E-learning Vormen van Jeugdhulp

Online
 69,00
3 SKJ-punten

Wil jij meer weten van de verschillende vormen van jeugdhulp? Of wil jij je kennis opfrissen? Volg dan de e-learning ‘Vormen van jeugdhulp’.

Er zijn verschillende vormen van jeugdhulp waar gemeenten verantwoordelijk voor zijn. Bijvoorbeeld zorg en hulp bij opvoedingsproblemen, geestelijke gezondheidszorg, lichamelijke of verstandelijke beperking, individuele en groepsbegeleiding. De Jeugdwet heeft als doel dat gezinnen zoveel mogelijk zelf en met steun van hun netwerk problemen in de opvoed- en opgroeisituatie voorkomen en aanpakken en dat ouders en jeugdigen daarbij regie voeren over de hulp die zij nodig hebben. Toch kan het zo zijn dat de Jeugdconsulent tot het besluit moet komen om over te gaan tot andere vormen van jeugdhulp zoals gesloten jeugdzorg of pleegzorg. Tijdens de e-learning ‘Vormen van jeugdhulp’ leer je alles over de verschillende vormen van jeugdhulp.

Leerdoelen:

  • Je weet wat ambulante hulp is;
  • Je weet wat pleegzorg is en je kent de basisbeginselen van de omgangsregeling;
  • Je weet wat onder toezichtstelling en voogdij inhoudt;
  • Je weet wat JeugdzorgPlus is;
  • Je weet wanneer iemand naar een jeugdinstelling of jeugd-GGZ wordt verplaatst;
  • Je kent de verschillende soorten doelgroepen.

Deze e-learning is bedoeld voor zowel (beginnend) jeugdconsulenten als mensen die meer willen weten over de verschillende vormen van jeugdhulp.

Opleidingsniveau
De e-learning is op hbo-niveau.

De e-learning duurt gemiddeld 3 uur. De kosten voor de e-learning zijn € 69,- (vrijgesteld van btw).

Unieke online leeromgeving
Voor de e-learning ‘Vormen van jeugdhulp’ krijg je toegang tot onze online leeromgeving. Je krijgt bij het moment van aanschaf van de e-learning één jaar toegang tot de leeromgeving. Omdat het Sociaal Domein aan verandering onderhevig is, actualiseren wij de lesstof regelmatig. De online leeromgeving is beschikbaar op elke computer, laptop of tablet.

Toetsing en certificering
De e-learning sluit je af met een zelftest. Als je de e-learning volledig hebt doorlopen en de toetsing met succes afrondt, ontvang je een deelnamebewijs van Kenniscentrum Sociaal Domein.

Accreditatie
Deze e-learning is geaccrediteerd bij Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ) met 3.0 herregistratiepunten in de categorie formeel leren. Na succesvolle afronding van de e-learning krijg je een deelnamebewijs die je bij SKJ kan indienen voor de herregistratiepunten.

 69,00

Hulp nodig?

Vragen over het aanbod? Onze mensen helpen je graag verder. Neem contact op via

Incompany

Heb je interesse in een incompanytraining? Lees dan meer over de mogelijkheden.

Wellicht vind je dit ook interessant

E-learning Omgaan met Agressie

Tijdens de e-learning ‘Omgaan met agressie’ wordt er ingegaan op wat agressie precies is en welke fasen er zijn. Hierdoor kun je ontdekken wat de achterliggende gedachte is van iemands reactie. Ook wordt er ingegaan op de soorten agressie en wat redenen zijn om agressief te worden. In deze e-learning zitten een aantal opdrachten. Weet jij hoe je het beste kan handelen? Ontdek het in deze e-learning.

Training Klachtenfunctionaris (2 dagen)

Wil jij een bijdrage leveren aan de kwaliteit van de dienstverlening binnen het Sociaal Domein? Ben je communicatief sterk, kun je goed luisteren en denk jij in oplossingen? Dan is de tweedaagse training Klachtenfunctionaris Sociaal Domein zeer geschikt voor je!

Training Motiverende Gesprekvoering

Hoe zorg je ervoor dat ze zelf aan de slag gaan met het opvolgen van je adviezen, het inzetten van de Eigen Kracht en het Sociale Netwerk? Motiverende gespreksvoering is een veelgebruikte methode om cliënten te stimuleren hulp te zoeken en hun gedrag te veranderen.