Meld je aan voor de Nationale Bijscholingsdag

E-learning Algemene Bijstand Participatiewet

 69,00
2 uur
Participatie
E-learning

In deze e-learning leer je wanneer je recht hebt op bijstand en maak je kennis met de normen voor de algemene bijstand. Daarnaast leer je deze normen toe te passen. Wil jij meer weten over de algemene bijstand en de toepassing hiervan? Volg dan de e-learning ‘Algemene bijstand Participatiewet’.

Deze e-learning is bedoeld voor zowel (beginnend) Participatiecoaches en Werkconsulenten, als mensen die de basiskennis en uitvoering van de Participatiewet willen beheersen.

Opleidingsniveau

De e-learning is op hbo-niveau.

De e-learning duurt gemiddeld 2 uur. De kosten voor de e-learning zijn € 69,- (vrijgesteld van btw).

Unieke online leeromgeving

Voor de e-learning ‘Algemene bijstand Participatiewet’ krijg je toegang tot onze online leeromgeving. Je krijgt tot één jaar na het afronden van de e-learning toegang tot de online leeromgeving. Omdat het Sociaal Domein aan verandering onderhevig is, actualiseren wij de lesstof regelmatig. De online leeromgeving is beschikbaar op elke computer, laptop of tablet.

Toetsing en certificering

De e-learning sluit je af met een eindtoets. Als je de e-learning volledig hebt doorlopen en de toetsing met succes afrondt, ontvang je een certificaat van Kenniscentrum Sociaal Domein.

Als Participatiecoach of Werkconsulent is het belangrijk dat je op de hoogte blijft over de uitvoering van de Participatiewet. De bijstand is hierbij een belangrijk onderwerp. Het toepassen van de juiste wet- en regelgeving is hierbij van belang. De stappen die in deze e-learning worden behandeld helpen jou verder in jouw rol als Participatiecoach of Werkconsulent.

Leerdoelen:

 • Je leert het recht op de bijstandsperiode vast te stellen;
 • Je leert de normen voor bijstand kennen en toe te passen;
 • Je leert wat de kostendelersnorm is;
 • Je leert welke norm voor pensioengerechtigden geldt;
 • Je leert hoe je de hoogte van de bijstandsnorm moet bepalen.

Programma:

De e-learning ‘Algemene bijstand Participatiewet’ bestaat uit de volgende programma onderdelen:

 • Introductie
 • Zelftest
 • Leerdoelen
 • Algemene bijstand
 • Volwassenen
 • Studenten
 • Pensioengerechtigden
 • Partner zonder recht
 • Zelftest

 

 69,00

Hulp nodig?

Vragen over het aanbod? Onze mensen helpen je graag verder. Neem contact op via

Incompany

Heb je interesse in een incompanytraining? Lees dan meer over de mogelijkheden.

Wellicht vind je dit ook interessant

E-learning Effectief communiceren

Voer je wel eens een gesprek waarbij je merkt dat hetgeen wat je over wilt brengen niet begrepen wordt zoals jij het bedoelt? Of heb je misschien moeite met luisteren, omdat je snel afgeleid bent of snel een mening hebt over hetgeen de ander je vertelt? In de e-learning effectief communiceren krijg je praktische handvatten om met dit soort situaties om te gaan, waardoor je leert om effectiever te communiceren.

Training Terugvordering & Invordering

Sinds 2013 wordt hard opgetreden bij fraude. Uitkeringen worden volledig teruggevorderd en een boete wordt opgelegd als de inlichtingenplicht is geschonden. Maar wat moet er precies gemeld worden en wat is fraude? Hoe uitgebreid moet het onderzoek zijn om te besluiten tot terugvordering? Is de Participatiewet te streng? Waar is de menselijke maat? De Participatiewet is momenteel “uit balans” vindt het kabinet. Gemeenten moeten meer ruimte krijgen om van de regels af te wijken in uitzonderlijke gevallen. In deze training leer je meer over de Terugvordering & Invordering.

Training Timemanagement

De training timemanagement geeft handvatten om beter om te gaan met werkdruk en efficiënter te werken.