Christjan Hoffmans

“Ik heb meegedaan aan de opleiding Wmo consulent 2.0 omdat ik maatschappelijk betrokken wil zijn en graag wil weten wat er op dit vlak speelt. Daarnaast vind ik het boeiend om na te gaan hoe het beleid is vertaald naar de praktijk. Taken zijn overgeheveld naar de gemeenten. Tevens dienen gemeenten een bezuiniging te realiseren. Dat is maatschappelijk gezien een grote uitdaging.

Het doel van de opleiding Wmo consulent 2.0 is dat je naar aanleiding van een melding en een gesprek in een korte tijd een gedegen advies kunt geven over de aanvraag. Belangrijke elementen uit de opleiding waren voor mij gesprekstechnieken zoals bijvoorbeeld luisteren, doorvragen en samenvatten, inhoudelijke kennis van de Wmo en juridisch prudentie over Wmo besluiten. Het kenniscentrum heeft docenten die weten wat er in de praktijk gebeurt. De opleiding is dan ook actueel en praktisch.”

Nieuwsgierig geworden naar de Basisopleiding Wmo Consulent 2.0?

Maak dan eens kennis met onze docent Jacobien Kleve. Zij vertelt hoe Kenniscentrum Sociaal Domein haar net als Christjan heeft helpen groeien.

Hulp nodig?

Onze adviseurs helpen je graag verder. Neem contact op via

Nieuwsgierig geworden?

Bekijk dan ons volledige opleidingsaanbod.