Wat doet een backoffice medewerker?

Het beroep van backoffice medewerker is voor velen een nog redelijk onbekend beroep. Wat doet een backoffice medewerker? Hoe wordt je een backoffice medewerker? En wat verdient een backoffice medewerker eigenlijk? Al deze vragen kunnen door je hoofd spoken wanneer je over het beroep van backoffice medewerker nadenkt. Om je antwoord te geven op alle vragen die je misschien hebt, gaan wij dieper in op het beroep van de backoffice medewerker.

Wat is een backoffice medewerker?

Een medewerker op de backoffice houdt zich bezig met allerlei administratieve werkzaamheden. Het woord backoffice zegt het al, als backoffice medewerker hou je je achter de schermen bezig met jouw werkzaamheden. In tegenstelling tot de frontoffice medewerker ben je dus niet het eerste aanspreekpunt voor klanten. De taken van een backoffice medewerker kunnen per werkgever verschillen, maar in hoofdlijnen is een backoffice medewerker altijd bezig met administratieve werkzaamheden. Dit kan gaan om het opstellen van contracten of facturen, het ondersteunen van diverse afdelingen, maar ook om het invoeren van data.

Backoffice medewerker worden

Om als backoffice medewerker aan de slag te kunnen, zijn er diverse mogelijkheden voor het volgen van een opleiding of training. Zo kun je bijvoorbeeld de opleiding Backoffice medewerker Wmo/Jeugd volgen. Als medewerker van de backoffice Wmo / jeugd ben je een belangrijke schakel binnen de keten van het Sociaal Domein. Tijdens deze opleiding leer jij dan ook alle theoretische kennis die jij nodig bent om te werken in het Sociaal Domein. Zo krijg jij basiskennis over de Wmo en de Jeugdwet, maar leer je daarnaast ook hoe je effectief kunt samenwerken met de frontoffice medewerker en de Wmo consulent. Bekijk hier meer informatie over de opleiding Backoffice Medewerker Wmo/Jeugd.

   
backoffice medewerker

Backoffice medewerker bij de gemeente

Als medewerker in de backoffice kun jij eigenlijk in veel diverse branches aan de slag. Zo kun jij ook gaan werken voor een gemeente. De gemeente is een werkgever die op zowel persoonlijk- als professioneel vlak veel te bieden heeft. Naast dat jij een bijdrage kunt leveren aan de maatschappij, heeft jouw werk invloed op het dagelijks leven van burgers. Door jouw collega’s te ondersteunen bij het administratief verwerken van indicaties, lever jij een bijdrage aan de samenleving. Nieuwsgierig hoe jij als backoffice medewerker aan de slag kunt bij de gemeente? Wij helpen je graag verder!