Meld je aan voor de Nationale Bijscholingsdag

E-learning Achtergrond, Doelstellingen en Grondbeginselen Participatiewet

 69,00
2 uur
Participatie
E-learning

In deze e-learning leer je de achtergronden en doelstellingen van de Participatiewet kennen en weet je welke grondbeginselen de Participatiewet kent en uit welke belangrijke begrippen deze bestaat. Wil jij je kennis over de Participatiewet vergroten? Volg dan de e-learning ‘Achtergrond, doelstellingen en grondbeginselen Participatiewet’.

Deze e-learning is bedoeld voor zowel (beginnend) Participatiecoaches en Werkconsulenten, als mensen die de basiskennis van de Participatiewet willen beheersen.

Opleidingsniveau

De e-learning is op hbo-niveau.

De e-learning duurt gemiddeld 2 uur. De kosten voor de e-learning zijn € 69,- (vrijgesteld van btw).

Vanaf 1 januari 2022 zijn scholingskosten niet meer fiscaal aftrekbaar. Daarvoor in de plaats is het STAP-budget in het leven geroepen. Het STAP-budget is een subsidieregeling voor scholing en ontwikkeling voor werkenden en werkzoekenden. Iedereen die een training, cursus of opleiding wil volgen kan maximaal € 1.000,- aanvragen. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.

Unieke online leeromgeving

Voor de e-learning ‘Achtergrond, doelstellingen en grondbeginselen Participatiewet’ krijg je toegang tot onze online leeromgeving. Je krijgt tot één jaar na het afronden van de e-learning toegang tot de online leeromgeving. Omdat het Sociaal Domein aan verandering onderhevig is, actualiseren wij de lesstof regelmatig. De online leeromgeving is beschikbaar op elke computer, laptop of tablet.

Toetsing en certificering

De e-learning sluit je af met een eindtoets. Als je de e-learning volledig hebt doorlopen en de toetsing met succes afrondt, ontvang je een certificaat van Kenniscentrum Sociaal Domein.

Als Participatiecoach of Werkconsulent is het belangrijk dat je op de hoogte blijft over de uitvoering van de Participatiewet. Het toepassen van de juiste wet- en regelgeving kan je verder helpen met het maken van de juiste keuzes. De kennis die je opdoet in de e-learning ‘Achtergrond, doelstellingen en grondbeginselen Participatiewet’ is een goede basis om je verder te verdiepen in het vak.

Leerdoelen:

  • Je gaat kennis maken met de achtergronden en doelstellingen van de Participatiewet;
  • Je leert welke grondbeginselen de Participatiewet kent en uit welke belangrijke begrippen deze bestaat.

Programma:

De e-learning ‘Achtergrond, doelstellingen en grondbeginselen Participatiewet’ bestaat uit de volgende programma onderdelen:

  • Introductie
  • Zelftest
  • Leerdoelen
  • Achtergrond
  • Doelstelling
  • Grondbeginselen
  • Begrippenlijst
  • Zelftest

 

 69,00

Hulp nodig?

Vragen over het aanbod? Onze mensen helpen je graag verder. Neem contact op via

Incompany

Heb je interesse in een incompanytraining? Lees dan meer over de mogelijkheden.

Wellicht vind je dit ook interessant

Training Terugvordering & Invordering

Sinds 2013 wordt hard opgetreden bij fraude. Uitkeringen worden volledig teruggevorderd en een boete wordt opgelegd als de inlichtingenplicht is geschonden. Maar wat moet er precies gemeld worden en wat is fraude? Hoe uitgebreid moet het onderzoek zijn om te besluiten tot terugvordering? Is de Participatiewet te streng? Waar is de menselijke maat? De Participatiewet is momenteel “uit balans” vindt het kabinet. Gemeenten moeten meer ruimte krijgen om van de regels af te wijken in uitzonderlijke gevallen. In deze training leer je meer over de Terugvordering & Invordering.

Training Omgaan met de Kritische Klant

Weerstand en onbegrepen gedrag komen in het Sociaal Domein vaak voor. Het gesprek kan soms helemaal vastlopen omdat er veel weerstand is en wellicht kun je op dat moment niet gelijk iets bevestigen of ontkrachten. Wat kun je doen om het gesprek een andere wending te geven? Leer het tijdens de training omgaan met de kritische cliënt.

Opleiding Inkomensconsulent

Wil jij aan de slag als inkomensconsulent bij een gemeente? Tijdens de opleiding Inkomensconsulent van Kenniscentrum Sociaal Domein leer je alles van het vak. Je benodigde theorie en vaardigheden komen tijdens de opleiding aan bod.