Meld je aan voor de Nationale Bijscholingsdag

Training Omgaan met de Kritische Klant

Open inschrijving
 499,00
1 lesdag
Divers
Training

Weerstand en onbegrepen gedrag komen in het Sociaal Domein vaak voor. Als professional heb je namelijk regelmatig te maken met sterke emoties zoals boosheid, teleurstelling en verdriet. Het gesprek kan soms helemaal vastlopen omdat er veel weerstand is en wellicht kun je op dat moment niet gelijk iets bevestigen of ontkrachten. Wat kun je doen om het gesprek een andere wending te geven, zodat je een goed en volledig beeld krijgt van de cliënt en kunt sturen op veerkracht? Leer het tijdens de training omgaan met de kritische cliënt.

Tijdens deze eendaagse training zoomen we in op het gedrag van de cliënt en op jouw reactie. Want het één gaat niet zonder de ander. Je krijgt kennis over de verschillende vormen van weerstand en krijg je praktische handvatten om het gesprek om te buigen naar een positief, motiverende invulling. De training richt zich op het herkennen van weerstand en het herkennen van jouw aanpak. In deze actieve en praktijkgerichte training leer je om daarin nieuwe keuzes te maken, zodat het gesprek prettig verloopt, maar bovenal dat je deze nieuw geleerde skills bewust in kunt zetten.

Na het volgen van deze trainingsdag:

  • Herken je weerstand, zowel bij jezelf als bij de cliënt
  • Herken je diverse gedragspatronen
  • Ben je in staat om sturing te geven in een lastig gesprek
  • Kun je het gedrag beïnvloeden en het gedragspatroon doorbreken

De training is bedoeld voor professionals binnen het Sociaal Domein.

Instapvoorwaarden en opleidingsniveau

Deze training wordt op hbo-niveau gegeven.

Incompany

Wil je deze opleiding volgen met meerdere collega’s? Incompany is ook mogelijk. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Het programma bestaat uit een eendaagse training waarbij de volgende onderwerpen aan bod komen:

  • Diverse vormen van weerstand en de betekenis hiervan
  • Verkennen van weerstand bij jezelf
  • Herkennen van gedragspatronen bij jezelf en bij je cliënt
  • Roos van Leary

Studiebelasting

De studiebelasting voor deze training is één lesdag. De training start om 09:00 uur en duurt tot 16:00 uur.

Investering

De kosten voor de ééndaagse training zijn € 499,- (vrijgesteld van btw). Deze kosten zijn inclusief koffie/thee en lunch. Studiematerialen en toegang tot een persoonlijke online leeromgeving zijn inbegrepen.

Certificering

Wanneer je deze training hebt gevolgd, ontvang je een deelnamebewijs van Kenniscentrum Sociaal Domein.

STAP-budget

Vanwege recente wijzigingen in de regels van STAP, is het niet langer mogelijk om het STAP-budget te gebruiken voor het scholingsaanbod van Kenniscentrum Sociaal Domein. De overheid heeft besloten dat alleen nog OCW-erkende onderwijsinstellingen, zoals MBO- en HBO-opleidingen, in aanmerking komen na de STAP-ronde van 3 juli. Hierdoor vallen ongeveer 95% van de opleidingen en opleiders niet langer onder het STAP-budget, inclusief alle (branche-erkende) opleidingen van Kenniscentrum Sociaal Domein.

 

Wil je toch de volgende stap zetten in jouw carrière? Geen zorgen, je kunt nog altijd starten met een vakinhoudelijke opleiding van Kenniscentrum Sociaal Domein!

 499,00

Hulp nodig?

Vragen over het aanbod? Onze mensen helpen je graag verder. Neem contact op via

Incompany

Heb je interesse in een incompanytraining? Lees dan meer over de mogelijkheden.

Wellicht vind je dit ook interessant

E-learning Effectief communiceren

Voer je wel eens een gesprek waarbij je merkt dat hetgeen wat je over wilt brengen niet begrepen wordt zoals jij het bedoelt? Of heb je misschien moeite met luisteren, omdat je snel afgeleid bent of snel een mening hebt over hetgeen de ander je vertelt? In de e-learning effectief communiceren krijg je praktische handvatten om met dit soort situaties om te gaan, waardoor je leert om effectiever te communiceren.

E-learning Vervoersvoorzieningen

Deze e-learning gaat over verschillende soorten vervoer; een belangrijk werkgebied binnen de Wmo waarbij de eerste voorwaarde is dat je weet onder welke wet welke voorziening valt. Op het gebied van vervoer valt heel veel te weten.

E-learning Het Primaire Processchema Schuldhulpverlening

Wil jij meer weten over het primaire processchema schuldhulpverlening? En hoe je het schema toepast in de praktijk? Volg dan de e-learning ‘Het primaire processchema schuldhulpverlening’.