebracht van de laatste ontwikkelingen in jouw vakgebied. Bovendien kun je je verdiepen in onderwerpen die jou specifiek interesseren. De keuze van welke training(en) je wilt volgen, ligt volledig bij jou, waardoor je in slechts één dag waardevolle kennis opdoet die direct toepasbaar is binnen jouw werkzaamheden.

Dit zit er bij je ticket inbegrepen:

 • Deelname aan meerdere workshoprondes naar keuze
 • Een goedverzorgde lunch
 • Toegang tot de kennismarkt waar je kennismaakt met diverse opleiders, leveranciers en detacheerders
 • Netwerken en sparren met collega’s uit het werkveld
 • € 50,- korting op deelname aan de eerstvolgende Nationale Bijscholingsdag

De focus van de Nationale Bijscholingsdag Participatiewet ligt volledig op jouw professionele groei. Tijdens de dag heb je de mogelijkheid om drie workshops te volgen naar eigen keuze. De workshops worden gegeven door ervaren docenten die de theorie en praktische vaardigheden op een inspirerende manier overbrengen.

Hoe ziet de dag eruit?

9:00 – 9:30 uur. Inloop en kennismaken met collega’s op het Netwerkplein

9:30 – 10:15 uur. Dagopening door inspirerende spreker

10:15 – 10:30 uur. Pitchen standhouders

10:45 – 12:15 uur. Workshop ronde 1

12:15 – 13:15 uur. Pauze, een goed verzorgde lunch en diverse activiteiten op het Netwerkplein

13:15 – 14:45 uur. Workshop ronde 2

15:15 – 16:45 uur. Workshop ronde 3

16:45 uur. Borrelen op het Netwerkplein

Het evenement vindt plaats in Arnhem bij onze partner EIFFEL

Adres: Meander 1061, 6825 MJ, Arnhem

Workshops

Mobility Mentoring

Robin Kaas

Mobility Mentoring ondersteunt mensen om hun financiële en sociale problemen aan te pakken, met als doel een economisch zelfredzaam leven. De hulp- en dienstverlening richt zich op meerdere sociale problemen, die in samenhang met elkaar worden aangepakt. Doel is meer gebruik maken van wat de hersenwetenschap ons leert en onze dienstverlening daarop aanpassen. Zorgen dat je met je proces en je communicatie en begeleiding aansluit bij de mogelijkheden en onmogelijkheden van je klant.

Onderwerpen die aan bod komen:
 • Schaarste en de cognitieve gevolgen;
 • Gedrag en gedragsverandering;
 • De brug naar zelfredzaamheid;
 • Coping strategieën om met stress om te gaan;
 • De link naar Motivational Interviewing.

Meerwaarde is het verkrijgen van inzicht dat het aan de voorkant, bij het eerste contact met cliënten, goed onderzoeken van de mentale gesteldheid van cliënt, zal leiden tot een betere relatie met cliënt waarbij het oplossen van het probleem bij de cliënt zal veranderen van doel naar middel, een middel om doelen te bereiken die de hulpverlener met bewuste gesprekstechniek weet te bevragen.
De bewustwording van wat er met cliënt gebeurt in geval van toxische stress is essentieel in het laten slagen van een traject met cliënt.

Tijdens deze workshop:
 • Verkrijg je een eerste inzicht in wat toxische stress en schaarste doet met de capaciteiten van mensen en hoe kunnen we binnen het Sociaal Domein daar onze aanvliegroute en gesprekstechniek op aanpassen zodat we de efficiëntie van de hulpverlening verhogen en doorlooptijden verkorten.

Kennisniveau workshop: Basistraining ten aanzien van het onderwerp.

Mario Meijer

Beschrijving van de workshop volgt.

Karina Mensen

Beschrijving van de workshop volgt.

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op “Koop Tickets” om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Early Bird Nationale Bijscholingsdag Participatiewet – 12 maart 2024
Nationale Bijscholingsdag Participatiewet – Early Bird
315,00
Onbeperkt

Opleiding KCC Medewerker Sociaal Domein

Ben jij een uitstekend visitekaartje voor het Sociaal Domein? Volg dan de opleiding KCC medewerker Sociaal Domein. We leren je de benodigde kennis van wet- en regelgeving maar zorgen ook dat je over goede communicatietechnieken beschikt.

Basisopleiding Werkcoach

Weet jij verborgen kwaliteiten van inwoners in kaart te brengen, waarbij je rekening houdt met hun persoonlijke situatie? Kun jij langdurig werkzoekenden weer motiveren en ondersteunen in de weg naar een passende baan? Dan is de Basisopleiding Werkcoach iets voor jou!

E-learning Omgaan met Agressie

dens de e-learning ‘Omgaan met agressie’ wordt er ingegaan op wat agressie precies is en welke fasen er zijn. Hierdoor kun je ontdekken wat de achterliggende gedachte is van iemands reactie. Weet jij hoe je hebt beste kan handelen? Ontdekt het in deze e-learning.