Meld je aan voor de Nationale Bijscholingsdag

Basistraining Suite4Zorg en Suite4Sociale Regie

Meerdere locaties
Meerdere data
 349,00
1 lesdag
Wmo
Training

Deze eendaagse basistraining Suite4Zorg en Suite4Sociale Regie is voor iedereen die kennis wil maken met de applicatie Suite4Zorg en Suite4Sociale Regie. Suite wordt gebruikt om taken te verdelen en informatie uit te wisselen tussen betrokken professionals. Vaak is kennis en ervaring met deze applicaties een pré bij vacatures.

Suites voor het Sociaal Domein is een applicatie die gebruikt wordt door gemeenten en is bedoeld om gegevens te beheren en processen te stroomlijnen. Voorheen gebruikten gemeenten GWS4all, maar sinds de decentralisatie werken gemeenten met Suites voor het Sociaal Domein. Suite wordt bijvoorbeeld gebruikt om taken te verdelen en informatie uit te wisselen. De applicatie Suite4SociaalDomein bestaat uit meerdere onderdelen:

 • Suite4Zorg (Wmo)
 • Suite4Jeugdzorg (Jeugdwet)
 • Suite4inkomen (Participatiewet)
 • Suite4Sociale Regie (Toegangen van gemeenten)

Tijdens de training maak je kennis met de applicaties Suite4Zorg en Suite4Sociale Regie. Je krijgt een indruk hoe de applicaties eruit zien. Zo leer je welke gebruikersmogelijkheden er zijn en de keuzes die gemeenten zelf kunnen maken bij de inrichting en het gebruik van beide systemen. Let op: je gaat dus niet zelf aan de slag in het systeem.

Leerdoelen

Na de training:

 • Weet je hoe de schermen van de applicaties zijn opgebouwd en eruit zien;
 • Ben je op de hoogte van de functionaliteiten;
 • Ben je op de hoogte van de diverse inrichtingskeuzes;
 • Weet je waarom bepaalde velden altijd gevuld moeten zijn;
 • Ben je op de hoogte van de communicatieketen en begrijp je de werkzaamheden en processen;
 • (Her)ken je het systeem waardoor je een voorsprong hebt bij sollicitaties en inwerken.

De training is voor cursisten die zich bezig gaan houden met de uitvoering van de Wmo, die nog niet werkzaam zijn als Wmo consulent.

Instapvoorwaarden en opleidingsniveau

Om deel te nemen aan deze training is basiskennis van Windows een vereiste.

Incompany?

Wil je deze training volgen met meerdere collega’s? Incompany is ook mogelijk. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Tijdens deze training komt aan bod:

 • Kennismaken met alle verschillende Suite applicaties;
 • Waarom heeft De Toegang een speciale applicatie?
 • De mogelijkheden van Suite4SocialeRegie
 • De mogelijkheden van Suite4Zorg
 • De verschillen tussen Suite4Zorg en Suite4SocialeRegie
 • De (communicatie)ketens
 • Vergelijkbare applicaties

Studiebelasting

De studiebelasting voor de training is één lesdag. De training start om 09:00 uur en duurt tot 16:00 uur.

Investering en subsidiemogelijkheden

De kosten voor de ééndaagse training zijn € 349,- (vrijgesteld van btw). Deze kosten zijn inclusief koffie/thee en lunch. Studiematerialen en toegang tot een persoonlijke online leeromgeving zijn inbegrepen.

Vanaf 1 januari 2022 zijn scholingskosten niet meer fiscaal aftrekbaar. Daarvoor in de plaats is het STAP-budget in het leven geroepen. Het STAP-budget is een subsidieregeling voor scholing en ontwikkeling voor werkenden en werkzoekenden. Iedereen die een training, cursus of opleiding wil volgen kan maximaal € 1.000,- aanvragen. Kijk voor meer informatie op de website van Rijksoverheid

Certificering

Na afronding van de training, ontvang je een deelnamebewijs van Kenniscentrum Sociaal Domein.

Kenniscentrum Sociaal Domein hanteert de richtlijnen van het RIVM. We verzoeken je om thuis te blijven als je coronagerelateerde klachten hebt.

Digitale lessen

We bieden de mogelijkheid om lessen digitaal bij te wonen als dat nodig is. Tijdens de lessen heb je live contact met de docent. Heb je vragen over de invulling van onze digitale lessen? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs via 085 401 83 62. 

 349,00

Hulp nodig?

Vragen over het aanbod? Onze mensen helpen je graag verder. Stuur een whatsappje naar Alice via het nummer of neem contact op via

Incompany

Heb je interesse in een incompanytraining? Lees dan meer over de mogelijkheden.

Wellicht vind je dit ook interessant

Webinar Actualiteitencollege

Wil jij meer weten over uitspraken die er zijn gedaan in het kader van de Wmo? Volg dan het Webinar ‘Actualiteitencollege’ van Kenniscentrum Sociaal Domein.

Training Wmo en Dementie

Als Wmo consulent krijg je te maken met ouderen en dementie. Volg onze training Wmo en dementie en leer je communicatietechnieken aan te passen.

E-learning Vervoersvoorzieningen

Deze e-learning gaat over verschillende soorten vervoer; een belangrijk werkgebied binnen de Wmo waarbij de eerste voorwaarde is dat je weet onder welke wet welke voorziening valt. Op het gebied van vervoer valt heel veel te weten.