Kenniscentrum Sociaal Domein is hét opleidings- en detacheringscentrum van het Sociaal Domein.

E-learning Achtergrond, Doelstellingen en Grondbeginselen Participatiewet

 69,00
2 uur
Participatie
E-learning

In deze e-learning leer je de achtergronden en doelstellingen van de Participatiewet kennen en weet je welke grondbeginselen de Participatiewet kent en uit welke belangrijke begrippen deze bestaat. Wil jij je kennis over de Participatiewet vergroten? Volg dan de e-learning ‘Achtergrond, doelstellingen en grondbeginselen Participatiewet’.

Deze e-learning is bedoeld voor zowel (beginnend) Participatiecoaches en Werkconsulenten, als mensen die de basiskennis van de Participatiewet willen beheersen.

Opleidingsniveau

De e-learning is op hbo-niveau.

De e-learning duurt gemiddeld 2 uur. De kosten voor de e-learning zijn € 69,- (vrijgesteld van btw).

Unieke online leeromgeving

Voor de e-learning ‘Achtergrond, doelstellingen en grondbeginselen Participatiewet’ krijg je toegang tot onze online leeromgeving. Je krijgt tot één jaar na het afronden van de e-learning toegang tot de online leeromgeving. Omdat het Sociaal Domein aan verandering onderhevig is, actualiseren wij de lesstof regelmatig. De online leeromgeving is beschikbaar op elke computer, laptop of tablet.

Toetsing en certificering

De e-learning sluit je af met een eindtoets. Als je de e-learning volledig hebt doorlopen en de toetsing met succes afrondt, ontvang je een certificaat van Kenniscentrum Sociaal Domein.

Als Participatiecoach of Werkconsulent is het belangrijk dat je op de hoogte blijft over de uitvoering van de Participatiewet. Het toepassen van de juiste wet- en regelgeving kan je verder helpen met het maken van de juiste keuzes. De kennis die je opdoet in de e-learning ‘Achtergrond, doelstellingen en grondbeginselen Participatiewet’ is een goede basis om je verder te verdiepen in het vak.

Leerdoelen:

  • Je gaat kennis maken met de achtergronden en doelstellingen van de Participatiewet;
  • Je leert welke grondbeginselen de Participatiewet kent en uit welke belangrijke begrippen deze bestaat.

Programma:

De e-learning ‘Achtergrond, doelstellingen en grondbeginselen Participatiewet’ bestaat uit de volgende programma onderdelen:

  • Introductie
  • Zelftest
  • Leerdoelen
  • Achtergrond
  • Doelstelling
  • Grondbeginselen
  • Begrippenlijst
  • Zelftest

 

 69,00

Hulp nodig?

Vragen over het aanbod? Onze mensen helpen je graag verder. Neem contact op via

Incompany

Heb je interesse in een incompanytraining? Lees dan meer over de mogelijkheden.

Wellicht vind je dit ook interessant

Training Klachtenfunctionaris (2 dagen)

Wil jij een bijdrage leveren aan de kwaliteit van de dienstverlening binnen het Sociaal Domein? Ben je communicatief sterk, kun je goed luisteren en denk jij in oplossingen? Dan is de tweedaagse training Klachtenfunctionaris Sociaal Domein zeer geschikt voor je!

Training Terugvordering & Invordering

Sinds 2013 wordt hard opgetreden bij fraude. Uitkeringen worden volledig teruggevorderd en een boete wordt opgelegd als de inlichtingenplicht is geschonden. Maar wat moet er precies gemeld worden en wat is fraude? Hoe uitgebreid moet het onderzoek zijn om te besluiten tot terugvordering? Is de Participatiewet te streng? Waar is de menselijke maat? De Participatiewet is momenteel “uit balans” vindt het kabinet. Gemeenten moeten meer ruimte krijgen om van de regels af te wijken in uitzonderlijke gevallen. In deze training leer je meer over de Terugvordering & Invordering.

Training Timemanagement

De training timemanagement geeft handvatten om beter om te gaan met werkdruk en efficiënter te werken.