Wat doet een KCC medewerker?

De functie KCC medewerker zegt je misschien nog niet zoveel. Het is een variant op het beroep van een klantenservice medewerker. Het staat voor Klant Contact Centrum medewerker. Benieuwd wat je doet als medewerker KCC en hoe je een KCC medewerker kunt worden? Lees dan snel verder!

Een KCC medewerker helpt klanten bij vragen, problemen en klachten. Je staat klaar voor klanten mochten ze vragen hebben en je biedt waar nodig ondersteuning aan bestaande klanten. Je probeert de klant zo goed mogelijk te helpen en de eventuele problemen op te lossen. Daarom is het belangrijk dat jij een klantgerichte instelling hebt en dat je communicatieve vaardigheden op orde zijn. De werkzaamheden zijn voornamelijk telefonisch, maar kan ook via een chat, e-mail of via social media.

KCC medewerker worden

Er zijn verschillende opleidingen die je kunt volgen. Bij Kenniscentrum Sociaal Domein bieden wij de opleiding KCC medewerker Sociaal Domein aan. Gedurende deze opleiding wordt jij klaargestoomd voor de functie van Klant Contact Centrum medewerker in het Sociaal Domein. Je gaat leren over alle verschillende werkvelden binnen het Sociaal Domein, over de wet- en regelgeving die daarbij horen en je gaat leren over goede communicatietechnieken.

Na het afronden van de opleiding ken jij alle basisprincipes van de Participatiewet, Jeugdwet en de Wmo. Je weet de juiste vragen te stellen om erachter te komen tot welke doelgroep de klant behoort. Daarnaast kun jij de klant de gehele procedure uitleggen en zorg jij voor een goede verslaglegging voor je collega’s.

Benieuwd of de opleiding wat voor jou is? Bekijk meer informatie via de button hieronder.

Werken in het Sociaal Domein

Als Klant Contact Centrum medewerker in het Sociaal Domein ben jij het eerste aanspreekpunt voor burgers met een hulpvraag. Er zijn verschillende domeinen waarover het kan gaan, dus het is van belang dat jij goed kunt achterhalen wat precies die hulpvraag is en wat de behoefte van de klant is. Daarom moet jij over de juiste kennis beschikken, bijvoorbeeld over de wet- en regelgeving maar ook over goede communicatietechnieken.

Werken als KCC medewerker

Met een opleiding tot medewerker KCC kun jij bij bijna iedere organisatie wel aan de slag. Veel bedrijven hebben klantenservice medewerkers of zelfs een gehele afdeling. Om te werken als medewerker KCC in het Sociaal Domein kun jij werken bij een gemeente. De gemeente is een werkgever die op zowel persoonlijk- als professioneel vlak veel te bieden heeft. Benieuwd hoe jij als medewerker Klant Contact Centrum kunt werken bij een gemeente? Wij helpen je graag verder!