Kenniscentrum Sociaal Domein is hét opleidings- en detacheringscentrum van het Sociaal Domein.

E-learning Rapporteren en Beschikken Wmo consulent

Online
 99,00
2 uur
Wmo
E-learning

Als Wmo consulent moet je op basis van een intakegesprek en rapportage een beschikking schrijven die voldoet aan alle eisen die de wet daaraan stelt. Hoe doe je dat? Tijdens de e-learning ‘Rapporteren en beschikken’ leer je meer over de eisen en regels voor een geldige rapportage en beschikking.

In deze e-learning tref je een belangrijke pijler aan van de functie van Wmo consulent: het rapporteren en beschikken. Voor elk besluit in het kader van de Wmo moet de gemeente een beschikking afgeven. De gemeente moet motiveren hoe het besluit bijdraagt aan het behouden en bevorderen van de zelfredzaamheid en van de normale maatschappelijke participatie van de zorgvrager.

Een rapport heeft een belangrijke functie: hierin draag je over wat er tijdens het gesprek aan de orde is geweest. In het geval van een keukentafelgesprek is dat vaak veel, omdat alle levensgebieden aan de orde zijn geweest.

Een goed verslag is objectief en zakelijk en geeft een compleet beeld van de cliënt. Het draagt bij aan het dossier dat door collega’s geraadpleegd kan worden. En voor de cliënt is het belangrijk omdat het hun eigen situatie is die weergegeven wordt, met als belangrijk gevolg de hulp die al of niet wordt geïndiceerd. In het gespreksverslag richt je je, anders dan in andere rapportage, dan ook tot de cliënt. Het is alsof je een brief schrijft naar aanleiding van het gesprek dat je met hem of haar had.

Leerdoelen

Tijdens de e-learning ‘ Rapporteren en beschikken’ ga je aan de slag met de volgende leerdoelen:

  • Je weet hoe een gespreksverslag/rapportage is opgebouwd;
  • Je kan aan de hand van een keukentafelgesprek een gespreksverslag opstellen;
  • Je weet hoe een beschikking volgt op een gespreksverslag en hoe deze eruitziet.

Deze e-learning is bedoeld voor zowel beginnend Wmo consulenten als ambtenaren die al werkzaam zijn als Wmo consulent en hun kennis willen opfrissen.

Opleidingsniveau

De e-learning is op hbo-niveau.

De e-learning duurt gemiddeld 2 uur. De kosten voor de e-learning zijn €99,- (vrijgesteld van btw).

Unieke online leeromgeving

Voor de e-learning ‘Ziektebeelden en beperkingen’ krijg je toegang tot onze online leeromgeving. Je krijgt tot één jaar na het afronden van de e-learning toegang tot de online leeromgeving. Omdat het Sociaal Domein aan verandering onderhevig is, actualiseren wij de lesstof regelmatig. De online leeromgeving is beschikbaar op elke computer, laptop of tablet.

Toetsing en certificering

De e-learning sluit je af met een zelftest. Als je de e-learning volledig hebt doorlopen en de toetsing met succes afrondt, ontvang je een deelnamebewijs van Kenniscentrum Sociaal Domein.

 99,00

Hulp nodig?

Vragen over het aanbod? Onze mensen helpen je graag verder. Neem contact op via

Incompany

Heb je interesse in een incompanytraining? Lees dan meer over de mogelijkheden.

Wellicht vind je dit ook interessant

Online Opleiding Backoffice Medewerker Wmo/Jeugd

Ben je op zoek naar een baan waarin je administratief werk verricht en tegelijkertijd sociaal betrokken bent? Volg dan de online opleiding Backoffice Medewerker Wmo/Jeugd.

Opleiding KCC Medewerker Sociaal Domein

Ben jij een uitstekend visitekaartje voor het Sociaal Domein? Volg dan de opleiding KCC medewerker Sociaal Domein. We leren je de benodigde kennis van wet- en regelgeving maar zorgen ook dat je over goede communicatietechnieken beschikt.

E-learning Omgaan met Agressie

dens de e-learning ‘Omgaan met agressie’ wordt er ingegaan op wat agressie precies is en welke fasen er zijn. Hierdoor kun je ontdekken wat de achterliggende gedachte is van iemands reactie. Weet jij hoe je hebt beste kan handelen? Ontdekt het in deze e-learning.