Meld je aan voor de Nationale Bijscholingsdag

Vakmodule Gesprekstechnieken & Rapporteren Participatiewet

Meppel (Start gegarandeerd)
6 juni 2024
 499,00
1 lesdag
Participatie
Vakmodule

Tijdens de vakmodule Gesprekstechnieken & Rapporteren binnen de Participatiewet leer je essentiële vaardigheden voor effectieve communicatie binnen deze wet. Je ontwikkelt het vermogen om relevante gegevens uit te vragen, past gesprekstechnieken toe, en leert omgaan met emoties en weerstand.

Tijdens deze vakmodule ga je aan de slag met de volgende onderwerpen:

  • Relevante gegevens uitvragen
  • Gesprekstechnieken toepassen
  • Omgaan met emotie en weerstand
  • Inhoud rapport/beschikking
  • Adviseren en concluderen
  • Advies vertalen naar een beschikking

Let op: tijdens deze training/vakmodule stroom je in bij de cursisten van de  basisopleiding Basisopleiding Inkomensconsulent.

 

Deze vakmodule is bedoeld voor zowel beginnend medewerkers binnen de Participatiewet, inkomensconsulenten en werkcoaches als ambtenaren die al werkzaam zijn en hun kennis willen opfrissen.

Instapvoorwaarden en opleidingsniveau

Deze vakmodule wordt op hbo-niveau gegeven.

Incompany

Wil je deze vakmodule volgen met meerdere collega’s? Incompany is ook mogelijk. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Studiebelasting

De studiebelasting voor deze vakmodule is één dag. De vakmodule start om 09:00 uur en duurt tot 16:00 uur. Daarnaast is het raadzaam enkele zelfstudie-uren in te plannen.

Investering en subsidiemogelijkheden

De kosten voor de vakmodule zijn € 499,- (vrijgesteld van btw). Deze kosten zijn inclusief koffie/thee en lunch. Studiematerialen en toegang tot een persoonlijke online leeromgeving zijn inbegrepen.

Certificering

Wanneer je deze vakmodule hebt gevolgd, ontvang je een deelnamebewijs van Kenniscentrum Sociaal Domein.

 499,00

Hulp nodig?

Vragen over het aanbod? Onze mensen helpen je graag verder. Neem contact op via

Incompany

Heb je interesse in een incompanytraining? Lees dan meer over de mogelijkheden.

Wellicht vind je dit ook interessant

Basisopleiding Consulent Werk en Inkomen

Wil jij een veelzijdige functie waar je mensen weer aan het werk helpt, maar je ook bezig houdt met de administratieve kant? Als consulent werk en inkomen ben je het eerste aanspreekpunt van inwoners als het gaat om inkomen of werk. Vind jij het leuk om controles uit te voeren en mensen op weg te helpen naar werk? Volg dan de Basisopleiding Consulent Werk en Inkomen.

Basisopleiding Werkcoach

Weet jij verborgen kwaliteiten van inwoners in kaart te brengen, waarbij je rekening houdt met hun persoonlijke situatie? Kun jij langdurig werkzoekenden weer motiveren en ondersteunen in de weg naar een passende baan? Dan is de Basisopleiding Werkcoach iets voor jou!

Training Arbeidsrecht

Hoe zorg je ervoor dat ze zelf aan de slag gaan met het opvolgen van je adviezen, het inzetten van de Eigen Kracht en het Sociale Netwerk? Motiverende gespreksvoering is een veelgebruikte methode om cliënten te stimuleren hulp te zoeken en hun gedrag te veranderen.