E-learning Wet Verplichte GGZ; Actualiteit in de Werkpraktijk
Wil jij meer weten over de Wet verplichte Geestelijke Gezondheidzorg (WvGGZ)? In de e-learning ‘Wet verplichte GGZ; actualiteit in de werkpraktijk’ wordt meer informatie gegeven over de wetgeving, oorsprong van de wet en de inrichting.
In deze e-learning gaan we het hebben over de geschiedenis van het actualiteitencollege. Dit gebeurt door middel van een aantal uitspraken die zijn gedaan in 2020/2021. Vervolgens worden de verschillende stappen van de thema’s besproken. Op deze manier is het de bedoeling dat je aan het einde van deze e-learning meer weet over het thema.
In het actualiteitencollege worden uitspraken besproken over:
- Procedures;
- Begeleiding;
- Mantelzorg en gebruikelijke hulp;
- Beschermd wonen.
Deze e-learning is bedoeld voor zowel Wmo consulenten als mensen die werkzaam zijn in het Sociaal Domein.
Opleidingsniveau
De e-learning is op hbo-niveau.
De e-learning duurt gemiddeld 2 uur. De kosten voor de e-learning zijn € 69,- (vrijgesteld van btw).
Vanaf 1 januari 2022 zijn scholingskosten niet meer fiscaal aftrekbaar. Daarvoor in de plaats is het STAP-budget in het leven geroepen. Het STAP-budget is een subsidieregeling voor scholing en ontwikkeling voor werkenden en werkzoekenden. Iedereen die een training, cursus of opleiding wil volgen kan maximaal € 1.000,- aanvragen. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.
Unieke online leeromgeving
Voor de e-learning ‘Actualiteitencollege’ krijg je toegang tot onze online leeromgeving. Je krijgt tot één jaar na het afronden van de e-learning toegang tot de online leeromgeving. Omdat het Sociaal Domein aan verandering onderhevig is, actualiseren wij de lesstof regelmatig. De online leeromgeving is beschikbaar op elke computer, laptop of tablet.
Toetsing en certificering
De e-learning sluit je af met een zelftest. Als je de e-learning volledig hebt doorlopen en de toetsing met succes afrondt, ontvang je een deelnamebewijs van Kenniscentrum Sociaal Domein.