De kracht van onderzoek

Gedegen onderzoek als fundament voor duurzaam succes

Bij Kenniscentrum Sociaal Domein begrijpen we dat goed onderzoek de basis is voor veranderingen en verbeteringen in het Sociaal Domein. Daarom bieden we uitgebreide onderzoeksdiensten aan om jouw organisatie hierbij te ondersteunen. 

 

Diensten op het gebied van onderzoek


Strategisch advies

We helpen je bij complexe vraagstukken die spelen binnen je organisatie. Onze experts kijken naar de situatie en geven advies over hoe je deze kunt verbeteren. Dit doen we door goed te onderzoeken wat er nodig is.  

Onderzoeksaanbod

Het aanbod bestaat uit verschillende soorten onderzoeken. Dit kan gaan van het onderzoeken van de ervaringen van cliënten, casestudies tot het vergelijken van jouw organisatie met anderen (benchmarking).  

Implementatie

Uniek aan ons Kenniscentrum is dat wij niet alleen onderzoek uitvoeren, maar ook adviezen implementeren. Op deze manier zorgen we ervoor dat het onderzoek echt helpt om de organisatie beter te maken.  


Hoe we gemeenten helpen met onderzoek en implementatie van resultaten

  1. We onderzoeken specifieke sociaal-maatschappelijke uitdagingen, demografische trends en tekortkomingen in de huidige dienstverlening. Dit helpt gemeenten om gericht te werken aan verbeteringen. 
  1. Door bestaand beleid te evalueren, bieden we inzicht in wat wel en niet werkt. Dit stelt gemeenten in staat om effectievere strategieën te ontwikkelen.  
  1. We verzamelen en analyseren data over demografie, sociale problemen en de impact van interventies. Dit helpt gemeenten om beslissingen te baseren op feiten. 
  1. Onze analyses bieden inzicht in de kosten en baten van verschillende beleidsopties, wat essentieel is voor doeltreffend financieel beheer. 
  1. We brengen de unieke kenmerken en behoeften van jouw lokale gemeenschap in kaart, zodat beleid en dienstverlening beter aansluiten op de lokale situatie. 

Quickscan – Direct inzicht in je organisatie

Met onze Quickscan krijg je inzicht in hoe je organisatie ervoor staat. De scan bestaat uit een reeks vragen die elk een belangrijk aspect van je organisatie belichten. 

Na het invullen van de Quickscan krijg je van ons een rapport. Dit rapport laat zien hoe je organisatie scoort op verschillende gebieden en geeft inzichten waar de kansen voor verbetering precies liggen.  

Los complexe vraagstukken op met gedegen onderzoek van Kenniscentrum Sociaal Domein

Regelmatig updates & inzichten ontvangen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in het Sociaal Domein!
 

Samen werken aan een toekomstbestendig Sociaal Domein met behulp van gedegen onderzoek

Wij geloven in onderzoek dat duidelijk en direct bruikbaar is. Onze ruime ervaring in het Sociaal Domein zorgt ervoor dat we onderzoek uitvoeren dat écht aansluit bij de behoeften binnen jouw organisatie. Onze experts combineren onderzoeksvaardigheden met praktische ervaring. Wij begrijpen niet alleen de theorie, maar ook hoe deze in de praktijk het beste werkt.  


 

Contactformulier Onderzoek

Wil je jouw organisatie en dienstverlening verbeteren met behulp van gedegen onderzoek? Vul dan onderstaand contactformulier in. Onze experts op het gebied van onderzoek nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Toestemming*
Nieuwsbrief*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.