Meld je aan voor de Nationale Bijscholingsdag

E-learning Het Buitengerechtelijk Oplossen van Schulden: de MSNP

Online
 69,00
3 uur
Schuldhulpverlening
E-learning

Als iemand schulden heeft, is het zaak een oplossing te zoeken. In het minnelijke schuldsanering natuurlijke personen (MSNP) traject probeert de schuldhulpverlener een regeling te treffen met de schuldeisers van de schuldenaar. Wil jij meer weten over het de minnelijke schuldregeling? Volg dan de e-learning ‘Het buitengerechtelijk oplossen van schulden: de MSNP’.

De minnelijke schuldregeling is een buitengerechtelijke schuldhulpverlening. Dit houdt in dat de schuldenaar vrijwillig deelneemt aan dit traject, maar ook de schuldeiser gaat vrijwillig akkoord met het traject.

In de e-learning ‘Het buitengerechtelijk oplossen van schulden: de MSNP’ leer je alles over het MSNP. De schuldhulpverlener doet er in eerste instantie alles aan om 100% terugbetaling van de schuld te realiseren. De uitvoeringsvormen die daarbij horen zijn herfinanciering of een betalingsregeling. Lukt dit niet? Dan wordt er een schuldregeling gestart. De verschillende soorten regelingen worden in deze module gedetailleerd toegelicht.

Ook krijg je meer informatie over bijzondere regelingen in geval van een eigen woning, auto een huwelijk of overlijden.

Leerdoelen:

  • Je weet wat herfinanciering, betalingsregeling, saneringskrediet en schuldbemiddeling is;
  • Je weet wat de voor- en nadelen zijn van een schuldregeling;
  • Je kent verschillende middelen om de MSNP te kunnen laten slagen;
  • Je weet wat de rol van de Gemeentelijke kredietbank in het proces is;
  • Je weet hoe je moet handelen in het geval van een schuldregeling, in combinatie met een eigen woning, auto, huwelijk of het overlijden van een persoon.

Deze e-learning is bedoeld voor zowel (beginnend) schuldhulpverleners als mensen die meer willen weten over het minnelijke schuldsanering natuurlijke personen (MSNP) traject.  

Opleidingsniveau

De e-learning is op hbo-niveau.

De e-learning duurt gemiddeld 3 uur. De kosten voor de e-learning zijn € 69,- (vrijgesteld van btw).

Unieke online leeromgeving
Voor de e-learning ‘Het buitengerechtelijk oplossen van schulden: de MSNP’ krijg je toegang tot onze online leeromgeving. Je krijgt tot één jaar na het afronden van de e-learning toegang tot de online leeromgeving. Omdat het Sociaal Domein aan verandering onderhevig is, actualiseren wij de lesstof regelmatig. De online leeromgeving is beschikbaar op elke computer, laptop of tablet.

Toetsing en certificering

De e-learning sluit je af met een zelftest. Als je de e-learning volledig hebt doorlopen en de toetsing met succes afrondt, ontvang je een deelnamebewijs van Kenniscentrum Sociaal Domein.

 69,00

Hulp nodig?

Vragen over het aanbod? Onze mensen helpen je graag verder. Neem contact op via

Incompany

Heb je interesse in een incompanytraining? Lees dan meer over de mogelijkheden.

Wellicht vind je dit ook interessant

E-learning Effectief communiceren

Voer je wel eens een gesprek waarbij je merkt dat hetgeen wat je over wilt brengen niet begrepen wordt zoals jij het bedoelt? Of heb je misschien moeite met luisteren, omdat je snel afgeleid bent of snel een mening hebt over hetgeen de ander je vertelt? In de e-learning effectief communiceren krijg je praktische handvatten om met dit soort situaties om te gaan, waardoor je leert om effectiever te communiceren.

Training Effectief Communiceren in de Schuldhulpverlening

Hoe communiceer je effectief en zorg je dat jouw boodschap goed overkomt bij je cliënt? In de training 'effectief communiceren in de schuldhulpverlening' werk je aan het hele communicatieproces. Van de basisgesprekstechnieken tot aan gedragsverandering, aan het eind van de dag heb jij communicatietechnieken op zak die werken!

Online Opleiding Schuldhulpverlening

Heb jij de wens mensen met financiële problemen te ondersteunen en weer perspectief te geven? Tijdens de online opleiding Schuldhulpverlening leer je over de verschillende facetten van schuldhulpverlening. Je maakt kennis met relevante wet- en regelgeving, gesprekstechnieken en -vaardigheden.