Meld je aan voor de Nationale Bijscholingsdag

E-learning Gesprekstechnieken Jeugdconsulent

Online
 69,00
3 uur
Jeugd
E-learning

In de e-learning ‘Gesprekstechnieken Jeugdconsulent’ ga je in gesprek. Het gesprek is één van de pijlers van het vak Jeugdconsulent! Wil jij meer weten van verschillende gesprekstechnieken die je kan toepassen als Jeugdconsulent? Of wil jij je vaardigheden verbeteren? Volg dan de e-learning ‘Gesprekstechnieken Jeugdconsulent’

Als jeugdconsulent ben je bezig met de wet- en regelgeving, ziektebeelden, probleemanalyse en maatwerkvoorzieningen of maatwerkoplossingen. Hoe pas je deze kennis nu toe in je dagelijkse contact met de jeugdige en het gezin? Dat gaan we oefenen tijdens de e-learning gesprekstechnieken. Natuurlijk komt het keukentafelgesprek aan de orde, maar vooral van belang zijn je eigen vaardigheden om dit gesprek op een goede manier te voeren en om te gaan met jeugdigen met hun beperkingen, vragen en onzekerheden.

Leerdoelen:

  • Je beschikt over de theoretische kennis van een gespreksstructuur en conflicten;
  • Je bent je bewust van wat een conflict veroorzaakt;
  • Je bent je bewust van je eigen gedrag bij tegenstellingen en conflicten;
  • Je weet hoe je tijdens het gesprekstechnieken in kan zetten om te de-escaleren en het gesprek functioneel kan houden;
  • Je weet hoe je in het gesprek met de jeugdige kan communiceren;
  • Je bent in staat om tijdens het gesprek eigen kracht aan te spreken.

Deze e-learning is bedoeld voor zowel (beginnend) jeugdconsulenten als mensen die meer willen weten over gesprekstechnieken.

Opleidingsniveau

De e-learning is op hbo-niveau.

De e-learning duurt gemiddeld 3 uur. De kosten voor de e-learning zijn € 69,- (vrijgesteld van btw).

Unieke online leeromgeving

Voor de e-learning ‘Gesprekstechnieken Jeugdconsulent’ krijg je toegang tot onze online leeromgeving. Je krijgt tot één jaar na het afronden van de e-learning toegang tot de online leeromgeving. Omdat het Sociaal Domein aan verandering onderhevig is, actualiseren wij de lesstof regelmatig. De online leeromgeving is beschikbaar op elke computer, laptop of tablet.

Toetsing en certificering

De e-learning sluit je af met een zelftest. Als je de e-learning volledig hebt doorlopen en de toetsing met succes afrondt, ontvang je een deelnamebewijs van Kenniscentrum Sociaal Domein.

 69,00

Hulp nodig?

Vragen over het aanbod? Onze mensen helpen je graag verder. Neem contact op via

Incompany

Heb je interesse in een incompanytraining? Lees dan meer over de mogelijkheden.

Wellicht vind je dit ook interessant

E-learning Het Juridisch Kader Jeugdzorg

Wat moet je allemaal weten van de Jeugdwet om als Jeugdconsulent aan de slag te gaan? Hoe kan je de wet juist toepassen in de praktijk en uitleggen aan de cliënt? In de e-learning ‘Het juridisch kader Jeugdzorg’ leer je alles wat je moet weten over het juridisch kader en de toepassing ervan.

E-learning Wetten Sociaal Domein

Meer leren over de wetten en sociale zekerheid binnen het Sociaal Domein? Volg dan de e-learning Wetten Sociaal Domein.

E-learning Omgaan met Agressie

dens de e-learning ‘Omgaan met agressie’ wordt er ingegaan op wat agressie precies is en welke fasen er zijn. Hierdoor kun je ontdekken wat de achterliggende gedachte is van iemands reactie. Weet jij hoe je hebt beste kan handelen? Ontdekt het in deze e-learning.