Meld je aan voor de Nationale Bijscholingsdag

Open webinar Wmo

Meerdere locaties
Meerdere data
 0,00
1 uur
Wmo
Open webinar

Omscholen is vaak best spannend. Naast dat het een investering van tijd en geld vraagt, brengt het ook onzekerheid met zich mee. Toch is het een stap waar velen van dromen. Meer weten over onze opleidingen? Onze opleidingsadviseurs verzorgen meerdere keren per jaar de digitale open webinars over de Wmo. Tijdens het webinar kun je al je vragen stellen en voorzien onze adviseurs jou van studie advies.

Opleidingsinstituut Kenniscentrum Sociaal Domein schoolt jaarlijks landelijk 200 cursisten om voor functies binnen het Sociaal Domein. Dit geldt voor functies als Wmo consulent, Vertrouwenspersoon, schuldhulpverlener, Frontoffice medewerker Sociaal Domein, Backoffice medewerker Sociaal Domein en medewerkers Participatiewet. Al deze opleidingen zijn gericht op omscholing, wat betekent dat je vanaf de basis wordt opgeleid tot een vakbekwaam medewerker in het Sociaal Domein.

Meer weten over de Wmo?

De uitvoering van de Wmo is de verantwoordelijkheid van de gemeenten. Wij bieden diverse opleidingen om je om te laten scholen richting de Wmo. Tijdens het open webinar Wmo behandelen we de volgende functies:

  • Backoffice Medewerker;
  • Frontoffice Medewerker;
  • Wmo consulent.

Het open webinar Wmo is voor iedereen die meer wil weten over het omscholen naar de Wmo.

Misschien denk je al langer na over een omscholing binnen het Sociaal Domein? Of wil je jouw carrière op peil houden door een bredere inzetbaarheid te tonen? Wil je werken aan jouw persoonlijke ontwikkeling of wil je meer verdieping krijgen in jouw huidige werkzaamheden? Wat het ook is… Vaak is het een spannende stap en om goed voorbereid te beginnen aan de opleiding, daarom nodigen wij je van harte uit voor het open webinar.

Het webinar is gratis en wordt digitaal aangeboden via Zoom.

 0,00

Hulp nodig?

Vragen over het aanbod? Onze mensen helpen je graag verder. Neem contact op via

Training Omgaan met de Kritische Klant

Weerstand en onbegrepen gedrag komen in het Sociaal Domein vaak voor. Het gesprek kan soms helemaal vastlopen omdat er veel weerstand is en wellicht kun je op dat moment niet gelijk iets bevestigen of ontkrachten. Wat kun je doen om het gesprek een andere wending te geven? Leer het tijdens de training omgaan met de kritische cliënt.

Opleiding KCC Medewerker Sociaal Domein

Ben jij een uitstekend visitekaartje voor het Sociaal Domein? Volg dan de opleiding KCC medewerker Sociaal Domein. We leren je de benodigde kennis van wet- en regelgeving maar zorgen ook dat je over goede communicatietechnieken beschikt.

Opleiding Backoffice Medewerker Wmo / Jeugd

Wil jij administratief en toch sociaal betrokken werk doen? Als Backoffice medewerker Wmo / jeugd ben je een belangrijke schakel binnen de keten van het Sociaal Domein. In de opleiding krijg je theoretische kennis van de Wmo en de Jeugdwet en leer je effectief samenwerken.