Meld je aan voor de Nationale Bijscholingsdag

Training Plan van Aanpak, Maatregelen & Boetes

 499,00
1 lesdag
Participatie
Training

Wil jij weten welke feiten en omstandigheden een Plan van Aanpak maatwerk maken? En hoe je een zorgvuldig onderzoek doet en besluit neemt over het opleggen van een maatregel of boete? Dan is de training Plan van Aanpak, Maatregelen & Boetes iets voor jou!

Als werkcoach en inburgeringsconsulent wil je graag dat jouw klant solliciteert, gaat werken en blijft werken. Voordat het zo ver is, zijn er vaak enkele belemmeringen die weggenomen moeten worden. Klanten moeten inburgeren, scholing volgen, ondersteuning en begeleiding hebben bij het werken en dergelijke meer. Soms is werken niet mogelijk, maar wil je wel dat jouw klant zo goed mogelijk deelneemt aan de Nederlandse maatschappij.

Het plan van aanpak (PvA) en het persoonlijke plan inburgering en participatie (PIP) zijn belangrijke documenten voor jou en voor jouw klant. De plannen zijn maatwerk. Hierin leg je vast welke verplichtingen er zijn en welke afspraken zijn gemaakt. Wat verwacht jij van jouw klant en wat kan jouw klant van jou verwachten? Wat moet je doen als de verplichtingen en afspraken niet worden nagekomen? En vooral wat wil je bereiken? Hoe ga je verder? Wat is nodig om een zorgvuldig besluit te nemen?

Aan de hand van casuïstiek lopen we tijdens de training door de wettelijke en beleidsbepalingen.

Resultaat

Na deze training:

 • Weet je welke feiten en omstandigheden een Plan van Aanpak maatwerk maken;
 • Weet je hoe je een zorgvuldig onderzoek doet en besluit neemt over het opleggen van een maatregel of boete.

De training Plan van Aanpak, Maatregelen & Boetes is bedoeld voor werkcoaches, inburgeringsconsulenten, kwaliteitsmedewerkers en beleidsmedewerkers.

Instapvoorwaarden

Een vooropleiding is niet van toepassing.

Incompany

Wil je deze opleiding volgen met meerdere collega’s? Incompany is ook mogelijk. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Het programma bestaat uit een ééndaagse training waarbij de volgende onderwerpen aan bod komen:

 • Verplichtingen arbeidsinschakeling;
 • Ontheffing;
 • Maken van een Plan van Aanpak;
 • Informatieplicht en grenzen;
 • Maatregel: wat is het en wat is het doel?
 • Wettelijke en beleidsbepalingen;
 • Ge-uniformeerde en niet-ge-uniformeerde verplichtingen;
 • Wet inburgering: boete of maatregel;
 • Onderzoek;
 • Recidive;
 • Verwijtbaarheid;
 • Matigen of afzien van maatregel of boete;
 • Wet taaleis;
 • Maken van een beschikking;
 • Casuïstiek;
 • Rechtspraak.

Studiebelasting

De studiebelasting voor deze training is één lesdag. De training start om 09:00 uur en duurt tot 16:00 uur.

Investering en subsidiemogelijkheden

De kosten voor de ééndaagse training zijn € 499,- (vrijgesteld van btw). Deze kosten zijn inclusief koffie/thee en lunch. 

Vanaf 1 januari 2022 zijn scholingskosten niet meer fiscaal aftrekbaar. Daarvoor in de plaats is het STAP-budget in het leven geroepen. Het STAP-budget is een subsidieregeling voor scholing en ontwikkeling voor werkenden en werkzoekenden. Iedereen die een training, cursus of opleiding wil volgen kan maximaal € 1.000,- aanvragen. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.

Certificering

Wanneer je deze training hebt gevolgd, ontvang je een deelnamebewijs van Kenniscentrum Sociaal Domein.

 499,00

Hulp nodig?

Vragen over het aanbod? Onze mensen helpen je graag verder. Neem contact op via

Incompany

Heb je interesse in een incompanytraining? Lees dan meer over de mogelijkheden.

Wellicht vind je dit ook interessant

Opleiding Werkcoach

Weet jij verborgen kwaliteiten van inwoners in kaart te brengen waarbij je rekening houdt met hun persoonlijke situatie? Kun jij langdurig werkzoekenden weer motiveren en ondersteunen in de weg naar een passende baan? Dan is de opleiding Werkcoach iets voor jou!

Training Klachtenfunctionaris (2 dagen)

Wil jij een bijdrage leveren aan de kwaliteit van de dienstverlening binnen het Sociaal Domein? Ben je communicatief sterk, kun je goed luisteren en denk jij in oplossingen? Dan is de tweedaagse training Klachtenfunctionaris Sociaal Domein zeer geschikt voor je!

E-learning Effectief communiceren

Voer je wel eens een gesprek waarbij je merkt dat hetgeen wat je over wilt brengen niet begrepen wordt zoals jij het bedoelt? Of heb je misschien moeite met luisteren, omdat je snel afgeleid bent of snel een mening hebt over hetgeen de ander je vertelt? In de e-learning effectief communiceren krijg je praktische handvatten om met dit soort situaties om te gaan, waardoor je leert om effectiever te communiceren.