Het vrij te laten bedrag (VtlB) is het fundament van elk schuldhulptraject. Het bepaalt het succes van het traject en de vorm en haalbaarheid van de schuldenoplossing. Wil jij meer weten over de Totale Inkomenspositie (TIP), het Vrij te laten bedrag (Vtlb) en de Beslagvrije voet? Volg dan de e-learning ‘Totale inkomstenpositie, vrij te laten bedrag en afloscapaciteit’.
In een schuldhulpverlening- of budgetcoachtraject geldt dat cliënten, naar mogelijkheid, hun schulden maximaal gaan oplossen. Daarom zijn er regels opgesteld die bepalen welk deel van de totale inkomsten de cliënt mag behouden om noodzakelijke vaste lasten te betalen en om een bestaansminimum te garanderen en welk deel afgestaan moet worden om betalingsachterstanden in te lossen.
Belangrijk onderdeel van de inventarisatie tijdens de intake, is het vaststellen hoeveel inkomen de cliënt heeft. Het bepalen van de totale inkomenspositie (TIP) en het berekenen van de beslagvrije voet zijn belangrijke onderdelen voor het plan van aanpak. In deze e-learning gaan we hier dieper op in.
Leerdoelen:
Deze e-learning is bedoeld voor zowel (beginnend) schuldhulpverleners als mensen die meer willen weten over de Totale inkomenspositie, het Vrij te laten bedrag en afloscapaciteit.
De e-learning is op hbo-niveau.
De e-learning duurt gemiddeld 3 uur. De kosten voor de e-learning zijn € 69,- (vrijgesteld van btw).
Voor de e-learning ‘Totale inkomenspositie, vrij te laten bedrag en afloscapaciteit’ krijg je toegang tot onze online leeromgeving. Je krijgt tot één jaar na het afronden van de e-learning toegang tot de online leeromgeving. Omdat het Sociaal Domein aan verandering onderhevig is, actualiseren wij de lesstof regelmatig. De online leeromgeving is beschikbaar op elke computer, laptop of tablet.
De e-learning sluit je af met een zelftest. Als je de e-learning volledig hebt doorlopen en de toetsing met succes afrondt, ontvang je een deelnamebewijs van Kenniscentrum Sociaal Domein.
€ 69,00