Meld je aan voor de Nationale Bijscholingsdag

Vakmodule Gesprekstechnieken Participatiewet

 499,00
1 lesdag
Participatie
Vakmodule

Tijdens de vakmodule Gesprekstechnieken binnen de Participatiewet leer je essentiële vaardigheden voor effectieve communicatie binnen deze wet. Je ontwikkelt het vermogen om relevante gegevens uit te vragen, past gesprekstechnieken toe, en leert omgaan met emoties en weerstand.

Tijdens deze vakmodule ga je aan de slag met de volgende onderwerpen:

  • Relevante gegevens uitvragen
  • Gesprekstechnieken toepassen
  • Omgaan met emotie en weerstand

Let op: tijdens deze training/vakmodule stroom je in bij de cursisten van de Basisopleiding Participatiewet.

 

Deze vakmodule is bedoeld voor zowel beginnend medewerkers binnen de Participatiewet, inkomensconsulenten en werkcoaches als ambtenaren die al werkzaam zijn en hun kennis willen opfrissen.

Instapvoorwaarden en opleidingsniveau

Deze vakmodule wordt op hbo-niveau gegeven.

Incompany

Wil je deze vakmodule volgen met meerdere collega’s? Incompany is ook mogelijk. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Studiebelasting

De studiebelasting voor deze vakmodule is één dag. De vakmodule start om 09:00 uur en duurt tot 16:00 uur. Daarnaast is het raadzaam enkele zelfstudie-uren in te plannen.

Investering en subsidiemogelijkheden

De kosten voor de vakmodule zijn € 499,- (vrijgesteld van btw). Deze kosten zijn inclusief koffie/thee en lunch. Studiematerialen en toegang tot een persoonlijke online leeromgeving zijn inbegrepen.

Certificering

Wanneer je deze vakmodule hebt gevolgd, ontvang je een deelnamebewijs van Kenniscentrum Sociaal Domein.

 

Let op: tijdens deze training/vakmodule stroom je in bij de cursisten van de Basisopleiding Participatiewet.

Hulp nodig?

Vragen over het aanbod? Onze mensen helpen je graag verder. Neem contact op via

Incompany

Heb je interesse in een incompanytraining? Lees dan meer over de mogelijkheden.

Wellicht vind je dit ook interessant

Training Terugvordering & Invordering

Sinds 2013 wordt hard opgetreden bij fraude. Uitkeringen worden volledig teruggevorderd en een boete wordt opgelegd als de inlichtingenplicht is geschonden. Maar wat moet er precies gemeld worden en wat is fraude? Hoe uitgebreid moet het onderzoek zijn om te besluiten tot terugvordering? Is de Participatiewet te streng? Waar is de menselijke maat? De Participatiewet is momenteel “uit balans” vindt het kabinet. Gemeenten moeten meer ruimte krijgen om van de regels af te wijken in uitzonderlijke gevallen. In deze training leer je meer over de Terugvordering & Invordering.

Webinar Rechtsbescherming Participatiewet

In dit Webinar neemt de docent je mee in het onderwerp 'rechtsbescherming' uit de Participatiewet. Je leert wat het verschil is tussen bezwaar, administratief beroep en beroep. Je leert de bezwaarprocedure kennen en welke gevolgen eraan verbonden zitten. Meer weten? Volg dan het Webinar 'Rechtsbescherming Participatiewet'.

Training Plan van Aanpak, Maatregelen & Boetes

Hoe zorg je ervoor dat ze zelf aan de slag gaan met het opvolgen van je adviezen, het inzetten van de Eigen Kracht en het Sociale Netwerk? Motiverende gespreksvoering is een veelgebruikte methode om cliënten te stimuleren hulp te zoeken en hun gedrag te veranderen.