Meld je aan voor de Nationale Bijscholingsdag

E-learning Rolstoelvoorzieningen

Online
 69,00
2 uur
Wmo
E-learning

Wil jij meer weten over verschillende soorten rolstoelen? Een belangrijk werkgebied binnen de Wmo waarbij de eerste voorwaarde is dat je weet onder welke wet welke voorziening valt. Over het onderwerp rolstoelen valt heel veel te weten. In de e-learning ‘Rolstoelvoorzieningen’ leer je de basis.

Na het volgen van deze e-learning ken je de verschillende mogelijkheden en belemmeringen in het verplaatsen. Ook leer je samenwerken met externe deskundigen; zij zullen je adviseren over wat er specifiek nodig is in een bepaalde situatie. Daarbij leer je het onderscheid te maken tussen gebruikelijk, voorliggend en voorzienbaar. Belangrijke begrippen om uit te kunnen leggen en toe te kunnen passen.

Leerdoelen:

          Je kent de begrippen met betrekking tot rollen en vervoer;

          Je hebt inzicht in de mogelijkheden die er zijn qua assortiment op het gebied van rollen en vervoer;

          Je hebt inzicht in de praktijk van het indiceren van de hulpmiddelen gericht op rollen en vervoer.

Deze e-learning is bedoeld voor zowel beginnend Wmo consulenten als ambtenaren die al werkzaam zijn als Wmo consulent en hun kennis willen opfrissen.

Opleidingsniveau

De e-learning is op hbo-niveau.

De e-learning duurt gemiddeld 2 uur. De kosten voor de e-learning zijn € 69,- (vrijgesteld van btw).

Unieke online leeromgeving

Voor de e-learning ‘Rolstoelvoorzieningen’ krijg je toegang tot onze online leeromgeving. Je krijgt tot één jaar na het afronden van de e-learning toegang tot de online leeromgeving. Omdat het Sociaal Domein aan verandering onderhevig is, actualiseren wij de lesstof regelmatig. De online leeromgeving is beschikbaar op elke computer, laptop of tablet.

Toetsing en certificering

De e-learning sluit je af met een zelftest. Als je de e-learning volledig hebt doorlopen en de toetsing met succes afrondt, ontvang je een deelnamebewijs van Kenniscentrum Sociaal Domein.

 69,00

Hulp nodig?

Vragen over het aanbod? Onze mensen helpen je graag verder. Neem contact op via

Incompany

Heb je interesse in een incompanytraining? Lees dan meer over de mogelijkheden.

Wellicht vind je dit ook interessant

Training Motiverende Gesprekvoering

Hoe zorg je ervoor dat ze zelf aan de slag gaan met het opvolgen van je adviezen, het inzetten van de Eigen Kracht en het Sociale Netwerk? Motiverende gespreksvoering is een veelgebruikte methode om cliënten te stimuleren hulp te zoeken en hun gedrag te veranderen.

Opleiding Backoffice Medewerker Wmo / Jeugd

Wil jij administratief en toch sociaal betrokken werk doen? Als Backoffice medewerker Wmo / jeugd ben je een belangrijke schakel binnen de keten van het Sociaal Domein. In de opleiding krijg je theoretische kennis van de Wmo en de Jeugdwet en leer je effectief samenwerken. 

Training Wmo en Dementie

Als Wmo consulent krijg je te maken met ouderen en dementie. Volg onze training Wmo en dementie en leer je communicatietechnieken aan te passen.