Meld je aan voor de Nationale Bijscholingsdag

E-learning Het Juridisch Kader van de Wmo

Online
 69,00
2 uur
Wmo
E-learning
2023

Wat moet je allemaal weten om als Wmo consulent aan de slag te gaan? Hoe kun je de wet juist toepassen in de praktijk en uitleggen aan je cliënt? In de e-learning ‘Het juridisch kader van de Wmo’ leer je alles wat je moet weten over het juridisch kader en de toepassing ervan.

De samenhang tussen de Wmo en andere regelingen binnen het Sociaal Domein worden in deze e-learning behandeld. Het proces van melding tot beschikking wordt uitgelicht. Onder een beschikking behoort een bezwaarclausule te staan. Want wie een beschikking heeft ontvangen heeft de mogelijkheid in bezwaar te gaan. Je leert meer over bezwaar- en beroepsschriften en je gaat aan de slag met verschillende casussen. Tot slot leer je meer over de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Leerdoelen

Tijdens de e-learning ‘Het juridisch kader van de Wmo’ ga je aan de slag met de volgende leerdoelen:

  • Je begrijpt de opbouw van de modelverordening en kan deze in grote lijnen uitleggen;
  • Je begrijpt hoe de Awb van toepassing is op de Wmo en hoe dit tot uitdrukking komt in het proces;
  • Je kent de rechtsbescherming die aan de Wmo verbonden is;
  • Je kent de functie van de organen van de gemeente: Gemeenteraad, college van B&W en ambtenarenapparaat;
  • Je kan met de checklist als leidraad, een aanvraag behandelen.

Deze e-learning is bedoeld voor zowel beginnend Wmo consulenten als ambtenaren die al werkzaam zijn als Wmo consulent en hun kennis willen opfrissen.

Opleidingsniveau

De e-learning is op hbo-niveau.

De e-learning duurt gemiddeld 2 uur. De kosten voor de e-learning zijn €69,- (vrijgesteld van btw).

Unieke online leeromgeving

Voor de e-learning ‘De Wet en het juridisch kader van de Wmo’ krijg je toegang tot onze online leeromgeving. Je krijgt tot één jaar na het afronden van de e-learning toegang tot de online leeromgeving. Omdat het Sociaal Domein aan verandering onderhevig is, actualiseren wij de lesstof regelmatig. De online leeromgeving is beschikbaar op elke computer, laptop of tablet.

Toetsing en certificering

De e-learning sluit je af met een zelftest. Als je de e-learning volledig hebt doorlopen en de toetsing met succes afrondt, ontvang je een deelnamebewijs van Kenniscentrum Sociaal Domein.

 69,00

Hulp nodig?

Vragen over het aanbod? Onze mensen helpen je graag verder. Neem contact op via

Incompany

Heb je interesse in een incompanytraining? Lees dan meer over de mogelijkheden.

Wellicht vind je dit ook interessant

Opleiding Backoffice Medewerker Wmo / Jeugd

Wil jij administratief en toch sociaal betrokken werk doen? Als Backoffice medewerker Wmo / jeugd ben je een belangrijke schakel binnen de keten van het Sociaal Domein. In de opleiding krijg je theoretische kennis van de Wmo en de Jeugdwet en leer je effectief samenwerken. 

Training Klachtenfunctionaris (2 dagen)

Wil jij een bijdrage leveren aan de kwaliteit van de dienstverlening binnen het Sociaal Domein? Ben je communicatief sterk, kun je goed luisteren en denk jij in oplossingen? Dan is de tweedaagse training Klachtenfunctionaris Sociaal Domein zeer geschikt voor je!

E-learning Effectief communiceren

Voer je wel eens een gesprek waarbij je merkt dat hetgeen wat je over wilt brengen niet begrepen wordt zoals jij het bedoelt? Of heb je misschien moeite met luisteren, omdat je snel afgeleid bent of snel een mening hebt over hetgeen de ander je vertelt? In de e-learning effectief communiceren krijg je praktische handvatten om met dit soort situaties om te gaan, waardoor je leert om effectiever te communiceren.