E-learning Psychiatrische stoornissen | in ontwikkeling

Open inschrijving
 129,00
8 SKJ-punten

Het uitgangspunt van de Wet maatschappelijke ondersteuning is dat iedereen mee moet kunnen doen in de samenleving. Ook mensen met ziektes of beperkingen. Wil jij meer weten over psychiatrische stoornissen? Volg dan de e-learning ‘Psychiatrische stoornissen’.

Deze e-learning wordt momenteel geüpdatet

We zijn achter de schermen druk bezig met het actualiseren en verbeteren van deze e-learning. Medio juli komt de vernieuwde versie beschikbaar, met up-to-date kennis, frisse vormgeving en nieuwe praktijkvoorbeelden.

Wil je als eerste toegang krijgen zodra de e-learning live gaat?
Schrijf je dan nu alvast vrijblijvend in via de open inschrijving. Je ontvangt automatisch bericht zodra je kunt starten.

De e-learning ‘Psychiatrische stoornissen’ gaat over de 25 meest voorkomende psychiatrische stoornissen in het Sociaal Domein. In deze e-learning krijg je informatie over algemene zaken binnen de psychiatrie, zoals de wijze van diagnostisering en de 20 meest ingezette behandelmethodes. Ook worden de 25 meest voorkomende ziektebeelden binnen de Wmo, zoals depressie, borderline persoonlijkheidsstoornis, sociale fobie, ADHD en schizofrenie toegelicht. Als laatste behandelen we het sociaal netwerk van mensen met een psychiatrische stoornis.

Deze e-learning is bedoeld voor zowel Wmo consulenten als mensen die meer willen weten over psychiatrische stoornissen.

Opleidingsniveau

De e-learning is op hbo-niveau.

De e-learning duurt gemiddeld 8 uur. De kosten voor de e-learning zijn € 129,- (vrijgesteld van btw).

Unieke online leeromgeving
Voor de e-learning ‘Psychiatrische stoornissen’ krijg je toegang tot onze online leeromgeving. Je krijgt bij het moment van aanschaf van de e-learning één jaar toegang tot de leeromgeving. Omdat het Sociaal Domein aan verandering onderhevig is, actualiseren wij de lesstof regelmatig. De online leeromgeving is beschikbaar op elke computer, laptop of tablet.

Toetsing en certificering
De e-learning sluit je af met een zelftest. Als je de e-learning volledig hebt doorlopen en de toetsing met succes afrondt, ontvang je een deelnamebewijs van Kenniscentrum Sociaal Domein.

Accreditatie
Deze e-learning is geaccrediteerd bij Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ) met 8.0 herregistratiepunten in de categorie formeel leren. Na succesvolle afronding van de e-learning krijg je een certificaat die je bij SKJ kan indienen voor de herregistratiepunten.

 129,00

Hulp nodig?

Vragen over het aanbod? Onze mensen helpen je graag verder. Neem contact op via

Incompany

Heb je interesse in een incompanytraining? Lees dan meer over de mogelijkheden.

Wellicht vind je dit ook interessant

Training Motiverende Gesprekvoering

Hoe zorg je ervoor dat ze zelf aan de slag gaan met het opvolgen van je adviezen, het inzetten van de Eigen Kracht en het Sociale Netwerk? Motiverende gespreksvoering is een veelgebruikte methode om cliënten te stimuleren hulp te zoeken en hun gedrag te veranderen.

Training Omgaan met de Kritische Klant

Weerstand en onbegrepen gedrag komen in het Sociaal Domein vaak voor. Het gesprek kan soms helemaal vastlopen omdat er veel weerstand is en wellicht kun je op dat moment niet gelijk iets bevestigen of ontkrachten. Wat kun je doen om het gesprek een andere wending te geven? Leer het tijdens de training omgaan met de kritische cliënt.

Training Indicatiestelling Huishoudelijke Ondersteuning

Wil jij meer weten over hoe je een indicatie kan stellen voor huishoudelijke ondersteuning van kwetsbare mensen? De vakmodule indicatiestelling huishoudelijke ondersteuning richt zich op hulp in de huishouding in het kader van de Wmo. Je leert hoe je kan indiceren en je maakt kennis met regelgeving, normen en verschillende soorten ondersteuning.