Meld je aan voor de Nationale Bijscholingsdag

Proefexamen (online) Opleiding Wmo Consulent

 125,00 195,00
1 of 2 uur
Wmo
Training

Wil jij het optimale leerrendement uit jouw (online) opleiding halen? Kies dan voor het proefexamen online opleiding Wmo consulent met een vakinhoudelijke docent, als voorbereiding op het examen.

Het proefexamen is voor iedereen die de (online) opleiding tot Wmo consulent volgt en graag zijn kennis en vaardigheden op gebied van de keukentafelgesprekken en rapportage schrijven wil toetsen als voorbereiding op het examen.

Je kan kiezen uit 3 opties:
– Proefexamen keukentafelgesprek en rapporteren. Hierbij ga je een keukentafelgesprek oefenen van een half uur en daarna heb je een uur de tijd voor het schrijven van een rapportage. Vervolgens heb je een half uur nabespreking en het stellen van vragen.
– Proefexamen keukentafelgesprek. Je hebt een half uur voor het keukentafelgesprek en een half uur voor de nabespreking en het stellen van vragen.
– Proefexamen rapporteren. Je schrijft een rapportage en hebt vervolgens de tijd voor het nabespreken en het stellen van vragen. 

 

Het proefexamen is voor iedereen die de (online) opleiding tot Wmo consulent volgt en zijn vaardigheden als Wmo consulent in de praktijk wil toetsen ter voorbereiding op het examen.

Instapvoorwaarden en opleidingsniveau

Alle cursisten van de (online) opleiding tot Wmo consulent kunnen het proefexamen afnemen.

Het proefexamen vindt digitaal plaats via Zoom of MS Teams. Tijdens het proefexamen krijg je de mogelijkheid om een keukentafelgesprek te oefenen en/of om het schrijven van een rapportage te oefenen. De docent geeft jou tips en feedback op het gekozen onderdeel. Bereid jouw proefexamen goed voor, zodat je weet welke vragen je wilt stellen.

Studiebelasting

Het proefexamen duurt afhankelijk van de gekozen optie 1 of 2 uur. 

Investering en subsidiemogelijkheden

Jouw investering voor één onderdeel van het proefexamen, het keukentafelgesprek óf het schrijven van een rapportage, bedraagt € 125,-. Wanneer je beide onderdelen van het proefexamen afneemt, bedraagt de investering slechts € 195,-. De prijs is vrijgesteld van BTW.

Vanaf 1 januari 2022 zijn scholingskosten niet meer fiscaal aftrekbaar. Daarvoor in de plaats is het STAP-budget in het leven geroepen. Het STAP-budget is een subsidieregeling voor scholing en ontwikkeling voor werkenden en werkzoekenden. Iedereen die een training, cursus of opleiding wil volgen kan maximaal € 1.000,- aanvragen. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.

Certificering

Het proefexamen is niet gecertificeerd. 

 125,00 195,00

Hulp nodig?

Vragen over het aanbod? Onze mensen helpen je graag verder. Neem contact op via

Incompany

Heb je interesse in een incompanytraining? Lees dan meer over de mogelijkheden.

Wellicht vind je dit ook interessant

Opleiding KCC Medewerker Sociaal Domein

Ben jij een uitstekend visitekaartje voor het Sociaal Domein? Volg dan de opleiding KCC medewerker Sociaal Domein. We leren je de benodigde kennis van wet- en regelgeving maar zorgen ook dat je over goede communicatietechnieken beschikt.

E-learning Vervoersvoorzieningen

Deze e-learning gaat over verschillende soorten vervoer; een belangrijk werkgebied binnen de Wmo waarbij de eerste voorwaarde is dat je weet onder welke wet welke voorziening valt. Op het gebied van vervoer valt heel veel te weten.

Training Wmo en Dementie

Als Wmo consulent krijg je te maken met ouderen en dementie. Volg onze training Wmo en dementie en leer je communicatietechnieken aan te passen.