STAP-budget

Neem jij de volgende STAP in jouw carrière? Laat je dan om- of bijscholen en zet daar het STAP-budget bij in. STAP staat voor Stimulering ArbeidsmarktPositie. Vanaf 1 maart 2022 is het voor iedereen mogelijk om het STAP-budget aan te vragen. Met deze subsidie van €1.000,- kun je een opleiding, training, cursus of studie naar keuze volgen om zo je positie op de arbeidsmarkt te versterken.

Wil je het STAP-budget gebruiken om je verder te ontwikkelen binnen het Sociaal Domein? Dan ben je bij Kenniscentrum Sociaal Domein aan het goede adres. Wij zijn een erkend STAP-opleider. Dit betekent dat je het STAP-budget kunt gebruiken voor bijna al onze opleidingen en trainingen. Met ons ruime aanbod zit er altijd een interessante opleiding of training voor je tussen.

Voor wie is de STAP-subsidie bedoeld?

Het STAP-budget kan aangevraagd worden door werkenden en werkzoekenden. Om in aanmerking te komen voor de subsidie, moet je voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • Je bent achttien jaar of ouder en hebt de pensioengerechtigde leeftijd nog niet bereikt;
  • Je werkt in loondienst, bent ondernemer of hebt momenteel geen werk;
  • Je hebt dit jaar nog niet eerder het STAP-budget ontvangen;
  • Je ontvangt op het moment van aanvragen geen andere financiering voor onderwijs zoals studiefinanciering, lerarenbeurs etc.; 
  • Je start minimaal vier weken na het indienen van je aanvraag je opleiding en maximaal drie maanden na het aflopen van de aanvraagtermijn. 

Voordelen van Kenniscentrum Sociaal Domein

  • Erkende STAP-opleider
  • Al 10 jaar opleider in Sociaal Domein
  • Ruim aanbod opleidingen en trainingen
  • Leslocaties door heel Nederland
  • Mogelijkheid om opleiding of training digitaal te volgen
 

Hoe vraag je het STAP-budget aan?

Je kunt je nu al inschrijven voor een opleiding of training, waarvoor je de subsidie in wil zetten. Bij het aanmeldformulier kun je aangeven dat je graag gebruik wil maken van de STAP-subsidie. Je ontvangt vervolgens je aanmeldbewijs, waarmee je het STAP-budget kunt aanvragen bij het UWV. Ben je benieuwd hoe de STAP-subsidie kan aanvragen? Bekijk dan de onderstaande video.

 
AanvraagperiodeStartdata opleiding
17 maart t/m 30 april 2023Tussen 28 maart en 30 juli 2023
1 mei t/m 2 juli 2023Tussen 29 mei en 30 september 2023
3 juli t/m 3 september 2023Tussen 31 juli en 30 november 2023
4 september t/m 31 oktober 2023Tussen 2 oktober en 31 januari 2024
1 november t/m 31 december 2023Tussen 29 november en 31 maart 2024
 

Veel gestelde vragen

Je kan het STAP-budget aanvragen bij het UWV STAP-Portaal. Binnen 4 weken krijg je te horen of je aanvraag is goedgekeurd. Hier kun je ook zien hoe veel budget er nog beschikbaar is en of je in aanmerking komt.

Nee, het STAP-budget kan helaas niet met terugwerkende kracht ingezet worden. Echter moet je je wel van te voren aanmelden bij een opleiding omdat je een aanmeldbewijs nodig hebt.

Je kunt het STAP-budget inzetten voor al onze opleidingen en trainingen.

 

Heb je vragen of behoefte aan persoonlijk advies? Neem dan vrijblijvend contact op met onze opleidingsadviseurs. Zij staan altijd voor je klaar en kunnen je inhoudelijk meer vertellen over het STAP-budget en ons aanbod.