Meld je aan voor de Nationale Bijscholingsdag

E-learning Indicatiestelling Huishoudelijke Ondersteuning

Online
 69,00
2 uur
Wmo
E-learning

Wil jij meer weten over hoe je een indicatie kan stellen voor huishoudelijke ondersteuning van kwetsbare mensen? In de e-learning indicatiestelling huishoudelijke ondersteuning ga je de indicatie leren stellen voor huishoudelijke ondersteuning in het kader van de Wmo. Je leert hoe je kan indiceren en je maakt kennis met regelgeving, normen en verschillende soorten ondersteuning.

Het voeren van een huishouden is belangrijk voor iedereen om goed te kunnen functioneren; natuurlijk ook voor mensen met een beperking. Je maakt kennis met regelgeving, voorliggende voorzieningen, normen en verschillende soorten ondersteuning.

Na het volgen van deze e-learning:

  • Weet je in welk normenkader je kan indiceren;
  • Weet je welke taken er vallen onder lichte huishoudelijke taken;
  • Weet je welke taken er vallen onder zware huishoudelijke taken;
  • Weet je wat een uitstelbare taak is;
  • Weet je wat gebruikelijke hulp inhoudt.

Deze e-learning is bedoeld voor zowel beginnend Wmo consulenten als ambtenaren die al werkzaam zijn als Wmo consulent en hun kennis willen opfrissen.

Opleidingsniveau

De e-learning is op hbo-niveau.

De e-learning duurt gemiddeld 2 uur. De kosten voor de e-learning zijn € 69,- (vrijgesteld van btw).

Unieke online leeromgeving

Voor de e-learning ‘Indicatiestelling huishoudelijke ondersteuning’ krijg je toegang tot onze online leeromgeving. Je krijgt tot één jaar na het afronden van de e-learning toegang tot de online leeromgeving. Omdat het Sociaal Domein aan verandering onderhevig is, actualiseren wij de lesstof regelmatig. De online leeromgeving is beschikbaar op elke computer, laptop of tablet.

Toetsing en certificering

De e-learning sluit je af met een zelftest. Als je de e-learning volledig hebt doorlopen en de toetsing met succes afrondt, ontvang je een deelnamebewijs van Kenniscentrum Sociaal Domein.

 69,00

Hulp nodig?

Vragen over het aanbod? Onze mensen helpen je graag verder. Neem contact op via

Incompany

Heb je interesse in een incompanytraining? Lees dan meer over de mogelijkheden.

Wellicht vind je dit ook interessant

Online Basisopleiding Wmo Consulent

Spreekt de combinatie van werken met mensen en een regisseursfunctie binnen het Sociaal Domein je aan? Volg dan de online basisopleiding Wmo consulent.

Training Timemanagement

De training timemanagement geeft handvatten om beter om te gaan met werkdruk en efficiënter te werken.

Training Motiverende Gesprekvoering

Hoe zorg je ervoor dat ze zelf aan de slag gaan met het opvolgen van je adviezen, het inzetten van de Eigen Kracht en het Sociale Netwerk? Motiverende gespreksvoering is een veelgebruikte methode om cliënten te stimuleren hulp te zoeken en hun gedrag te veranderen.