Meld je aan voor de Nationale Bijscholingsdag

E-learning Intervisietraining

Online
 69,00
2 uur
Professionele ontwikkeling
E-learning

Intervisie is een vaste waarde binnen organisaties in de zorg en hulpverlening, maar door gebrek aan houvast en visie kan het voor deelnemers lastig zijn om keuzes te kunnen en durven maken. De e-learning ‘Intervisietraining’ geeft je kennis, vaardigheden en inzichten, waardoor je een waardevolle deelname aan een intervisiegroep kan creëren. Wil jij professionele competenties vergroten ten aanzien van je eigen werkproblemen, als die van je collega’s? Volg dan de e-learning ‘Intervisietraining’.

Intervisie is een vaste waarde binnen organisaties in de zorg en hulpverlening, maar er wordt vaak weinig of geen aandacht besteed aan inhoudelijke kennis, vaardigheden en attitude die voor een goed verlopende intervisie van belang zijn.

Vaak wordt gedacht dat het zichzelf wel regelt, dat men wel weet hoe ze het vorm moeten geven. En soms klopt dat ook wel min of meer; er wordt een methode op internet gezocht, een groepje gaat betrokken van start, het lijkt wat te worden, maar de volgende bijeenkomst verloopt al een stuk minder vanzelfsprekend. Na een half jaar is alleen het idee over, maar het intervisiegroepje bestaat niet meer. De ervaring is dat het niet ligt aan de wil, het ligt vaak ook niet aan een gebrek aan tijd en het ligt er zeker niet aan dat het niet nuttig zou zijn. Het ligt veel vaker aan een gebrek aan houvast, visie, weten waar je mee bezig bent en de keuzes durven en kunnen maken.

In de e-learning ga je aan de slag met de volgende leerdoelen:

  • Je bent in staat om effectief deel te nemen aan een intervisiegroep.
  • Je weet jouw inbreng helder te brengen.
  • Je bent methodisch goed onderbouwd en bent in staat jouw intervisiegenoten te adviseren.
  • Je hebt begrip van de onderliggende werkzame factoren en weet wat wel/niet te doen om de intervisiegroep aan te houden.

Voor wie

De e-learning ‘Intervisietraining’ is bedoeld voor professionals die aan een intervisie groep deelnemen of dit willen gaan doen. Deze e-learning geeft je kennis, vaardigheden en inzichten, waardoor je een waardevolle deelname aan een intervisiegroep kan creëren. Voor jezelf, maar ook voor de andere deelnemers uit je intervisiegroep.

Opleidingsniveau

De e-learning is op hbo-niveau.

Praktische informatie

De e-learning ‘Intervisietraining’ duurt 2 uur. De kosten voor de e-learning zijn € 69,- (vrijgesteld van btw).

Unieke online leeromgeving
Voor de e-learning ‘Intervisietraining’ krijg je toegang tot onze online leeromgeving. Je krijgt tot één jaar na het afronden van de e-learning toegang tot de online leeromgeving. Omdat het Sociaal Domein aan verandering onderhevig is, actualiseren wij de lesstof regelmatig. De online leeromgeving is beschikbaar op elke computer, laptop of tablet.

 69,00

Hulp nodig?

Vragen over het aanbod? Onze mensen helpen je graag verder. Neem contact op via

Incompany

Heb je interesse in een incompanytraining? Lees dan meer over de mogelijkheden.

Wellicht vind je dit ook interessant

E-learning Productiviteit op afstand

Deze e-learning is ontworpen voor alle professionals in het Sociaal Domein die op afstand werken en hun professionele taken volbrengen zonder op kantoor aanwezig te zijn. Met deze training leer je hoe je je kan concentreren in een nieuwe thuiskantooromgeving, van het in contact blijven met je team tot het opstellen van een goede werkruimte.

E-learning Effectief communiceren

Voer je wel eens een gesprek waarbij je merkt dat hetgeen wat je over wilt brengen niet begrepen wordt zoals jij het bedoelt? Of heb je misschien moeite met luisteren, omdat je snel afgeleid bent of snel een mening hebt over hetgeen de ander je vertelt? In de e-learning effectief communiceren krijg je praktische handvatten om met dit soort situaties om te gaan, waardoor je leert om effectiever te communiceren.

E-learning Teamrollen van Belbin

Wat is mijn rol binnen het team? Wat draag ik bij aan het team? Ben ik een onderzoeker, een organisator, een plant of een vormer? En kan ik in een ander team een andere rol hebben? De teamrollen van Belbin kunnen helpend zijn bij het vormen van nieuwe teams of bij het inzichtelijk maken van rollen in je huidige team. In deze e-learning leer je alles over de teamrollen van Belbin en hoe je deze kunt gebruiken.