Nieuws: STAP-budget van 1.000 euro

17 februari 2022

Ben jij van plan dit jaar een opleiding of training te gaan volgen? Dan hebben wij goed nieuws! Vanaf 1 maart kun jij namelijk gebruikmaken van het STAP-budget. Het STAP-budget is een nieuwe vergoeding waarmee jij jaarlijks €1.000 euro subsidie kunt aanvragen voor je scholing. Deze subsidie kun je inzetten voor al onze opleidingen en trainingen.

Wat is het STAP-budget?

STAP staat voor STimulering ArbeidsmarktPositie. De overheid heeft deze regeling ingezet om mensen te helpen zich verder te ontwikkelen in hun loopbaan. Dit zodat werkenden én werkzoekenden meer kans hebben om een nieuwe baan te vinden of hun huidige baan te behouden.

Voor wie is het STAP-budget

Het STAP-budget is voor zowel werkenden als werkzoekenden die een opleiding, training of cursus willen volgen. Om in aanmerking te komen, moet je voldoen aan de onderstaande voorwaarden: 

  • Je bent achttien jaar of ouder en hebt de pensioengerechtigde leeftijd nog niet bereikt;
  • Je werkt in loondienst, bent ondernemer of hebt momenteel geen werk;
  • Je hebt dit jaar nog niet eerder het STAP-budget ontvangen;
  • Je ontvangt op het moment van aanvragen geen andere financiering voor onderwijs zoals studiefinanciering, lerarenbeurs etc.; 
  • Je start minimaal vier weken na het indienen van je aanvraag je opleiding en maximaal drie maanden na het aflopen van de aanvraagtermijn. 
STAP-budget van 1000 euro voor opleidingen en trainingen van Keninscentrum Sociaal Domein
   

Wanneer kan ik het STAP-budget aanvragen?

Het STAP-budget wordt in 2022 verdeeld over vijf periodes. Iedere periode stelt de overheid €36 miljoen beschikbaar. Is het budget voor een periode op? Dan moet je wachten tot de volgende periode. Wees er dus snel bij!

Periodes STAP-budget 2022

  • Periode 1 = 1 maart 2022 t/m 30 april 2022
  • Periode 2 = 1 mei 2022 t/m 30 juni 2022
  • Periode 3 = 1 juli 2022 t/m 31 augustus 2022
  • Periode 4 = 1 september 2022 t/m 31 oktober 2022
  • Periode 5 = 1 november 2022 t/m 31 december 2022

Hoe vraag ik het STAP-budget aan?

Het aanvragen van het STAP-budget kan heel gemakkelijk in de volgende drie stappen: 

Stap 1: Meld je aan 

Meld je via onze website aan voor een opleiding of training naar keuze. Geef bij opmerkingen aan dat je gebruik wilt maken van het STAP-budget. Via de mail ontvang je van ons een STAP-aanmeldingsbewijs, die je kunt gebruiken voor de volgende stap.

Stap 2: Aanvraag indienen bij UWV

Dien je aanvraag in via het STAP-portaal van het UWV. Gebruik hiervoor het STAP-aanmeldingsbewijs die je van ons hebt ontvangen.

Stap 3: Goedkeuring via het UWV

Van het UWV krijg jij binnen vier weken bericht of je aanvraag is goedgekeurd. Houd je mailbox dus goed in de gaten!

Heb jij nog vragen over het STAP-budget?

Neem contact op met een van onze adviseurs door te bellen naar 085 401 83 62 of stuur je vraag via ons contactformulier.