Hoe schuldhulpverlener worden?

Veel mensen stellen ons de vraag: ‘Hoe word ik schuldhulpverlener? Wat voor opleiding heb ik daarvoor nodig? Welke vooropleiding is belangrijk?’ Allemaal relevante vragen wanneer je overweegt om een opleiding schuldhulpverlening te volgen. Wij vertellen je er graag meer over.

Wat is een schuldhulpverlener?

Als schuldhulpverlener help je particulieren of bedrijven wanneer er problematische schulden zijn ontstaan. Daarbij kan je denken aan schulden die niet meer afgelost kunnen worden aan de schuldeisers. Aan jou de taak als schuldhulpverlener om door bemiddeling of sanering deze problemen op te lossen. En daar zijn twee verschillende mogelijkheden voor: de inkomstenverhogende of uitgavenverlagende maatregelen. Zo kan je de schuldenaar helpen een baan te zoeken of iemand een nieuw uitgavenpatroon aanleren. Ook geef je voorlichting over hoe de schuldenaar verstandiger met geld om kan gaan.

Waar werkt een Schuldhulpverlener?

Een schuldhulpverlener kan bij verschillende organisaties werkzaam zijn. Denk daarbij aan particuliere organisaties (zoals stichtingen voor schuldhulp) en commerciële schuldhulporganisaties maar ook aan kredietbanken (door de overheid gefinancierde instellingen).

Hoe word ik schuldhulpverlener?

Wanneer je schuldhulpverlener wil worden is het belangrijk dat je een relevante opleiding hebt gevolgd. Daarbij kan je denken aan specifieke opleiding in Schuldhulpverlening zoals onze opleiding Schuldhulpverlening en Budgetcoaching. Een relevante vooropleiding is niet noodzakelijk. Wel is het belangrijk dat je minimaal hbo werk- en denkniveau hebt omdat het een opleiding is op hbo-niveau.

We bieden de opleiding Schuldhulpverlening en budgetcoaching aan met onze opleidingspartner Lindenhaeghe. Lindenhaeghe is een opleidings-, trainings- en exameninstituut voor vakgerichte (financiële) opleidingen, examens en trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling.

 

Overweeg jij om in de schuldhulpverlening te gaan werken? Dan raden wij je aan onze opleiding Schuldhulpverlening en Budgetcoaching te volgen. Als de specialist en opleider binnen het Sociaal Domein, kun je de opleiding op verschillende locaties in Nederland volgen of online.