Kenniscentrum Sociaal Domein is hét opleidings- en detacheringscentrum van het Sociaal Domein.

Proefexamen (online) Opleiding Wmo Consulent

 125,00 195,00
1 uur
Wmo
Training

Wil jij het optimale leerrendement uit jouw (online) opleiding halen? Kies dan voor het proefexamen online opleiding Wmo consulent met een vakinhoudelijke docent, als voorbereiding op het fysieke examen op locatie.

Het proefexamen is voor iedereen die de (online) opleiding tot Wmo consulent volgt en graag zijn kennis en vaardigheden op gebied van de keukentafelgesprekken en rapportage schrijven wil toetsen als voorbereiding op het examen. Het proefexamen bestaat uit een consult van 1 uur waarin je alle tijd hebt om vragen te stellen, gesprekstechnieken te oefenen en feedback te vragen over jouw vaardigheden als Wmo consulent.

Tijdens het proefexamen kan je jouw vaardigheden met betrekking tot het keukentafelgesprek oefenen óf het schrijven van een rapportage. Het is ook mogelijk om beide onderdelen te oefenen tijdens het oefenexamen.

 

Het proefexamen is voor iedereen die de (online) opleiding tot Wmo consulent volgt en zijn vaardigheden als Wmo consulent in de praktijk wil toetsen ter voorbereiding op het examen.

Instapvoorwaarden en opleidingsniveau

Alle cursisten van de (online) opleiding tot Wmo consulent kunnen het proefexamen afnemen.

Het proefexamen vindt digitaal plaats via Zoom of MS Teams. Tijdens het proefexamen krijg je de mogelijkheid om een keukentafelgesprek te oefenen of om het schrijven van een rapportage te oefenen. De docent geeft jou tips en feedback op het gekozen onderdeel. Bereid jouw proefexamen goed voor, zodat je weet welke vragen je wilt stellen.

Studiebelasting

Het proefexamen duurt 1 uur.  

Investering en subsidiemogelijkheden

Jouw investering voor één onderdeel van het proefexamen, het keukentafelgesprek óf het schrijven van een rapportage, bedraagt € 125,-. Wanneer je beide onderdelen van het proefexamen afneemt, bedraagt de investering slechts € 195,-. De prijs is vrijgesteld van BTW.

Vanaf 1 januari 2022 zijn scholingskosten niet meer fiscaal aftrekbaar. Daarvoor in de plaats is het STAP-budget in het leven geroepen. Het STAP-budget is een subsidieregeling voor scholing en ontwikkeling voor werkenden en werkzoekenden. Iedereen die een training, cursus of opleiding wil volgen kan maximaal € 1.000,- aanvragen. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.

Certificering

Het proefexamen is niet gecertificeerd. 

 125,00 195,00

Hulp nodig?

Vragen over het aanbod? Onze mensen helpen je graag verder. Stuur een whatsappje naar Alice via het nummer of neem contact op via

Incompany

Heb je interesse in een incompanytraining? Lees dan meer over de mogelijkheden.

Wellicht vind je dit ook interessant

Opleiding Backoffice Medewerker Wmo / Jeugd

Wil jij administratief en toch sociaal betrokken werk doen? Als Backoffice medewerker Wmo / jeugd ben je een belangrijke schakel binnen de keten van het Sociaal Domein. In de opleiding krijg je theoretische kennis van de Wmo en de Jeugdwet en leer je effectief samenwerken. 

Webinar Actualiteitencollege

Wil jij meer weten over uitspraken die er zijn gedaan in het kader van de Wmo? Volg dan het Webinar ‘Actualiteitencollege’ van Kenniscentrum Sociaal Domein.

E-learning Vervoersvoorzieningen

Deze e-learning gaat over verschillende soorten vervoer; een belangrijk werkgebied binnen de Wmo waarbij de eerste voorwaarde is dat je weet onder welke wet welke voorziening valt. Op het gebied van vervoer valt heel veel te weten.