Matthijs over de Nationale Bijscholingsdag voor Wmo consulenten

24 februari 2022

Samen met tien collega’s bezocht Matthijs op 16 november 2021 onze Nationale Bijscholingsdag in Zwolle. Jaarlijks organiseren wij meerdere bijscholingsdagen voor Wmo consulenten. Tijdens de Nationale Bijscholingsdag staat netwerken en het delen van kennis centraal. Je leert verschillende vaardigheden vanuit de praktijk en de meest actuele kennis en kunde wordt met je gedeeld. Door deze bijscholingsdag blijf je als Wmo consulent up-to-date. 

Matthijs is werkzaam als Wmo consulent bij de gemeente Almere. Vanuit de gemeente kreeg Matthijs de mogelijkheid om deel te nemen aan de bijscholingsdag. “Ik kreeg de vraag of ik me hier voor aan wilde melden. Het leek me een interessante dag, dus dat heb ik meteen gedaan. Het is altijd goed om je kennis wat bij te spijkeren” vertelt Matthijs. Tijdens de bijscholingsdag krijg je de kans om te netwerken met andere Wmo consulenten binnen het Sociaal Domein. Hij vertelt: “Tijdens zo’n dag raak je aan de praat met andere Wmo consulenten. Je hoort hoe zij het beleven en hoe het is geregeld bij andere gemeenten. Leuk om te zien dat je met zoveel andere mensen hetzelfde vak uitoefent.”

Tijdens de bijscholingsdag volgen de deelnemers workshops. Er worden meerdere workshops aangeboden zodat er altijd een workshop is die aansluit bij jouw wensen en vaardigheden. Matthijs volgde tijdens de bijscholingsdag de workshops LVB en niet zichtbare symptomen, laaggeletterdheid binnen de Wmo en slim indiceren bij begeleiding. “De workshop ‘LVB en niet zichtbare symptomen’ vond ik heel interessant. We kregen verschillende methoden toegelicht en ik ben er weer wat scherper door geworden. Ook de workshop ‘slim indiceren bij begeleiding’ vond ik interessant. De docent gaf een hele inspirerende presentatie en de workshop was interactief. Het heeft me geleerd dat een gesprek al een hele andere toon krijgt door een bepaalde methode toe te passen. Dit heeft me ook wel veranderd in mijn werk als Wmo consulent”, aldus Matthijs. 

Matthijs: “Het was gewoon goed geregeld allemaal. Er was een lekkere lunch en de ruimtes waren goed opgezet. Ik zou het anderen zeker aanraden. Zo’n bijscholingsdag zet je even scherp, je krijgt nieuwe informatie en je kunt je kennis delen met andere Wmo consulenten. 

Heb jij nog vragen over de Nationale Bijscholingsdag voor Wmo consulenten?

Neem contact op met een van onze adviseurs door te bellen naar 085 – 401 83 62 of stuur je vraag via ons contactformulier.