Handboek Wmo 2017

Wmo
2017

Het Handboek Wmo is door docenten en samenwerkingspartners van het Kenniscentrum Sociaal Domein geschreven. Elke auteur heeft vanuit zijn expertise één of meerdere hoofdstukken geschreven. Kenniscentrum Sociaal Domein constateerde dat er in toenemende mate behoefte is aan heldere en eenduidige informatie over de Wmo. Vanuit deze constatering is dit boek tot stand gekomen. Het Handboek Wmo gaat over het hele spectrum van de Wet maatschappelijke ondersteuning. Het is een feitelijk boek over de taken en verantwoordelijkheden van Wmo consulenten. Geen vergezichten, opinies en kritiek, maar een klip en klaar handboek over de Wmo. We hebben de feiten ingekleurd met praktijkvoorbeelden en de ervaringen van gemeentelijke bestuurders.

Wellicht vind je dit ook interessant

Basisopleiding Wmo consulent

Spreekt de combinatie van werken met mensen en administratieve taken je aan? Als Wmo consulent voer je keukentafelgesprekken met cliënten met een hulpvraag. De uitkomst van het gesprek verwerk je in een rapportage.

Kennisabonnement

Bijblijven in je vak en jezelf ontwikkelen was nog nooit zo makkelijk. Met een abonnement op onze online academie heb je beschikking tot meer dan 200 trainingen en ander materiaal.

Nationale Bijscholingsdag

Een aantal keer per jaar organiseren we de Nationale Bijscholingsdag gericht op verschillende vakgebieden van het Sociaal Domein. Deze dag is vol met workshops en korte trainingen, gekoppeld aan actuele ontwikkelingen en vraagstukken in het Sociaal Domein. Hiermee ben je snel helemaal op de hoogte. Check de data en meld je aan!