Marcha over de Nationale Bijscholingsdag voor Wmo consulenten

01 maart 2022

Afgelopen jaar bezocht Marcha onze Nationale Bijscholingsdag in Zwolle. Marcha werkt via BVNG als Wmo consulent/sociaal werker in het gebiedsteam bij de gemeente Harlingen. Marcha vertelt: “Via een collega kreeg ik informatie over dit evenement toegestuurd. Het leek me hartstikke leuk om hiernaartoe te gaan. Er weer even lekker op uit, mensen uit het werkveld ontmoeten en weer op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen.” 

Tijdens de Nationale Bijscholingsdag volgen de deelnemers verschillende workshops en korte trainingen, gekoppeld aan actuele ontwikkelingen en vraagstukken in het Sociaal Domein. Marcha volgde tijdens haar deelname aan de bijscholingsdag drie verschillende workshops: slim indiceren bij begeleiding, complexe woningaanpassingen en afbakening Wmo en Wlz. “Alle drie de workshops waren voor mij heel relevant omdat ik deze onderwerpen veel tegenkom in mijn werk. Ik heb handvaten gekregen die ik weer mee kan nemen in de praktijk. Tijdens de workshop ‘slim indiceren bij begeleiding’ heb ik bijvoorbeeld verschillende gesprekstechnieken geleerd. Zo heb ik geleerd hoe je meer kunt doorvragen zodat je beter kunt indiceren”, vertelt Marcha enthousiast.

Tussen de workshops door is er voor de deelnemers een pauze programma en kunnen ze rondkijken op de informatiemarkt. Op de informatiemarkt zijn verschillende standhouders aanwezig uit het Sociaal Domein. Deze informatiemarkt is een uitstekende gelegenheid om als professional te netwerken en informatie op te halen. Zo vertelt Marcha: “Het was een best grote informatiemarkt met veel verschillende organisaties zoals Bender en Koen. Ik heb veel informatie kunnen ophalen bij de informatiemarkt. Ook kreeg je nog een leuke goodiebag. Dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen!” 

Marcha blikt terug: “Het was al met al een super leuke dag. Het is goed om jezelf regelmatig bij te scholen zodat je nieuwe inzichten krijgt en op de hoogte blijft van de nieuwste ontwikkelingen.”

Marcha over de Nationale Bijscholingsdag voor Wmo consulenten
   

Zien we jou op onze volgende Nationale Bijscholingsdag?