E-learning De Rol van de Schuldenaar in het Schuldhulpverleningstraject

Online
€ 69,00
3 uur
Schuldhulpverlening
E-learning

In de e-learning ‘De rol van de schuldenaar in het schuldhulpverleningstraject’ worden verschillende modellen en gesprekstechnieken toegelicht die van toepassing zijn voor het gehele communicatieproces. Welke rol heeft de schuldenaar? Welke rol heb jij als schuldhulpverlener? In deze e-learning leer je er meer over.

Schulden of betalingsachterstanden ontstaan doordat mensen overeenkomsten of verbintenissen die zij zijn aangegaan, niet meer nakomen. Er zijn verschillende maatschappelijke en individuele factoren die invloed hebben op het ontstaan van schulden.

Schulden hebben is vaak niet zozeer een financieel probleem, maar een gedragsissue (uitzonderingen daargelaten). Minder goed omgaan met geld, minder effectieve financiële keuzes hebben geleid tot betalingsachterstanden en uiteindelijk tot (onoplosbare) schulden. Als schuldhulpverlener heb jij een belangrijke taak tijdens het gehele communicatieproces met de cliënt. Van intake tot nazorg.

Leerdoelen

  • Je weet welke maatschappelijke en individuele factoren invloed hebben op het ontstaan van schulden;
  • Je weet uit welke vijf stappen het communicatieproces bestaat;
  • Je weet wat Stress-sensitief werken is;
  • Je weet wat de invloed van stress en schaarste is;
  • Je weet wat tandemregie is en hoe je het moet toepassen;
  • Je kent de belangrijkste gesprekstechnieken die van toepassing zijn tijdens het gehele communicatieproces;
  • Je weet hoe je de cliënt kan begeleiden tijdens en na het proces.

Deze e-learning is bedoeld voor zowel (beginnend) schuldhulpverleners als mensen die meer willen weten over de rol van de schuldenaar in het schuldhulpverleningstraject.  

Opleidingsniveau

De e-learning is op hbo-niveau.

De e-learning duurt gemiddeld 3 uur. De kosten voor de e-learning zijn € 99,- (vrijgesteld van btw).

Vanaf 1 januari 2022 zijn scholingskosten niet meer fiscaal aftrekbaar. Daarvoor in de plaats is het STAP-budget in het leven geroepen. Het STAP-budget is een subsidieregeling voor scholing en ontwikkeling voor werkenden en werkzoekenden. Iedereen die een training, cursus of opleiding wil volgen kan maximaal € 1.000,- aanvragen. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.

Unieke online leeromgeving

Voor de e-learning ‘De rol van de schuldenaar in het schuldhulpverleningstraject’ krijg je toegang tot onze online leeromgeving. Je krijgt tot één jaar na het afronden van de e-learning toegang tot de online leeromgeving. Omdat het Sociaal Domein aan verandering onderhevig is, actualiseren wij de lesstof regelmatig. De online leeromgeving is beschikbaar op elke computer, laptop of tablet.

Toetsing en certificering

De e-learning sluit je af met een zelftest. Als je de e-learning volledig hebt doorlopen en de toetsing met succes afrondt, ontvang je een deelnamebewijs van Kenniscentrum Sociaal Domein.

Hulp nodig?

Vragen over het aanbod? Onze adviseurs helpen je graag verder. Stuur een whatsappje naar Alice via het nummer of neem contact op via

Incompany

Heb je interesse in een incompanytraining? Lees dan meer over de mogelijkheden.

Wellicht vind je dit ook interessant

Online Opleiding Schuldhulpverlening

Heb jij de wens mensen met financiële problemen te ondersteunen en weer perspectief te geven? Tijdens de online opleiding Schuldhulpverlening leer je over de verschillende facetten van schuldhulpverlening. Je maakt kennis met relevante wet- en regelgeving, gesprekstechnieken en -vaardigheden.

Opleiding KCC Medewerker Sociaal Domein

Ben jij een uitstekend visitekaartje voor het Sociaal Domein? Volg dan de opleiding KCC medewerker Sociaal Domein. We leren je de benodigde kennis van wet- en regelgeving maar zorgen ook dat je over goede communicatietechnieken beschikt.

Training Motiverende Gesprekvoering

Hoe zorg je ervoor dat ze zelf aan de slag gaan met het opvolgen van je adviezen, het inzetten van de Eigen Kracht en het Sociale Netwerk? Motiverende gespreksvoering is een veelgebruikte methode om cliënten te stimuleren hulp te zoeken en hun gedrag te veranderen.