Wil jij meer weten over Verlengde Jeugdhulp? Wanneer komt deze wet aan bod en wanneer is de Wmo aan zet? Welke vormen van verlengde Jeugdzorg zijn er? In deze training van 1 dag leer je meer over de vormen en toepassing van de Jeugdwet. Je kent na afloop de instrumenten en methodieken die gebruikt kunnen worden bij de overgang naar de Jeugdwet.
In de Jeugdwet is vrijwel alle zorg en ondersteuning voor kinderen tot 18 jaar geregeld. In de basis stopt de ondersteuning vanuit de Jeugdwet als de jeugdige 18 jaar wordt. Maar in sommige gevallen is het nodig om de behandeling door te laten lopen. Bijvoorbeeld wanneer een jeugdige nog niet voldoende zelfstandig is. Of wanneer het voorzetten van de hulp noodzakelijk is. Als Wmo consulent is het belangrijk om kennis te hebben over het proces, de wet en de uitvoering daarvan. Deze kennis helpt om de uiteindelijke overgang van de Jeugdwet naar de Wmo zo soepel mogelijk te laten verlopen.
Na het volgen van deze interactieve training:
Deze training is bedoeld voor zowel beginnend Wmo consulenten als ambtenaren die al werkzaam zijn als Wmo consulent en hun kennis willen opfrissen.
De training is een lesdag op hbo-niveau.
Wil je deze opleiding volgen met meerdere collega’s? Incompany is ook mogelijk. Neem contact met ons op voor meer informatie.
Tijdens de interactieve training komen de volgende onderwerpen aan bod:
De studiebelasting voor deze training is één dag. De training start om 09:00 uur en duurt tot 16:00 uur. We gaan interactief aan de slag met ingebrachte casuïstiek en oefenen met instrumenten en tools.
Voor deze training krijg je toegang tot een unieke online leeromgeving. In de leeromgeving vind je lesmateriaal dat gebruikt wordt tijdens de training zoals lesstof, video’s, opdrachten en zelftesten. Het lesmateriaal is geheel afgestemd op de training. Je krijgt tot één jaar na het afronden van de opleiding toegang tot de online leeromgeving. Omdat het Sociaal Domein aan verandering onderhevig is, wordt de leerstof regelmatig geactualiseerd. De online leeromgeving is beschikbaar op elke computer, laptop of tablet.
De kosten voor de ééndaagse training zijn € 499,- (vrijgesteld van btw). Deze kosten zijn inclusief koffie/thee en lunch. Studiematerialen en toegang tot een persoonlijke online leeromgeving zijn inbegrepen.
Wanneer je deze training hebt gevolgd, ontvang je een deelnamebewijs van Kenniscentrum Sociaal Domein.
Vanwege recente wijzigingen in de regels van STAP, is het niet langer mogelijk om het STAP-budget te gebruiken voor het scholingsaanbod van Kenniscentrum Sociaal Domein. De overheid heeft besloten dat alleen nog OCW-erkende onderwijsinstellingen, zoals MBO- en HBO-opleidingen, in aanmerking komen na de STAP-ronde van 3 juli. Hierdoor vallen ongeveer 95% van de opleidingen en opleiders niet langer onder het STAP-budget, inclusief alle (branche-erkende) opleidingen van Kenniscentrum Sociaal Domein.
Wil je toch de volgende stap zetten in jouw carrière? Geen zorgen, je kunt nog altijd starten met een vakinhoudelijke opleiding van Kenniscentrum Sociaal Domein!
€ 499,00