Wonen

Bij Kenniscentrum Sociaal Domein hebben we veel expertise op het gebied van het Sociaal Domein. Wij werken vanuit een integrale visie aan verbinding van de vakgebieden Wmo, Schuldhulpverlening, de Participatiewet, Jeugdhulp en Wonen bij gemeenten. Het sociaal domein is sterk verweven met de beleidsvelden, maar heeft veel raakvlakken met wonen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de hoge energiekosten, hierdoor zijn er veel huishoudens waar financiële problemen ontstaan, nu of na de periode van het energie plafond. Daarom wordt het verduurzamen van woningen steeds belangrijker. 

Bij de afdeling Wonen werken wij mee aan een landelijke aanpak om een duurzame woning voor iedereen mogelijk te maken. Voor één van onze samenwerkingspartners zijn wij op zoek naar verschillende professionals die hieraan hun steentje bij willen dragen.


Kom werken in de woning verduurzaming

  • Draag bij aan een duurzamer Nederland
  • 25 vakantiedagen op basis van 40 uur
  • Een goed pensioen
  • Opleidings- en doorgroeimogelijkheden


Vacatures Wonen

Wil jij bijdragen aan het toegankelijk maken van een duurzame woning voor iedereen? Dan hebben we drie mooie vacatures voor je!

Consultant verduurzaming woningen

Als consultant verduurzaming woningen zet je je expertise in om de beste besparingsmaatregelen te vinden, die aansluiten op de woning en de wensen van de woningeigenaar. Je interpreteert de cijfers en grafieken in het digitale verduurzamingsrapport van de inspecteur en adviseert huiseigenaren op een heldere, begrijpelijke manier.

De huiseigenaar vertrouwt op jouw deskundigheid als adviseur voor de besparingsmogelijkheden voor zijn woning.


Klantmanager verduurzaming woningen

Als klantmanager ga je een goede klantrelatie aan met woningeigenaren die kiezen voor verduurzaming van hun woning. Die relatie tussen de woningeigenaar en de relatiebeheerder begint met een intake, daarna plan je met de klant een woninginspectie. Tijdens deze inspectie wordt gekeken hoeveel er bespaard kan worden. De woningeigenaar ontvangt vervolgens een voorstel voor het verduurzamen en na akkoord begeleid je het project tot en met het daadwerkelijk realiseren van de besparingsmaatregelen.


Inspecteur verduurzaming woningen

De Inspecteur verduurzaming woningen bezoekt woningeigenaren om mogelijkheden voor verduurzaming van hun woning te onderzoeken. Je inventariseert de opties voor isolatie van dak, spouwmuur, bodem of vloer en glas. Als inspecteur verduurzaming wonen ben je ruim bekend met isolatiemogelijkheden en -technieken en geef je adequaat antwoord op vragen van de woningeigenaar over verduurzaming. Je gaat na of er rendementsvoordeel ontstaat met het plaatsen van zonnepanelen of met isolatie.