Meld je aan voor de Nationale Bijscholingsdag

Training Omgaan met de Kritische Klant

Meerdere locaties
Meerdere data
 499,00
1 lesdag
Divers
Training

Weerstand en onbegrepen gedrag komen in het Sociaal Domein vaak voor. Als professional heb je namelijk regelmatig te maken met sterke emoties zoals boosheid, teleurstelling en verdriet. Het gesprek kan soms helemaal vastlopen omdat er veel weerstand is en wellicht kun je op dat moment niet gelijk iets bevestigen of ontkrachten. Wat kun je doen om het gesprek een andere wending te geven, zodat je een goed en volledig beeld krijgt van de cliënt en kunt sturen op veerkracht? Leer het tijdens de training omgaan met de kritische cliënt.

Tijdens deze eendaagse training zoomen we in op het gedrag van de cliënt en op jouw reactie. Want het één gaat niet zonder de ander. Je krijgt kennis over de verschillende vormen van weerstand en krijg je praktische handvatten om het gesprek om te buigen naar een positief, motiverende invulling. De training richt zich op het herkennen van weerstand en het herkennen van jouw aanpak. In deze actieve en praktijkgerichte training leer je om daarin nieuwe keuzes te maken, zodat het gesprek prettig verloopt, maar bovenal dat je deze nieuw geleerde skills bewust in kunt zetten.

Na het volgen van deze trainingsdag:

  • Herken je weerstand, zowel bij jezelf als bij de cliënt
  • Herken je diverse gedragspatronen
  • Ben je in staat om sturing te geven in een lastig gesprek
  • Kun je het gedrag beïnvloeden en het gedragspatroon doorbreken

De training is bedoeld voor professionals binnen het Sociaal Domein.

Instapvoorwaarden en opleidingsniveau

Deze training wordt op hbo-niveau gegeven.

Incompany

Wil je deze opleiding volgen met meerdere collega’s? Incompany is ook mogelijk. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Het programma bestaat uit een eendaagse training waarbij de volgende onderwerpen aan bod komen:

  • Diverse vormen van weerstand en de betekenis hiervan
  • Verkennen van weerstand bij jezelf
  • Herkennen van gedragspatronen bij jezelf en bij je cliënt
  • Roos van Leary

Studiebelasting

De studiebelasting voor deze training is één lesdag. De training start om 09:00 uur en duurt tot 16:00 uur.

Investering en subsidiemogelijkheden

De kosten voor de ééndaagse training zijn € 499,- (vrijgesteld van btw). Deze kosten zijn inclusief koffie/thee en lunch. Studiematerialen en toegang tot een persoonlijke online leeromgeving zijn inbegrepen.

Vanaf 1 januari 2022 zijn scholingskosten niet meer fiscaal aftrekbaar. Daarvoor in de plaats is het STAP-budget in het leven geroepen. Het STAP-budget is een subsidieregeling voor scholing en ontwikkeling voor werkenden en werkzoekenden. Iedereen die een training, cursus of opleiding wil volgen kan maximaal € 1.000,- aanvragen. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.

Certificering

Wanneer je deze training hebt gevolgd, ontvang je een deelnamebewijs van Kenniscentrum Sociaal Domein.

Kenniscentrum Sociaal Domein hanteert altijd de richtlijnen van het RIVM. We verzoeken je om thuis te blijven met klachten. 

Digitale lessen

We bieden de mogelijkheid om lessen digitaal bij te wonen als dat nodig is. Tijdens de lessen heb je live contact met de docent. Heb je vragen over de invulling van onze digitale lessen? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs via 085 401 83 62. 

 499,00

Hulp nodig?

Vragen over het aanbod? Onze mensen helpen je graag verder. Stuur een whatsappje naar Alice via het nummer of neem contact op via

Incompany

Heb je interesse in een incompanytraining? Lees dan meer over de mogelijkheden.

Wellicht vind je dit ook interessant

Webinar Actualiteitencollege

Wil jij meer weten over uitspraken die er zijn gedaan in het kader van de Wmo? Volg dan het Webinar ‘Actualiteitencollege’ van Kenniscentrum Sociaal Domein.

Opleiding Schuldhulpverlening en Budgetcoaching

Kun jij empathisch in gesprek gaan met oog voor de wet- en regelgeving binnen de schuldhulpverlening? Vind je het leuk om mensen te helpen om de financiële controle terug te krijgen? Volg dan de opleiding Schuldhulpverlening en budgetcoaching.

Online Opleiding Wmo Consulent

Spreekt de combinatie van werken met mensen en een regisseursfunctie binnen het Sociaal Domein je aan? Volg dan de online opleiding Wmo consulent.