Vraag en antwoord: Een cliënt met een vraag

11 februari 2022

In ‘Vraag en Antwoord’ geven wij antwoord op een ingestuurde vraag welke wordt beantwoord door een van onze specialisten uit het Sociaal Domein. Deze week beantwoorden we niet de vraag van een Wmo consulent, maar van een cllënt die wil weten of het klopt dat haar zoon kan worden aangewezen om hulp in huis op te pakken nu deze weer thuis woont.

 

“Ik heb al heel lang hulp in huis vanuit de Wmo, maar nu mijn zoon weer bij mij is komen wonen, wordt gezegd dat hij het allemaal wel kan doen. Klopt dit?””
— 
Een cliënt

Antwoord van onze professional

 

Als jouw zoon ouder is dan 23 jaar wordt ervan uitgegaan dat hij zelfstandig een huishouden kan runnen naast zijn studie of baan. Alleen als je zoon ook klachten en beperkingen heeft, waardoor hij niet in staat is om huishoudelijke taken te verrichten, kan hulp worden ingezet vanuit de Wmo. Als hiervan sprake is doe je opnieuw een aanvraag en moet je zoon bij het gesprek aanwezig zijn, zodat ook hij beoordeeld kan worden.

Heb je ook een vraag?

En wil je daar graag antwoord op van een specialist? Stuur je vraag met je contactgegevens naar info@kenniscentrumsociaaldomein.nl onder vermelding van ‘Lezersvraag Wmo doen’.