Training Schuldhulpverlening voor Ondernemers/ZZP’ers

Open inschrijving
 499,00

Een mix van zakelijke en privé schulden maakt het voor zelfstandigen ingewikkeld. Zelfstandigen hebben een ander schuldhulpverleningstraject dan particulieren. Ontdek in onze training ‘Schuldhulpverlening voor Ondernemers/ZZP’ers’ wat jij binnen jouw gemeente/organisatie kan doen om zelfstandigen te ondersteunen.

Deze training biedt inzicht in de wereld van Schuldhulpverlening voor ondernemers (SHVO). In Nederland is SHVO een wettelijke taak voor gemeenten, die dit hebben vastgelegd in het Besluit bijstand voor zelfstandigen (Bbz). Naast schuldregelingen biedt de Bbz ook andere mogelijkheden voor ondernemers, zoals startersleningen en tijdelijke uitkeringen. Veel gemeenten besteden SHVO uit, terwijl ze tegelijkertijd te maken hebben met een groeiend aantal aanmeldingen van ondernemers, met name ZZP’ers. Kennis van SHVO, de Bbz en samenwerkingspartners is van cruciaal belang voor professionals binnen het Sociaal Domein.

Leerdoelen:

In de training ‘Schuldhulpverlening voor Ondernemers/ZZP’ers ga je aan de slag met de volgende leerdoelen.

  • Je bent op de hoogte van de Bbz (Besluit bijstand voor zelfstandigen);
  • Je hebt inzicht in het verschil tussen schuldregelingen binnen de Bbz en de Wgs;
  • Je weet waarom een saneringskrediet de meest gebruikte vorm van schuldsanering is;
  • Je hebt inzicht in hoe schulden ontstaan bij ondernemers en particulieren;
  • Je kunt zelfstandigen met kennis van zaken adviseren over de vervolgtrajecten;
  • Je hebt kennis van het netwerk van externe partijen en hoe deze samenwerkingsverbanden functioneren.

Deze training is voor alle professionals in het Sociaal Domein met enige basiskennis van de Wgs. Wil je vakkennis en inspiratie opdoen hoe schuldhulpverlening voor ondernemers/zzp’ers werkt en hoe je de hulpverlening aan deze specifieke groep mogelijk beter én laagdrempelig kunt inrichten? Dan past deze training bij jou.

Instapvoorwaarden en opleidingsniveau

De training ‘Schuldhulpverlening voor Ondernemers/ZZP’ers’ is op hbo-niveau. Het is daarnaast van belang dat je weet wat de Wgs inhoudt en hoe de beleidsverordening binnen jouw gemeente eruit ziet.

Incompany

Wil je deze training volgen met meerdere collega’s in het Sociaal Domein en dan ook met een lesprogramma deels toegespitst op jouw gemeente? Incompany is ook mogelijk. Neem contact met ons op voor meer informatie.

In de training ‘Schuldhulpverlening voor Ondernemers/ZZP’ers spijkeren we je kennis bij over schuldhulpverlening voor ondernemers (SHVO), de nodige wetgeving vastgelegd in de Bbz en de praktische invulling van SHVO. In de training is er ook aandacht voor zaken als: de Belastingdienst en ondernemers en het belang van jaarstukken en levensvatbaarheid.

Uiteraard ga je ook zelf aan de slag met casuïstiek uit de praktijk!

Studiebelasting

In totaal duurt de training ‘Schuldhulpverlening voor Ondernemers/ZZP’ers’ 1 lesdag. De training start om 09:00 uur en duurt tot 16:00 uur.

Investering

De kosten voor de training ‘Schuldhulpverlening voor Ondernemers/ZZP’ers’ bedragen €499,00 per persoon.

Wat is een open inschrijving?

Bij een open inschrijving heb je de mogelijkheid om een optie te nemen voor deelname aan de opleiding of training waarin je geïnteresseerd bent, zonder dat hier kosten aan verbonden zijn.
Zodra er voldoende belangstelling is voor de desbetreffende opleiding of training, wordt deze ingepland.
Vervolgens is het aan jou om te beslissen of je daadwerkelijk wilt deelnemen op de geplande datum en locatie.

 499,00

Hulp nodig?

Vragen over het aanbod? Onze mensen helpen je graag verder. Neem contact op via

Incompany

Heb je interesse in een incompanytraining? Lees dan meer over de mogelijkheden.

Opleiding Schuldhulpverlening en Budgetcoaching

Kun jij empathisch in gesprek gaan met oog voor de wet- en regelgeving binnen de schuldhulpverlening? Vind je het leuk om mensen te helpen om de financiële controle terug te krijgen? Volg dan de opleiding Schuldhulpverlening en budgetcoaching.

E-learning Omgaan met Agressie

Tijdens de e-learning ‘Omgaan met agressie’ wordt er ingegaan op wat agressie precies is en welke fasen er zijn. Hierdoor kun je ontdekken wat de achterliggende gedachte is van iemands reactie. Ook wordt er ingegaan op de soorten agressie en wat redenen zijn om agressief te worden. In deze e-learning zitten een aantal opdrachten. Weet jij hoe je het beste kan handelen? Ontdek het in deze e-learning.

Opleiding KCC Medewerker Sociaal Domein

Ben jij een uitstekend visitekaartje voor het Sociaal Domein? Volg dan de opleiding KCC medewerker Sociaal Domein. We leren je de benodigde kennis van wet- en regelgeving maar zorgen ook dat je over goede communicatietechnieken beschikt.