Meld je aan voor de Nationale Bijscholingsdag

E-learning Vermogen Participatiewet

Online
 69,00
2 uur
Participatie
E-learning

In de e-learning ‘Vermogen Participatiewet’ leer je onder meer wat wel en wat geen vermogen is voor de bijstand. Daarnaast behandeld de e-learning wat de gevolgen zijn voor het recht op bijstand. Wil jij meer weten over toetsen, grenzen en ruimte in het kader van vermogen? Volg dan de e-learning: ‘Vermogen Participatiewet’.

Deze e-learning is bedoeld voor zowel (beginnend) Participatiecoaches en Werkconsulenten, als mensen die de basiskennis en uitvoering van de Participatiewet willen beheersen.

Opleidingsniveau

De e-learning is op hbo-niveau.

De e-learning duurt gemiddeld 2 uur. De kosten voor de e-learning zijn € 69,- (vrijgesteld van btw).

Unieke online leeromgeving

Voor de e-learning ‘Vermogen Participatiewet’ krijg je toegang tot onze online leeromgeving. Je krijgt tot één jaar na het afronden van de e-learning toegang tot de online leeromgeving. Omdat het Sociaal Domein aan verandering onderhevig is, actualiseren wij de lesstof regelmatig. De online leeromgeving is beschikbaar op elke computer, laptop of tablet.

Toetsing en certificering

De e-learning sluit je af met een eindtoets. Als je de e-learning volledig hebt doorlopen en de toetsing met succes afrondt, ontvang je een deelnamebewijs van Kenniscentrum Sociaal Domein.

Als Participatiecoach of Werkconsulent is het belangrijk dat je op de hoogte blijft over de uitvoering van de Participatiewet. Het vermogen is hierbij een belangrijk onderwerp. Het toepassen van de juiste wet- en regelgeving is hierbij van belang. De stappen die in deze e-learning worden behandeld helpen jou verder in jouw rol als Participatiecoach of Werkconsulent.

Leerdoelen:

 • Je leert wat er onder vermogen wordt verstaan en wat het belang is voor de bijstandsuitkering.
 • Je leert wat de vermogenstoets inhoudt.
 • Je weet hoe hoog de vermogensgrens is.
 • Je leert wat onder de vermogensruimte wordt verstaan.

Programma:

De e-learning ‘Vermogen Participatiewet’ bestaat uit de volgende programma onderdelen:

 • Introductie
 • Zelftest
 • Leerdoelen
 • Vermogen
 • De vermogenstoets
 • Vermogensruimte
 • Vermogen vaststellen bij een eigen woning/ verhuizing/echtscheiding
 • Zelftest
 • Eindtoets

 

 69,00

Hulp nodig?

Vragen over het aanbod? Onze mensen helpen je graag verder. Neem contact op via

Incompany

Heb je interesse in een incompanytraining? Lees dan meer over de mogelijkheden.

Wellicht vind je dit ook interessant

Training Klachtenfunctionaris (2 dagen)

Wil jij een bijdrage leveren aan de kwaliteit van de dienstverlening binnen het Sociaal Domein? Ben je communicatief sterk, kun je goed luisteren en denk jij in oplossingen? Dan is de tweedaagse training Klachtenfunctionaris Sociaal Domein zeer geschikt voor je!

Basisopleiding Werkcoach

Weet jij verborgen kwaliteiten van inwoners in kaart te brengen, waarbij je rekening houdt met hun persoonlijke situatie? Kun jij langdurig werkzoekenden weer motiveren en ondersteunen in de weg naar een passende baan? Dan is de Basisopleiding Werkcoach iets voor jou!

Training Arbeidsrecht

Hoe zorg je ervoor dat ze zelf aan de slag gaan met het opvolgen van je adviezen, het inzetten van de Eigen Kracht en het Sociale Netwerk? Motiverende gespreksvoering is een veelgebruikte methode om cliënten te stimuleren hulp te zoeken en hun gedrag te veranderen.