De Wmo blijft voortdurend veranderen en de interpretatie door gemeenten verschilt nog steeds. Het aantal mensen dat langer thuis blijft wonen, neemt toe, wat resulteert in een grotere vraag naar gemeentelijke ondersteuning. Het Handboek Wmo is primair geschreven voor Wmo-consulenten, front- en backoffice medewerkers, klantmanagers en andere betrokken zorgprofessionals. Daarnaast is het een nuttig naslagwerk voor bestuurders, beleidsmedewerkers en leden van Wmo-raden. Het boek is samengesteld vanuit het perspectief van de gemeente, met oog voor het belang van burgers, cliënten en professionals.
Het Handboek Wmo is geschreven door medewerkers, docenten en samenwerkingspartners van Kenniscentrum Sociaal Domein. Elke auteur heeft vanuit zijn expertise één of meerdere hoofdstukken bijgedragen. Kenniscentrum Sociaal Domein constateerde een groeiende behoefte aan duidelijke en consistente informatie over de Wmo. Dit boek is hieruit voortgekomen en behandelt het volledige spectrum van de Wet maatschappelijke ondersteuning. Het biedt een feitelijk overzicht van de taken en verantwoordelijkheden van Wmo-consulenten, zonder ruimte voor vergezichten, opinies of kritiek. Praktijkvoorbeelden en ervaringen van gemeentelijke bestuurders kleuren de feiten in.
Het werk van de Wmo-consulent blijft maatwerk binnen de wet- en regelgeving. Dit vereist oprechte interesse in de cliënt en zijn (sociale) leefomgeving, evenals innovatief en creatief denken om samen met de cliënt tot de juiste oplossing te komen. De
geïnterviewde professionals in het boek spreken met enthousiasme over de Wmo, wat een beeld schetst van grote verantwoordelijkheid en betrokkenheid. Ze delen ideeën, ambities en zorgen. Dankzij deze boeiende gesprekken biedt het boek een mix van feiten en verhalen, en geeft het een realistisch beeld van de uitvoeringspraktijk van de Wmo in gemeenten.
€ 35,95