Meld je aan voor de Nationale Bijscholingsdag

E-learning Gesprekstechnieken Jeugdconsulent

Online
 69,00
3 uur
Jeugd
E-learning

In de e-learning ‘Gesprekstechnieken Jeugdconsulent’ ga je in gesprek. Het gesprek is één van de pijlers van het vak Jeugdconsulent! Wil jij meer weten van verschillende gesprekstechnieken die je kan toepassen als Jeugdconsulent? Of wil jij je vaardigheden verbeteren? Volg dan de e-learning ‘Gesprekstechnieken Jeugdconsulent’

Als jeugdconsulent ben je bezig met de wet- en regelgeving, ziektebeelden, probleemanalyse en maatwerkvoorzieningen of maatwerkoplossingen. Hoe pas je deze kennis nu toe in je dagelijkse contact met de jeugdige en het gezin? Dat gaan we oefenen tijdens de e-learning gesprekstechnieken. Natuurlijk komt het keukentafelgesprek aan de orde, maar vooral van belang zijn je eigen vaardigheden om dit gesprek op een goede manier te voeren en om te gaan met jeugdigen met hun beperkingen, vragen en onzekerheden.

Leerdoelen:

  • Je beschikt over de theoretische kennis van een gespreksstructuur en conflicten;
  • Je bent je bewust van wat een conflict veroorzaakt;
  • Je bent je bewust van je eigen gedrag bij tegenstellingen en conflicten;
  • Je weet hoe je tijdens het gesprekstechnieken in kan zetten om te de-escaleren en het gesprek functioneel kan houden;
  • Je weet hoe je in het gesprek met de jeugdige kan communiceren;
  • Je bent in staat om tijdens het gesprek eigen kracht aan te spreken.

Deze e-learning is bedoeld voor zowel (beginnend) jeugdconsulenten als mensen die meer willen weten over gesprekstechnieken.

Opleidingsniveau

De e-learning is op hbo-niveau.

De e-learning duurt gemiddeld 3 uur. De kosten voor de e-learning zijn € 69,- (vrijgesteld van btw).

Unieke online leeromgeving

Voor de e-learning ‘Gesprekstechnieken Jeugdconsulent’ krijg je toegang tot onze online leeromgeving. Je krijgt tot één jaar na het afronden van de e-learning toegang tot de online leeromgeving. Omdat het Sociaal Domein aan verandering onderhevig is, actualiseren wij de lesstof regelmatig. De online leeromgeving is beschikbaar op elke computer, laptop of tablet.

Toetsing en certificering

De e-learning sluit je af met een zelftest. Als je de e-learning volledig hebt doorlopen en de toetsing met succes afrondt, ontvang je een deelnamebewijs van Kenniscentrum Sociaal Domein.

 69,00

Hulp nodig?

Vragen over het aanbod? Onze mensen helpen je graag verder. Neem contact op via

Incompany

Heb je interesse in een incompanytraining? Lees dan meer over de mogelijkheden.

Wellicht vind je dit ook interessant

Opleiding KCC Medewerker Sociaal Domein

Ben jij een uitstekend visitekaartje voor het Sociaal Domein? Volg dan de opleiding KCC medewerker Sociaal Domein. We leren je de benodigde kennis van wet- en regelgeving maar zorgen ook dat je over goede communicatietechnieken beschikt.

Training Motiverende Gesprekvoering

Hoe zorg je ervoor dat ze zelf aan de slag gaan met het opvolgen van je adviezen, het inzetten van de Eigen Kracht en het Sociale Netwerk? Motiverende gespreksvoering is een veelgebruikte methode om cliënten te stimuleren hulp te zoeken en hun gedrag te veranderen.

Training Aandachtsfunctionaris Huiselijk Geweld en Kindermishandeling

In deze training leer je de verschillende taken waarvoor je als aandachtsfunctionaris verantwoordelijk bent. In drie dagen neemt Anja Dijkhuis je aan de hand van interactieve werkvormen mee in de theoretische kaders van de meldcode en de implementatie binnen jouw organisatie, evenals de aanpak rondom het signaleren en handelen bij tekenen van onveiligheid, de dilemma’s waar je mee te maken kunt krijgen, de huidige wet- en regelgeving en de integrale samenwerking.